Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s miniškolkami v Ústí nad Labem. Potřebovala bych sehnat občasné hlídání od 2 let a našla jsem jenom Na Kohoutě, od ymci v OC Sever a Ovečku. Jo a vlastně ještě v DDM, ale tam musíte celou dobu sedět na chodbě a čekat na dítě, což mi připadá kontraproduktivní, když si potřebuji něco zařídit - doktora, úřady apod. Díky za rady.
Ahoj, ta miniškolka v DDM není forma hlídání, ale v podstatě přípravka na školku. A musím říct, že na otrkání dítka a zvyknutí, že je s paní učitelkou a dalšími dětmi místo maminky, úplně super.
Jinak občasné pohlídání dělali i v Delfínkovi na Severní Terase (miminkovské plavání). Myslím, že 8-14 hod, s vlastním přineseným jídlem, a před 1,5 rokem tuším, že za 2 stovky. Kamarádka využívala Ovečku a byla tam tak spokojená, že tam dala dítko i do školky, i když to má dost z ruky.
Tak jsem zvědavá co poradíte
sama nevíma budu to muset řešit
Zkusenosti mam aktualni.. davala jsem deti Na kohout.. ted davam na Klisi do Rybicky, mame to bliz, jsem spokojena, je to mala rodinna a pani ucitelka jim tam vari a stara se o ne dobre..
Ahoj, osobně jsem nezkoušela, ale je ještě miniškolka v bývalém Apollu v Důlcích, myslím, že se to jmenuje Slunečník, maj i weboovky. Pak v jeslích je předškoláček, je to vlastně příprava na školku nebo jesle. Jinak v Ovečce tvrdili, že dvouleté neberou, tak nevím. J.
Ahoj. Mám dvouletou holčičku. Chtěla bych ji dát do jeslí nebo do miniškolky. Nevím ale jaké jsou podmínky přijetí a jak to tam probíhá.
Malé jsou necelé 2 roky, ale nosí stále plenky. Trpí zácpou - chodí ale denně.
Má denní režim, ale většinou vyžaduje maminku do postýlky, aby usnula.
Pořád má ráda hodně mléko. Neumí moc s příborem (většinou jídlo končí na zemi.)
Pije víc z dudlíku a netekoucího hrnce. Z normálního hrníčku pije, ale nesmí toho tam být moc. Jinak si hraje sama aj s dětmi. Není stydlivá.
Ještě neumí moc mluvit kromě mam mam, máma.
Doteď hlídala maminka, občas babička a semtam i tety (na max. 2 hodiny)
Mám o ní strach a nevím, zda je připravená na miniškolku. Nejsem zastánkyní metody „nech jí tam brečet až si zvykne.“ Normálně bych hlídala já, ale jsem znovu těhotná a navíc částečně pracuju. Také mám obavy, jestli budou mít na ní čas a budou ji učitelky/vychovatelky učit na nočník apod.
Děkuji za jakékoliv rady. Je tu k možnosti ještě paní na hlídání mimo jiné
Já mám zkušenost s Ovečkou a se Slunečníkem, ten je v Důlcích. Oboje OK.
Pak ještě mají takovou obdobu miniškolky v dětském koutku v centru města v OC Sever.
Tam je to více tedy o hlídání, bez nějakého zvláštního programu. Ale zase levné.
@Lucah Prosím tě nemůžu najít ceník Rybičky, mohla bych poprosit? Děkuju
Ahoj, ozivuji diskuzi.. Podavame prihlasku do jesli na severni terase a pisou, ze potvrzeni od lekare az pri zavazne prihlasce a k zapisu s sebou rodny list, obcansky prukaz, a karticku pojistovny.. Chci se zeptat, zda potvrzeni mudr.uz ted nebo az po te, kdyby mi dceru prijali..? Diky za odpovedi ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.