Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky můžou se při zavedené mireně používat tampony? ![]()
Mně je doktorka nedoporučovala, prý jen když je to nezbytné. Prý hrozí riziko vytažení tělíska.
Halka
Taky mi nedoporučovali…
ty máš u Mireny normálně ms? já ji mám právě zavedenou už 3r a ms nemám vůbec…
Ja mam taky tu hormonalni Mirenu 2roky a taky bez MS, zalezi jakou zakladatelka ma? Jestli tu s hormonama nebo bez? Ale tampon, bych nedavala skrz strachu z vytazeni Mireny ![]()
Mě doktor říkal, že není problém. běžně je používám, mám ji už dva roky a vše OK. jsem bohužel v tom menším procentu uživatelek, kterým MS nevymizela…
Mám teda nehormonální, ale v tomhle to je jedno
tampony používám, jediný co se opravdu nedoporučuje je jejich používání po zavedení, než si sedne atd.
Mně doktor řekl, že je to jen pověra, že ve skutečnosti je prakticky nemožné, abych si tělísko tamponem vytáhla, a že jinak to taky neškodí (ještě dodal, že těsně po zavedení mám pro klid radši používat vložky). Měla jsem Mirenu rok a tampony jsem používala normálně, nebyl žádný problém. ![]()
Já měla tělísko 10 let a normálně jsem používala tampony. I mě doktor říkal, že vytáhnout ji tamponem není vůbec jednoduché, ne-li nemožné ![]()
Taky používám tampony. Nevydržela bych bez nich. Na jednu stranu si říkám…když se to nemůže nijak porouchat sexem, nebot přece jenom do vás partner vniká taky dost hluboko tak tampon neuškodí. Nevím no…
Potřebovala bych obnovit diskuzi… Je tyden po zavedeni dostačující? Vytáhnout jsem si ji nevytahla, ale nahodou jsem se pripletla k teto diskuzi a docela jsem se lekla.
Nemyslim si, ze je to o vytazeni, jako spis o posunuti. Zna nekdo vubec někoho, kdo si ji posunul?
Mě řekla tuším 2 dny, než se usadí a vlákna nebudou vyčuhovat, aby se zamotaly do tamponu a já si ji vytáhla. To je jen informace. Používám kalíšek.
@lenis153 píše:
Jako vylozene natvrdo ven…? A co se delo pak?
Kdy pak? To je jen teorie, možná jsem to blbě napsala. Jakože, ABY se tampon nechytl o vlákna a ABY se tělísko nevytáhlo. Říkala 2 dny nepoužívat, takže po týdnu bych byla klidná ![]()