Mirena-pár dotazů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4092
30.1.18 14:51

Mirena-pár dotazů

Ahoj,
chtěla bych si dát zavést Mirenu. Můžu ale říct, že jsem pročetla pár diskuzí a docela jsem se vyděsila.:-)
Můžete mi prosím napsat nějaké vaše zkušenosti? Spíš bych ocenila pozitivní. :D :lol:
Pak bych se ráda zeptala:
Kdy se tělísko zavádí? Někde jsem vyčetla, že těsně po MS a někde že dokonce při MS 8o
Jak dlouho po zavedení je nutné čekat s nechráněným pohlavním stykem?
Vymizela vám po zavedení MS? (to by bylo super :lol: )
Pokud ne, je možné použít tampony?
Někde jsem zas četla, že je možné aby tělísko nějak vypadlo a došlo k otěhotnění, a že to žena nemusí poznat. To si jako dost dobře nedovedu představit, že ze mně něco vypadne a já to nezjistím. :nevim:
Máte třeba nějaké pozitivní zkušenosti s jiným tělískem?
Jaká je cena?
Tak to je snad vše :D
Díky moc za případné reakce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9012
30.1.18 14:59

No já nevím, Mirenu jsem měla dva roky a nikdy víc. Rozjelo mi to hormony. Závádění je v klidu, každý doktor to dělá jindy, naše po MS. vypadnutí si budeš kontrolovat, protože ti budou do pochvy koukat ty silonové vlasce. Nebudu tedy raději psát negace, když si to nepřeješ. I když mi to moc nedává smysl, že nechceš slyšet nic špatného…jako, že když to neuslyšíš, tak se to nestane??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
30.1.18 15:01

Ahoj :mavam:. Já mám Mirenu rok a půl. Byla jsem na gynekologické operaci v narkóze a rovnou jsem si ji při tom nechala zavést, takže pocity ze zavedení žádné :lol:! Ale MUDr mi řekl, že období na zavedení je nejlepší 2. den menstruace, páč je čípek otevřený a proto to není tak bolestivé a je to jednodušší.
Menstruuju každý měsíc cca 5 dní, ale veeeelmi slabě. Tampóny používám vždy. Na gyn. prohlídce mi ultrazvukem doktor vždy kontroluje usazení tělíska…vše je OK!
Jo a ještě jedna pozitivní zpráva: bála jsem se, že s Mirenou budu přibírat… a naopak, sice cvičím, ale mám hodně kilo dole :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
30.1.18 15:10

@mikky tak já měla mirenu 4 roky a byla jsem naprosto spokojená, jsou ale dvě varianty, hormonální a nehormonální, ta hormonální je o něco levnější :). Já jsem měla tu hormonální a nemůžu si stěžovat. Dr mi ji zavedl předposlední den MS ( ještě jsem lehce špinila), zavádění nebylo úplně příjemné ale byla to chvilka a dalo se to vydržet. MS mi nevymizela na 100% ale byla extrémně slabá a sem tam se stalo, že nebyla vůbec. Každopádně jsem ji měla cca 1-2 dny a skoro jsem nešpinila + neměla jsem absolutně výkyvy nálad ani bolesti břicha. To, že by z tebe jen tak vypadla, to mi přijde divný, s tím zkušenost nemám ale asi bych se tohoto zrovna moc nebála. Tampony jsem jinak normálně používala, žádné omezení jsem neměla :palec:. Co je trošku nepříjemné a může se stát, že vlákna, za které ti pak dr tělísko vytáhne, můžou zarůst, stává se to ojediněle ale může se to stát ale pokud chodíš na preventivní prohlídky, tak si to dr hlídá, pak se to jinak musí operativně odstranit - ale ani toho bych se výrazně neobávala ;). Před těmi 4 roky mě stálo cca 4600 Kč, ceny dnes nevím. Jinak spolehlivost je stejná jako u klasické antikoncepce. Myslím, že je její používání ale velmi, velmi individuální, já neměla jedinou komplikaci ale znám i kamarádky, které si ho museli nechat vyndat, protože to jejich těla prostě nevzala, peníze ti pak ale nikdo nevrátí. Nicméně, já doporučuji :srdce: Snad jsem ti alespoň na něco odpověděla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
30.1.18 15:25

Ahoj :mavam:. Já měla Mireny už 2. Jednou vyndání pro plánované těhu. Pak zavedení nové Mireny.

