Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 jenze si myslim, ze i to by ovlivnovalo ta jatra ne?
me dr rekla ze jedine kondom, rikam ji ze mam alergii, tak at se domluvim s gyn. Anebo at nesexuju ![]()
@Niky7 buď tělísko nebo Nuvaring kroužek. Je sice s hormonem, ale nejde přes játra, někomu vyhovuje.
@Niky7 Já jsem kdysi musela přestat brát pilulky taky kvůli vyšším jaterním testům. Dr. mi tehdy doporučila náplasti Evra, ty se vstřebávají přes kůži, brala jsem je bez problémů 7 let. Možná bys mohla i Nuvaring, ten se zase vstřebává přes sliznici. Nevýhoda je ale vyšší cena, obojí kolem tisícovky na tři měsíce
@Niky7 A proč by měl kus drátu umístěný v děloze ovlivňovat játra?
A ještě bych teda pro jistotu kombinovala pharmatex s přerušovanou souloží.
@jowana dekuji a co to presne je? Ja bych potrebovala i trosku levnejsi variantu
a je to ucinejsi nez HA? Nekde tu byli diskuze jak zenske otehotneli pres teliska. Mam z toho hruzu, jedno ditko uz mam a ted mam v priorite skoly.
@Niky7 A co nitroděložní tělísko? Existují i tělíska úplně bez hormonů, jsou i o dost levnější, než ty hormonální. Před časem mi doktor nabízel nový typ nehormonálního tělíska, které se i velmi snadno zavádí. Pak se nemusíš vůbec o nic starat, nic hlídat a na nějakých pět let máš vystaráno. Já bych do HA už nikdy nešla, je to sviňstvo.
Dělají se i nehormonální tělíska, klasická DANA. Nebo potom Pharmatex, kamarádka na něm je několik let a zatím neotěhotněla.
PS: Problém s tělískama je, že se špatně zavádějí ženám, co za sebou nemají vaginální porod. Když jsem se ptala doktora, tak i po císaři by to možná bylo nutný dělat v narkóze atd.
Příspěvek upraven 20.08.13 v 21:45
@Niky7 Kamarádka dlouhá léta používá pharmatex..střídá to s přerušovanou metodou, pokud nechceš dítě tak se budeš muset nějak přizpůsobit. A co kroužek nuvaring? ten nemá hormony nebo joo? ![]()
Levnější nehormonální tělíska stojí méně než tisíc korun na pět let. Je to jedna z nejspolehlivějších metod antikoncepce. Určitě lepší, než přerušovaná soulož nebo kondom.
@lleennttiillkkaa krem? to slysim poprve
kazdopadne dekuji, necham se tedy o tom informovat.
@j.a.n.i1 no jestli to treba take nema vetsi vyskyt hormonu ![]()
@Z.jev kolik stoji naplasti a jak to funguje?
Holky moc dekuji jste zlate, ja myslela ze jsem ztraceny pripad, nebo aspon dr mi to tak naznacila ze neni jine vychodisko
Ahoj holky, chci se vas zeptat jestli nahodou tu nejsou podobne scenare a popripade se poradit. Chodim jiz delsi cas na internu, kvuli vyssim hodnotam jaternich testu. Minuly tyden mi dr rekla, ze proste musim vysadit HA za kazdou cenu. Jenze nevim jak se chranit. Na prezervativy mam alergii a dost velkou a je jedno jaky druh to je. Tak se chci zeptat zda existuje jina ochrana, ktera se muze pouzivat a pres vyssi vysledky jater? Samozrejme zajdu na gyn, ale momentalne neni cas tak se ptam tady. Na prerusovany sex nemam nervy a dite opravdu zatim nechci. Dekuji za rady, snad je jeste jina varianta jak sexovat s ohledem na jatra a pri tom se chranit