Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ráda bych se zeptala na zkušenosti s odstraněním mirény…
Měla jsem bolestivé zavádění (bez narkózy), docela mě to bolelo, tak mám strach z vytažení, i když gyndr říká, že je to oproti zavádění maličkost ![]()
Děkuji ![]()
Přesně tohle říká i můj, zavádění bolelo jak čert, ael vytahovat půjdu až za dva roky, ale ptala jsem jak to bude u vytažení a říkal mi to stejné co Tobě, pak písni jaké to ve skutečnosti je.
Zavádění mě nebolelo, vytahování bylo poněkud horší
Asi jsem nepotěšila, ale zas to můžeš mít naopak ![]()
Mě teda zavedení nebolelo (kvůli jizdě na děloze po císařích mi ho dr. raději zaváděl v anestezii) a o vytažení jsem skoro ani nevvěděla
kdyby mi ho neukázal něvěděla bych že je venku…ale je fakt že jsem ho tam měla jen rok tak nevím jestli to na to má vliv třeba dyl je pak více „uhnízdění“ ![]()
Mě taky zavádění hrozně bolelo, ale znám i holky, které to skoro vůbec nevnímaly ![]()
Mirénu mám 2 roky. No vůbec se na to netěším, pak dám vědět ![]()
Araw - tos mě teda nepotěšila ![]()
@tezi píše:
Mirenu mi dr. vytahoval 2× a vůbec jsem to necítila
A při zavádění?
Mě to při závadění jen píchlo a vytahování jsem skoro necítila a to mám nízký práh bolestivosti…
Příspěvek upraven 30.04.13 v 13:36
Ježiš já jsem nejdřív čela Vytažení migrény.
Moje mamka i teta tvrdí, že zavádění a vytažení v pohodě, ani jednu to nebolelo.. Osobní zkušenost zatím nemám.
Zavádění poprvé jsem cítila jenom trošku tlak a štípnutí a byla jsem překvapená, že už to je. Podruhé jsem dostala čípky nevím jestli na bolest a taky v pohodě. Teďs mám jiné tělísko zavedené 2 měsíce po porodu a taky v pohodě
Neměla jsem Mirenu ale obyč. danu (to asi bude vesměs stejný co se zavádění a vytahování týče) Mě osobně zavedení bolelo a vytažení(jsem se bála Mudra mě naháněla hrozně dlouho) bolelo taky. Neřekla bych, že víc než zavedění, ale mě bolelo. Asi před rokem jsem byla loudit na Mudře jestli není něco jiného než tělísko nebo než hormony(nemohu) mi říkala, že mi druhé tělísko zavedou ambulantně v nem. pod narkozou(neplatí se nic) Možná by to bylo možné i s vyndáváním-zkus se kdyžtak zeptat.
Tak zavádění mě nebolelo, ale vytahovala mi ho doktora víc jak půl hodiny a to už jsem cítila (i když tedy porod byl horší, to zas jo
) - nicméně bylo jako v té pohádce o veliké řepě: táhla, táhla, ale vytáhnout nemohla. musela jsem na odstranění pod narkózou. prý se to občas stane ![]()
Tak nedávno jsem nad tím taky přemýšlela
Mirenu mám 4 roky a v zimě se budu muset rozhodnout, jak dál. Asi ji vyměním za novou. Nemám s ní problém. Zavádění nebolelo, ani jsem nevěděla, že už je uvnitř. Tak doufám, že to bude tak i při vyndávání ![]()
Oproti zavádění (mě bolelo, celkem jsem se na té koze kroutila) je to opravdu maličkost.
Doktora jsem se ptala, jestli to bude bolet, on na to „No, někdo si ani nevšimne, někdo řekne "au“." Tak jsem řekla „au“, ale spíš jen proto, že mi to tak řekl…
Nebolelo to, jen to bylo asi sekundu nepříjemné, jinak nic. ![]()