Takže, první Mirenu mi dr dával při prohlídce v šestinedělí. Skoro jsem ani nic necítila. Prvních pár týdnů jakési špinění. Týden nic a pak třeba dva dni jsem malinko špinila. Pak třeba zas 3 týdny nic a dva dni špinění. Opravdu nic velkýho. MS mi zcela vymizela, což byla fakt paráda. Při kontrole pak dr zjistil, že ji mám trochu posunutou dolů, tak ji narovnal, ale vypadnutí prý nehrozilo. Po srovnání opět špinění několik dní. při další kontrole opět sesunuta o něco níž. Ale domluvili jsme se, že když to nezlobí, že ji nechá dolejc, což mi vyhovovalo, protože když ji narovnal, tak jsem špinila. Když byla dolejc, tak nic. Pak jsem měla druhou Mirenu, kterou mi dávali v narkoze (ihned po interupci). NA kontrole dr zjistila, že je dolejc a že ji narovná, tak jsem ji říkala, že jestli to něčemu nevadí, ať ji nechá dole, že pak špiním. A když je „sjetá“, že je vše ok. Takže tak.

ZA mě můžu jen a jen doporučit, žádný problém jsem s ní neměla. A to že byla o kousek dolejc, než by původně měla být, tak to nepovažuju za problém. Svou funkci plnila :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
30.1.18 16:21

Mám už druhou a naprostá spokojenost, MS nemám. 8) U té první jsem měla občas špinění na slipovku, tak jedno odpoledne, to byla MS. Po 5 letech ji gynekolog vyndal a hned zavedl novou, s tou druhou žádnou MS nemám. První jsem si nechala zavést 4 měsíce po porodu, na konci MS, čípek bylo pootevřený a zavedení bylo velmi rychlé a bezbolestné. Po 5 letech, když bylo potřeba ji vyndat, jsem nemohla trefit menstruaci, když žádná téměř nebyla. Vyndání bylo bezbolestné, jen to trochu štíplo, ale vložení té nové bylo náročnější. Nová nešla přes uzavřený čípek do dělohy dát a tak musel doktor čípek otevírat. To jsem si trochu tady tedy užila. :roll: Ale během jednoho dne se to dalo do pořádku. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.18 18:41

Mám půl roku, zatím spokojenost. MS nemám, max trošku špinění. Zavedení mírně nepříjemné, ke konci MS. Asi týden trochu bolení břicha, než si sedla, pak už o ní vůbec nevím. Kontroluju tak, že jde nahmatat uvnitř vlákénko. Cenu už si přesně nepamatuju, necelé 4 tis, 1 tis poplatek za zavedení, ale ten spousta doktorů vůbec nemá. Jo po zavedení říkala lékařka počkat 24 hodin, ale já jsem pár dnů mírně krvácela, takže jsme čekali déle.

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
1.2.18 21:23

První tělísko zavedeno druhý den menstruace, druhé zavedeno na kontrole po šestinedělí. První zavedení nebylo úplně příjemné, ale nic, co by se nedalo přežít, ale prý to bylo z důvodu, že jsem ještě nerodila. Druhé zavedení po šestinedělí jsem o ničem nevěděla, ani jsem nechtěla doktorce věřit, že je to hotové :D
Se stykem jsme ani jednou nějak moc nečekali, byl hned druhý den :) doktorka říkala, že bych měla ten den počkat, ne kvůli účinnosti, ale kvůli čípku.
MS po prvním zavedení mi vymizela, špinila jsem třeba jen čtyřikrát do roka a to bylo jen na slipovku. Po druhém zavedení zatím nevím, mám ji asi dva a půl měsíce, ale stále kojím, takže to teprve uvidím :)
Co se týče používání tampónů, tak dle doktorky je lepší po zavedení třeba měsíc používat vložky, ale pak klidně tampóny.
První mirenu jsem měla čtyři roky (vyndáno dříve z důvodu plánovaného těhotenství :) ) a opravdu mi nevypadla :D myslím, že se to může stát pouze při špatném zavedení, ale zase si myslím, že když se to stane, tak o tom opravdu vědět nemusím, nicméně těch případů asi bude hodně málo ;)
Za mirenu + zavedení jsem platila u své doktorky myslím 5.400,00 Kč :)
A jinak informace navíc - na konci listopadu vyndáno první tělísko a v lednu jsem otěhotněla :) takže obnovení cyklu bylo okamžité :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1