Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny a zároveň prosím o radu.
Zapoměla jsem si vzít pilulku HA, s přítelem jsme poté měli nechráněný pohlavní styk a až pak jsme si uvědomili, že uběhlo 25 hodin.Chci se Vás proto zeptat, zda-li ještě třeba nebyla nějaká malá ochrana s předešlé pilulky? Na internetu jsem četla, že největší ochrana je do 12 hodin, ale potřebuji názory jiných. A ještě by mě zajímalo, kdy je nejlepší udělat TT. Děkuji za všechny rady, popřípadě odpovědi ![]()
@klaryes Tak říká se, že po 12 hodinách vynechání se snižuje spolehlivost. A nejrizikovější jsou první a poslední pilulky z platíčka.
A TT bych si udělala až kdyby se nedostavila MS
.
Ano, otěhotnět jsi klidně mohla, test dělat pokud nepřijde MS. Pokud jsi četla, že ochrana je do 12ti hodin, tak to tak asi bude, to stejný bývá uvedeno i v příbalové letáku každé HA, takže radím číst, pak jsou názory ostatních úplně zbytečný.
Mírně nechápu. 25 hod od kdy? od styku? Od předešlé pilulky? Jakou HA bereš?
Taky existuje Postinor.
Máš až 72 hod, účinnost s časem klesá.
Tak si skoč do lékárny pro postinor, stojí kolem 400,– a je bez receptu ![]()
Jo a musí ti být šestnáct, jinak potřebuješ recept a připrav se na přednášku ![]()
@BellinkaX no jo, asi máme levnou lékárnu
na druhou stranu dítě je dražší ![]()
Ja bych se toho az tak nebala. Jelikoz jsem jiz druhy mesic bez HA (umyslne) a mimco ne a ne prijit ![]()
Takhle rychle vejce nedozraje. Pokud byl nechrany sex tesne po tom, co jsi vynechala, tak mi prijde vysoce nepravdepodobne, ze bys ted byla tehotna, nicmene je pravdepodobnejsi, ze pokud byste spolu spali dal bez ochrany, tak bys otehotne v tomto cyklu opravdu mohla. Do konce tohoto cyklu bych se chranila jinak, nechala probehnout krvaceni, chranena budes zase od dalsiho cyklu
No jo
..stalo si mě něco podobného v říjnu, teď jsem 33+2.. zajdi si pro Postinor, za ty nervy to nestojí ![]()
@klaryes píše:
Od předešlé pilulky. A jinak beru Triquilar
No to se snad bere co 24 hod, ne? Tak 25 hod nic neznamená… nebo těm časům nerozumím…prostě měla jsi mezi pilulemi pauzu 25 hod?
Já nevěděla, jak to líp napsat no. Prostě poslední pilulku jsem si vzala ve čtvrtek večer (23:00).No a v pátek jsem si nevzala a mezi tím jsme měli s přítelem sex (z pátku na sobotu).A od té čtvrteční pilulky to bylo cca.25 hodin.Snad je tohle líp napsané.