Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer,
přemýšlím, že si nechám zavést tělísko. Vím, že Mirena je hormonální a Gynefix nehormonální. Jaké máte zkušenosti? Máte menstruaci? Chápu správně, že při Gynefixu (nehormon.) tedy menstruace probíhá a u Mireny nemusí být? Děkuju moc za rady, nevím jak se rozhodnout ![]()
No, já hormony nesmím, takže mám nehormonální (už nevím jaký typ). MS je pravidelná, bohužel dlouhá - 10-12 dní
, kdy první 3 dny by mi snad stačila jen jedna vložka. Špiním, pak den nic, pak zase zašpiním…5. den vesměs vykrvácím a pak to dobíhá. Občas se zadaří a krvácím jako člověk jen 7-8 dní. V roce 2015 mám měnit, zkusím stříbnou (snad omezí krvácení). Jako ten 5. den bývá nejhorší a opravdu někdy vložka nestihne. Ale mám genetickou vadu a mám špatné cévy - možná je to tím. Mirenu měly 2 moje kolegyně. Jedna přibrala 15 kilo a druhé začaly padat vlasy, ale strašně. Diskuzí na téma mirena je dost. Někomu sedne jak sedinka na nočník a někdo se trápí…já nemám na výběr, snad jen tu stříbrnou nebo se zinkem.
Ja mam mirenu, menses jsem po zavedeni mela snad 3 mesice, ale ted uz nic a jen dva dny v mesici spinim. Zadne bolesti pri menstruaci. Nenabrala jsem ani deko a vlasy mi padaly, ale jelikoz jsem byla po porodu. No a mirena a gynefix neni tam odlisna dost cena? To nevim…
Tak ja mam nehormonalni telisko a mam MS 13 dni
hnus, a po druhém dítěti si dám dat hormonalni.
Napsala jsi to správně - halvní rozdíly jsou ty, že Mirena je hormonální a často pak žena nemá vůbec menstruaci.
Rozhodnutí je na tobě, co je pro tebe prioritní. Každopádně nesednout ti mohou obě, pak není jistota, že ti vrátí peníze. Takže to řeš i na peníze.
Jej, no já bych raději asi hormonální, abych neměla menstruaci. Bojím se, že bych ale třeba teda měla první 3 měsíce menstruaci nebo tak. To nechciiii ![]()
Jako jóóó, ale 3 měsíce jsou 3 měsíce
to si nějak neumím představit ![]()
Mám tělísko zavedené deset dní. Cítím se dobře. Zavedení bylo v celkové narkóze. Potom jsem měla pocit, jako bych to měla dostat. Asi čtyři dny jsem špinila a teď už v pořádku. Pohlavní styk nechám až po kontrole po první menstruaci. Nemám s ním žádný problém a po antikoncepci fajn věc.
@hanulinezka píše:
Mám tělísko zavedené deset dní. Cítím se dobře. Zavedení bylo v celkové narkóze. Potom jsem měla pocit, jako bych to měla dostat. Asi čtyři dny jsem špinila a teď už v pořádku. Pohlavní styk nechám až po kontrole po první menstruaci. Nemám s ním žádný problém a po antikoncepci fajn věc.
Procpa v celkove narkoze??? Ja zila v dojmu, ze to je ambulantne v ordinaci u MUDr…
V celkové je to na požádání příplatek někde když se moc moc boji nebo se předpokládají nějaké problémy že půjde špatně zavést. Třeba nestandardní tar dělohy velká citlivost na bolest..
Píšu z mobilu mám rozbitý mb tr ak se omlouvám.