Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Starší chodí do Kytičkové (Parmská) a zatím si nemůžu na nic stěžovat, Maty je tam taky spokojenej, moc se mu tam líbí, učitelky má taky bezvadný…
Nával tam asi bude, nebo alespoň poslední dva roky byl, přijali ho až vlastně teď (loni),takže šel do školky v 4,5 letech.
Zápis mají 5.3.2013, jdeme zkusit s mladším, ale moc si od toho neslibuju…3 roky mu budou v polovině prázdnin, tak nevím no ![]()
@Alyss Diky… No dostanete asi dva body za sourozence, tak treba to vyjde. ![]()
Uz jsem diskusi nasla,
no, zkusit to pujdu, uvidime.
Pracuju, ale na nejaky horentni sumy
za soukromou to neni, potrebovala
bych ho dostat do statni!
Davat vic prihlasek, to se asi nedela,
nemaji to radi, co? ![]()
Ja budu davat do dvou. Chci do te Slunecnice… (ale tam bude asi naval) a pak zkusim jeste jednu, nikde neni napsane, ze by dve prihlasky vadily… ![]()
@Anielka No uvidíme…zas narozdíl od staršího bude mít míň bodů za věk a žádné za opak. přihlášku ![]()
Záleží jak staré děti půjdou k zápisu no:-)
Těch víc přihlášek - ptala jsem loni učitelek a nevidí to rády, protože se prý pak stejně všechny ředitelky sejdou a popř. si ty děti rozhází
Ale stejně si myslím, že to tak dost maminek dělá ![]()
@Alyss Zas mi tvrdila na MČ, že budou navysovat pocty deti ve skolce (tvrdila to loni touhle dobou), tak snad ano.
Aha, tak jestli je to takhle, tak ja uprednostnuju Slunecnici, tak to mam vyresene.
My se taky loni nedostali ale dávala jsem jen k nám na sídliště (hostivař)a k vám ne. Jelikož jsem doma. Letos doufám že už to vyjde to už budou míšovi ty 4.Je v červenci a u nás brali děti do dubna takže měl smůlu.
dělám taky ve školce a ty ředitelky se opravdu sejdo na poradě a ty děti si rozdaj jak se to hodí když je místo.
@antche Diky, ja pro jistotu psala mail. Ale tak mam aspon vyresene dilema a vyber skolky.
Diky za info.
Tak u nás je to vyresene, my nemůžeme ani podat přihlášku, protože ji 31.8. nebudou tři roky.
Mne je to celkem jedno, ale co matky samoživitelky… To fakt nevím.
No, já to taky četla, že jim musí bejt do konce srpna 3 roky, jinak ani ťuk ![]()
Je těžký dostat vůbec tříleťáka, to bude taky boj ![]()
Je to fakt škoda, že kvůli tomuhle matky musej bejt prostě doma ![]()
Jo taky jsem na to koukala, myslím že to dělaj kvůli tomu aby se poschrovali za prví aby tam neměli moc nalej dětí(dvouletáku)kdyby náhodou to místo bylo a za druhý když tam půjdu s dvouletákem kterýmu budou tři až v dubnu tak bych si mohla pak příští rok počítat body na víc že už si přihlášku podával loni.
Jo a to jsem ještě byla překvapená z věcí který mi říkala kamarádka(hodí do parmský) že nemůžu spát když je doma na RD. Což je kravina a taky dneska na mě vytahla prej musej mít do školky kombinézu. Jako cgápu co se týče prktičnosti a ulehčení práce pro učitelky ale já přece nepůjdu kvůli tomu kupovat kombinézu. No řekla bych že si někdy až moc vymějšlej. Ale to je a jinou debatu jsem se nechala trochu unést
Nějak nerozumím tomu
„že nemůžu spát“
![]()
S tou kombinézou je to tak i v mnoha jinejch školkách.
@Bébka Mne to proste stve silene principove… ja nepocitala, ze ji vezmou… vubec… ale kde to jako jsme?
Takze kdyby jim nahodou neprislo dost deti k zapisu, tak tam deti mit nebudou? ![]()
No, je to na h,,, to aby si člověk plánoval otěhotnění, aby porodil do konce prázdnin ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
jake mate zkusenosti se skolkami, ktere patri do MČ Praha 15? Vybiram skolku pro dceru, i kdyz moc nepocitam, ze by mi ji vzali. (3 ji budou v říjnu, ale zapis chci zkusit.)
Mám dobré reference na Slunečnici, ale tam je zapis 27/3, tak se mi to trochu kryje s TP. Takze bych rada jeste jinou variantu.
Nevite, jaka je obsazenost? Jestli mi ji vezmou aspon pristi rok?
Díky za příspěvky.