Nedostavení menstruace při hormonální antikoncepci

2
22.8.13 19:50

Nedostavení menstruace při HA

Dobrý večer.. Chtěla bych poradit.. Užívám antikoncepci Rhonya, je mi 17 let.. Minulé uterý jsme měli s přítelem styk, kdy se udělal do mě, následně ve čtvrtek další styk (kdy už se do mě neudělal)… Dnes se mi měla dostavit pravidelná menstruace, ale nedostavila se.. Začínám z toho být nervozní a nevím co dělat, zda čekat do zítřka popřípadně do soboty a poté to začit nějak řešit, nebo se poradit s kamarádkou či mamkou? (zdá se mi to trapné, a mám strach z případného těhotenství).. Nebo je zde možnost že mám zbytečný strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2790
22.8.13 19:53

Mě se to stalo asi za deset let, co jsem HA užívala tak 4× :nevim: Menzes mi prostě úplně vynechala. Pro jistotu si udělej test, ale pokud jsi HA brala pravidelně a nebrala jiné prášky snižující účinnost, popř. jsi nezvracela, těhotná podle mne nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.8.13 19:56

HA beru teprve od června tohoto roku, proto ty obavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
22.8.13 19:59

To už jsi chráněná, neboj. HA určitě už působí. Možná je jenom tělo v šoku z těch hormonů navíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.8.13 20:10

@klarina17 kdyz se mi prvne stalo, gyndr rekl, udelat test, pokud negativni, brat dal. Stat se to muze, neni to zadny problem. Ale je urcite potreba vyloucit tehotenstvi nez zacnes brat dalsi plato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.8.13 07:58

@klarina17 mi se to při HA stává celkem často, důvodem je nedorůstající sliznice (tudíž nemá co odejít). Těhotenství to na 99 % nebude, ale radši si udělej test. Pokud je negat, užívej HA dál, ms dostaneš v dalším termínu - až dobereš další platíčko.. Já mám ms jednou za čtvrt roku, i při braní HA :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.13 14:34

opožděná menstruace

Dobré odpoledne, chtěla bych poradit..Užívám už rok a půl HA Bonadea a ještě se mi nestalo, že bych nedostala menstruaci v daném termínu tak mě to docela vyděsilo, protože už jsou to 4 dny a ráno jsem si pro jistotu dělala těhotenský test a vyšel negativní. Tak jsem se chtěla poradit jestli radši zajít ke gyn. a nebo počkat jestli se menstruace ještě dostaví. Děkuji za odpověď. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.1.16 21:01

Dobry vecer holky, chci se zeptat, brala jsem 2 roky antikoncepci Natalya a ted jsem dobrala treti plato MYWY a vzdy jsem to dostala skoro na minutu presne a dnes je to uz treti den a nic..brala jsen pravidelne, nemohu byt tehotna? Dekuji za rady, hezky vecer Misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1683
22.2.16 09:19

Taky jsem z toho nervozní. MS mám s HA vždy na den přesně a tentokrát nic. Test je negativní a já už mám začít brat nové platíčko, tak jsem přemýšlela jestli začít nebo nezačít. :think: Ale budu pokračovat dál jako vždycky.

@Miška_Sal jak jsi nakonec dopadla ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
22.2.16 09:24

To ale není nic divného při delší době užívání antikoncepce, že menstruace není. Jen si samo udělat test, aby člověk měl jistotu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.16 16:49

Opožděná menstruace

Ahoj, chci se zeptat. Je mi 17 a beru už antikoncepci (Lindynette) pravidelně a vždy mi měsíčky přišli.. Minulý týden sem měla s přítelem styk (už po několikáté..ne poprvé) ale do mně se neudělal, vždy se udělá mimo a menstruace mi nepřišla a měla sem ji dostat 26.3 a furt nic..mám obavy jestli se něco nestalo nebo jestli se něco neděje, poradíte?? :?.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
31.3.16 16:53

Taky se mi jednou stalo že jsem nedostala menstruaci, bála jsem se že jsem těhotná, ale nakonec se ukázalo že mám zánět močového měchýře a proto se menstruace nedostavila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.3.16 17:11

@18verca jak to spolu prosim souvisi?

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
31.3.16 17:12

Spis tohle To ale není nic divného při delší době užívání antikoncepce, že menstruace není. Jen si samo udělat test, aby člověk měl jistotu

• Citovat
  • Upravit
729
31.3.16 17:23

@KackaDoup to opravdu netuším jak to spolu souvisí, ale za 2 roky s antikoncepci se mi to nikdy nestalo a při zánětu mě hrozně bolelo břicho a zada a pouze špiňění :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí