Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, potřebovala bych poradit. Teď asi dobírám poslední plato tak cca 5té krabičky antiny. Měla jsem dostat menstruaci ale přišla taková že krev jsem vytřela a na vložce nic nebylo. A když jsem měla onehdá pohlavní styk s partnerem tak jsem ji dostala, byla to 6tá tabletka v platu. Mám se obávat že mi antina rozhodila hormony a nesedí mi? Nebo to je v pořádku? Po případě co mám dělat? ![]()
@Karinka10 Takže je v pořádku pokud jsem teď během pauzy měla krvácení jen pár hodin a následně mi stačila jen intimka, protože jsem jen špinila? Nevím jestli si udělat test zítra ráno, protože začínám užívat nový blistr a zda mi test už něco ukáže, protože přešlo od sexu jen 11 dní. Zítra to bude 12 dní. 🤷♀️
Nemá smysl dělat test dříve než 14 dnů po souloži, protože není průkazný. Jestliže ho uděláš o pár dnů později, je výsledek spolehlivější a možnost miniinterrupce nepromeškáš, kdyby byla zapotřebí.
Užívám antikoncepci leverette ale během tohoto blistru jsem užívala i ATB na zánět zubu. Včera mi měla přijít menstruace ale nepřišla. Mám jen občasně hnědé špinění. Test dnes ráno negativní. Sex jsem neměla. Poslední sex byl 13.2. Mohu být těhotná nebo nemám menstruaci kvůli antibiotikům?
@Anonymní píše: Více
Antikoncepce to dělá běžně, krvácení se prostě nedostaví protože sliznice nenaroste. U mě se v pauze pseudo menstruace nedostavila při nemoci taky. Antibiotika jsem měla jednorázově v kapačce. Tělo mělo dost práce s pooperační stavem, na nějakou děložní sliznici si ani nevzpomnélo ![]()
@elda jo díky. Byla jsem nemocná víc krát a vždy krvácení přišlo ale nebrala jsem ATB. Teď jsem měla zanět zubu a ATB jsem se nevyhnula. Tak snad je to jen kvůli lékům ![]()
@elda chci se ještě zeptat. Jsem chráněna od první pilulky z nového blistru i když tedy jsem neměla ms? Dost jsem ve stresu, že nejsem chráněna i když mi jsem četla zs prý bych měla být. měla jsem nechráněný styk a tedy nevím na čem jsem
Dobrý den chtěla bych se zeptat beru teď druhým měsícem HA a 18. Května jsem měla styk s tím že nevím jestli se do mě udělal a bohužel už mám 12 dnů zpoždění menstruace a nevím jestli je v pořádku ze ji nemám a docela začínám být nervózní.. udělala jsem si několik testu a vždy negativní.