Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak to jen tak zkousim, ale moc si neslibuju, ze bych nekoho nasla. Mozna mi ale nekdo poradi o nejakem jinem foru. Nenasla by se tu maminka z Minnesoty? Nejlepe z Minneapolis nebo ze St. Paul?
Pajul, koukni sem:
http://www.rodina.cz/tema6.htm
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Zdravím M.
Pajuleno .. skoda, my jsme v PA a je nas tady Cesek docela dost … ![]()
preju ti, at brzo nekoho najdes ![]()
Caau! Ja jsem na Floride, taky tu skoro nikoho neznam
ALE prave ADYS mi poradila zkusit www.meetup.com Tam jsem sice nenasla zadnou Cesku (zatim), ale zato spoustu fajn maminek americkych. Za zkousku to urcite stoji!
Jo a fajn maminu (Francouzku) jsem potkala v nejblizsim parku ![]()
Hodne stesti!
Diky moc. Uz jsem pohledala a je tu docela dost cechu a slovaku ![]()
Holky, a jak jste vubec spokojene v usa? Ja to tu mam fakt rada. Je tu nadherne, ale strasne mi chybi rodina a pratele. Jak casto jezdite do Cech? Nejlepsi jsou tu nakupy ![]()
Zanet, na Floride jsme byli minuly rok na dovolene a ja tam zjistila, ze jsem tehotna. Mam to misto spojene s touto vzpominkou a navzdy pro me bude Florida neco symbolizovat. I kdyz se musim priznat, ze mi to tam az tak moc nesedlo. Ja mam rada prirodu mirneho pasu a potrebuji zimu se snehem a lesy, stromy. I kdyz koupacka tam byla pekna. S tim mym zjistenim tehotenstvi se mi tam stal i maly trapas. Kupovali jsme s muzem tehotenske testy v drogerii a tady maji ty fajnove, co staci jen pocurat a ne jak ty ceske, co clovek musi nacurat do sklenicky, a potom ponorit. No a jak jsme tam stali u pokladny, tak jsem tam na cely obchod smerem k Martinovi prohlasila: „Je to je fajn. To na to jen nacuram a nemusim curat do sklenky!“ a zenska pred nama se otocila a rika „Je ja slysim cestinu. Odkud jste?“ Tak to jsem byla ruda az na prdeli…
Test do proudu moci (tedy bez curani do sklenicky) jsem si tady v Cechach delala uz pred 8 lety … takze tak …
Ahoj, ja jsem v Twin Cities uz 15 let, funguje tu skvele cesky maminec, holky se schazeji temer kazdy tyden. Ja neridim, tak bohuzel… ale muzu Te na ne napojit. S detmi poradaji oslavy na Mikulase, na Velikonoce, ted davaji dohromady ceskou kucharku atd. atd. Nejsem na emimino registrovana, snad to pujde i tak. Napsala jsem e-mail nahore do prispevku, jestli tomu rozumim, kdyz mi tu odpovis, tak ja dostanu e-mail. Jen nevim, jak predat kontakt - nechci tu davat verejne ani muj e-mail, stejne tak asi nebudes chtit psat svuj e-mail verejne ani Ty. Promin, fakt to tady neznam, jak to chodi.
Je ahoj motylkuMN, moc dekuji za zpravu, ale my se prestehovali do Pittsburghu
Tak to me mrzi. No ja to orvala, bo jsem si Minnesotu naprosto zamilovala. Bydleli jsme na prekrasnem miste v Minneapolis. Z obou stran jezera, parky a pesky kousek na kaficko, do potravin, do drogerie a taky na cviceni. Fakt nejkrasnejsi misto, kde jsem kdy v zivote zila. Pittsburgh je dira po mine. Fakt hruza. A pesky se neda nikam… Tak jeste jednou diky a preji mirnou zimu ![]()