Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě to poprvé taky dost bolelo, musela jsem zůstat pak ležet, jinak bych s sebou škrábla.
Ty ostatní jsem se už naučila prodýchávat - jako u porodu, dělá to divy ![]()
Jo, bolí to, ale zase to netrvá dlouho, vždytˇjde jen o pár sekund ![]()
Moc děkuji, takže to je běžné? Já ji tam doslova utíkala z křesla, stále na mě naléhala, ať dosednu zadečkem, jenže to nešlo, vždy jak tam něco začala kutit, tak jsem se smrskla a zatáhla všechny svaly, břicho, zadek, prostě to byla hrozná bolest, skoro nechápu ostatní, které napsaly kdy na různých diskuzích, že to je jako „běžná prohlídka“, já mám přijít zítra s palným močovým měchýřem na ultrazvuk ještě, tak mám poprvé v životě tělísko, tak jsem z toho vyjukaná
a styděla jsem se jak čert ( v mých letech)
, že jsem tam tak vyváděla
krve jak na trhu řeznickém a ještě mě právě taky nechala ležet, udělalo se mi pak strašně špatně, no je možné, že mám ten práh bolesti horší, já se právě divím- u zubaře vydržím zaživa snad všechny procedury
…no kdybych věděla, že to je taková příšerná bolest, tak mě na nikdo nedostane
A to trnu hrůzou, až se bude pak za těch 5let vyndávat ![]()
Ahojky. Mě to nebolelo vůbec a tím myslím vůbec. Při vrtání bych řvala kdybych mohla.Ale podle mě je to těmi mými za sebou jdoucími těhu takže tam asi bylo místo a šlo to dobře zavést. Zase pro změnu mám s touto antiko problémy. Už 2 apůl měsíce krvácím. ![]()
Ahoj, me to po prvnim porodu kdyz mi ji zavadel doktor jen stiplo, zato po druhem porodu to bolelo dost, ale nebolelo me to tolik jako tebe podle toho jak to popisujes
No jen jestli to nebolelo proto, že jsem si to nechala zavést skoro 6 let po dítku? Tj, že jsem měla ten čípek totálně zcvrklý. Každopádně to roztahování bylo hrozné, mohlo to být tím??? A MS jsem měla dneska 4 den, normálně ji mívám 4- 5 dní…takže je možné, že se mi dneska čípek už uzavíral nebo zavřel úplně. Proto ta vysoká bolest
Tak jsem zvědavá, jak dlouho ode dneška bude MS, kámošky zase nasadily brouka, že se to protáhne na delší doby od tělíska. No holt si nevyberu co už
Jinak děkuji za odezvy všem, vidím, že každá to má fakt jinak. ![]()
Mě to kdysi taky bolelo, docela dost, ale dalo se to vydržet. Až ti budou tělísko vyndávat, tak to ale nebolí vůbec. Opravdu
.
Pro mě to bylo dost nepříjemné a to jen proto, že já srab si předtím vzala pro sichr ibalgin a dr. sama mě pak ještě poslala s ibalginovým čípkem, abych si ho zavedla, že to umrtví okolí. Šla jsem 3.den po začátku MS a prý že tam už je málo místa, čípek téměř zase uzavřený, tak ani neví, jestli to půjde. Nakonec to šlo, ale nevím nevím, jestli bych to dala, kdybych nebyla umrtvená ibalginem ![]()
Podle mě je problém u tebe ten, že jsi tam byla pozdě. Mě dr. říkala, že se má chodit první nebo druhý den, kdy je MS opravdu nejsilnější právě proto, že je čípek nejvíc otevřený. Jenže sestřička mě při telefonickém objednání odmítla takhle brzy objednat, že stačí až 3.-4. den.
Kakiko: Moc děkuji, takže moje tušení bylo správné pak
Tak to se divím, proč do mě ta gyndářka hustila, že se to zavádí 4 či poslední den MS
A dřív mě nechtěla vzít- naopak, ještě dneska mi dokonce říkala, že mám přijít až zítra. tj 5 den MS( obvykle už by mi skončila)
Já trvala na tom, že at mi to udělá dneska, nebo zítra už bude po všem- nakonec mě vzala. No mohla mi též něco píchnout, viděla že se hrozně bojím
. A zítra mám šupajdit ještě na ultrazvuk, ale proč, to už mi neřekla. Asi ji zítra sprdnu za ty bolesti
Navíc mi kdysi na onkologii něco dělali s čípkem( kousek vypalovali)…ale to nemůže už mít vliv, že za ty roky. Porod jsem měla klasický naposledy před 16 ti lety a před 6 lety CS.(císař). Info, kdyby náhodou bylo potřeba vědět k tomu čípku
![]()
Myslím, že ty porody apod. na to zase takový vliv nemá. Ale taky si myslím, že ti to zaváděla „násilně“. Sestřička u naší dr. je taky staršího ročníku (tutově už v důchodu), tak si myslím, že tak objednává proto, že to tak bývalo zvykem. Ultrazvuk asi na kontrolu, jestli je tělísko na správném místě. Mě dělala UZV hned po zavedení a na další jdu tento měsíc (tři měsíce po zavedení), jestli se tělísko někam nepohnulo.
