Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mista1 píše:
Ahoj, měla bych na vás dotaz. Chtěla jsem brát po roční přestávce znovu HA (Leverette), ale vynechala mi ms, tak jsem dostala vyvolávačku a HA nasadila první den krvácení. Moje otázka je, jestli nějak nevadí, že ms nepřišla přirozeně, ale po injekci a jestli HA správně chrání. Beru opravdu pečlivě, v tomhle ohledu není co řešit, jen by mě zajímaly vaše názory. Děkuji![]()
Příspěvek upraven 20.12.15 v 21:53
Tak pokud v dohledné době neplánuješ dítě, HA klidně užívej, jestli ti vyhovuje. Tebou popsané potíže naznačují, že ti cyklus nefunguje zrovna optimálně (myslím v době, kdy nejsi pod umělými hormony)…Což by mohlo v budoucnu znamenat možné problémy s početím - pokud o nějaké budeš stát ![]()
@pe-terka píše:
Tak pokud v dohledné době neplánuješ dítě, HA klidně užívej, jestli ti vyhovuje. Tebou popsané potíže naznačují, že ti cyklus nefunguje zrovna optimálně (myslím v době, kdy nejsi pod umělými hormony)…Což by mohlo v budoucnu znamenat možné problémy s početím - pokud o nějaké budeš stát
Početí určitě plánuji, ale vzhledem k tomu, že je mi 19 a připravuji se na přijímačky na vysokou, nebude to v blízké době. Před nasazením HA jsem měla cyklus naprosto pravidelný 28 dní, rozházelo se mi to až po HA
ale co máš v dlouhodobém vztahu dělat?! Chvilku jsme měli kondomy, ale neustále jsem se bála, že sklouzne, protrhne se. HA jsem vysadila až kvůli krevnímu vyšetření a bylo mi řečeno, že by výsledek příliš zkreslila.
toť jen na vysvětlenou
![]()
@Mista1 píše:
Početí určitě plánuji, ale vzhledem k tomu, že je mi 19 a připravuji se na přijímačky na vysokou, nebude to v blízké době. Před nasazením HA jsem měla cyklus naprosto pravidelný 28 dní, rozházelo se mi to až po HAale co máš v dlouhodobém vztahu dělat?! Chvilku jsme měli kondomy, ale neustále jsem se bála, že sklouzne, protrhne se. HA jsem vysadila až kvůli krevnímu vyšetření a bylo mi řečeno, že by výsledek příliš zkreslila.
toť jen na vysvětlenou
![]()
chápu, no…tak bych aspoň vysadila HA aspoň rok před plánovaným početím, aby se tělo dalo přirozeně do kupy…Takové to vyvolávání ovulace, kypření děložní sliznice a další ty věci okolo pomocí syntetických hormonů nemám ráda a přijdou mi zbytečné.
@pe-terka S tím určitě počítám. Děti miluji a určitě je chci mít.
chci brát HA jen dokud to bude nutné, než dodělám školu a nějak se zabydlíme, abych měla jistotu, že kdyby se zadařilo, tak že se o maličkého dokážu postarat ![]()
Ahoj, měla bych na vás dotaz. Chtěla jsem brát po roční přestávce znovu HA (Leverette), ale vynechala mi ms, tak jsem dostala vyvolávačku a HA nasadila první den krvácení. Moje otázka je, jestli nějak nevadí, že ms nepřišla přirozeně, ale po injekci a jestli HA správně chrání. Beru opravdu pečlivě, v tomhle ohledu není co řešit, jen by mě zajímaly vaše názory. Děkuji

Příspěvek upraven 20.12.15 v 21:53