Pro příště si snad fakt vydupat zavedení první den MS nebo změnit doktorku za nějakou větší lidumilku. To fakt muselo bolet jako prase. Mě to spíš hoooodně nepříjemně tlačilo, ale to jsem fakt byla pod prášky. Myslím, že by sis sama mohla pro příště sama koupit ten čípek a zavést cca 20 minut před zákrokem, ale lepší si fakt vydupat zavedení včas. Já tedy neměla problém s krvácením, ale stejně jsem se třásla jak osika, ani drobné jsem nemohla pět minut po zavedení vzít do ruky, aniž by mi nepadali všude okolo
a prý je to reakce těla…že někde u toho čípku jsou nervy, které dokážou děsné věci. Tchýně omdlela a to jí to prý nebolelo (ani žádné léky na bolest jí nedali).
No, já měla po porodu v r. 2005 zavedenou klasickou danu bez hormonů. Rodila jsem císařem, nezakusila jsem ani jediný stah, tak jsem čekala tóčo. No, trošku to píchlo, než jsem stihla vyjeknout překvapením (nejsem zvyklá na bolest tam dole, o čípku normálně nevím, že ho mám, že), byl s nástroji venku a hotovo. Zkontroloval na uz a v pohodě. V roce 2010 jsem šla na výměnu. Dámy, horor. Vytahování jsem nebyla schopna vydýchat (šla jsem v nejsilnější dny menzes a ještě si švihla ibalgin). Měla jsem pocit, že do mě píchá pletací jehlicí, trvalo to dlouho, propínala jsem se v křesle tak, že kdyby mělo kolečka, tak by odjelo. Funěla jsem, naříkala (snažila se potichu). Doktor komentoval: „oooo, máme děložku nakloněnou dozadu, co? A rodili jsem císařem, cooo? No, v Africe jsme rodili obřezané a sešité ženy, nestihli jsme rozstřihnout, prasklo to, to bych vám nepřál vidět, tohle je brnkačka…“. Já myslela, že mi zavádí novou, ale on vytahoval starou a roztahoval a bodal a bodal. Pak skončil a já se psychicky připravovala na zavedení nové, ale on jí tam vrazl tak, že jsem o tom nevěděla. Teď mám hrůůůůzu z roku 2015, přemýšlím o uspání nebo nevím…mám nového skvělého doktora, ale i tak, už bych to nechtěla zažít. A co pak? Hormony nesmím, kondom nám už x krát praskl, spermicidní gel je podle mě nedostatečný, pesar, co se používá v UK je zajímavý, ale tak něják mi to není blízké. Budu muset vydržet IUD dokud nebudu v přechodu. Chjo ![]()
Já běžně taky chodím 4-5 tý den MS. UŽ MÁM 6 TOU
.Ono hodně záleží na tom, jak je právě žena uvolněná, právě proto vím, že se musím uvolnit, povolit svaly a zhluboka dýchat. Zabírá to bezvadně, cítím jen tlak a štípnutí.
Ale na to jsem si musela přijít právě po té první nepříjemné zkušenosti ![]()
Vyjmutí opravdu nebolí. Jo a taky mi kdysi vypalovali čípek, mám po tom už další 2 porody, to na to vliv nemá. ![]()
Ahoj holky, potřebuji se svěřit, je to osobní, raději anonym. Dneska mi gynekoložka zavedla tělísko Danu
Myslela jsem, že bolesti umřu, nechápu, jak někdo mohl kdy tvrdit, že to VŮBEC nebolí
Anebo něco bylo špatně? Mám starší gynekoložku( tím více by měla být zkušená) a je možné, že mi to zaváděla nešetrným způsobem? Prostě nechápala, proč tak vyvádím, ta bolest byla neohrázná, přirovnala bych to k předporodním bolestem. Je mi 36 let a normálně jsem tam doslova řvala
Jsem z toho ještě jako opařená. Nechápu proč to tak bolelo, když všude na různých diskuzí čtu, že to max. štípe, to jsem měla taky, ale ty bolesti, proč to tak bolelo?
Dnes jsem 4 den MS. Najdu tady zkušené holky, které prošly tím stejným?