Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Niky7 Klidne muzes pit kolik hrdlo raci
Pri zavadeni me to jen lehce pichlo to se s porodnima bolestma neda srovnat. Hygiena uplne stejna.
U MIRENY by prý MS ani být nemusela, já mám zatím jednou za měsíc takovou krátkodobou dvoudenní, a myslím, že se netloustne, alespoň u mě to není ten případ…
Zavádění jsem se bála, vzhledem k tomu, že jsem oba porody měla císařem, ale nebylo to tak hrozné ![]()
Ne, alkohol je taky v pohodě. Prostě pokud vím, tak tělísko nemá žádné vedlejší účinky (snad krom alergií na kovy, ale prý už je i umělohmotné tělísko.
Zavádění, mě ho zaváděla hned 2 měsíce po porodu a to to prý bolí nejmíň, protože čípek ještě není stažený úplně. Takže já to sotva cítila, no asi takhle, když si skřípnu kůžičku pinzetou při vytrhávání obočí, tak to bolí mnoooohem víc a mnooohem dýl ![]()
hygiena stejná, někdy si ženský chodí na gyndu zkrátit ty „fousky“, co z toho čípku koukají asi 2 cm, některým chlapům to může vadit.
Ten můj je cítil, prvně ho to překvapilo, ale nevadí mu to. Jsou to slaboučké vlásky, taková nit
Tak já myslím, že MIRENA je plastová a manžel prý nic z tělíska necítí ![]()
@petruše2 tak to me trochu uklidnilo
@Petrule78 dekuji, no ja mam ms ted hodne slabou a i male bolesti
@Mar__tanka1983 pockej ono z toho neco kouka a chlapi to citi???
tak to jsem fakt netusila, vim ze u pesaru psali ze ani jeden nic neciti. Ale u tohohle? tak aby to pro nej nebylo neprijemny a nebyl teda nejak poskrabanej?
![]()
@Niky7 ty to necítíš, když si necháš zkrátit to vlákno na minimum, tak ani chlap. Je to o zvyku. A už to neřeš. Mají to milony žen, přežily zavedení, i sex i krámy ![]()
Poškrábanej určitě ne, ten můj poprvé tvrdil, že tam něco cítí, tak jsem mu řekla, že jestli to bude cítit dál, tak stačí říct a můžu zajít na gyndu si ty fousky zkrátit…od té doby se nezmínil, takže jsem na žádné zkrácení nešla.
no hele, raději nedoporučuju (abys to pak nehledala jako jedna místní prstýnek
) ale když si dáš donitř několikacentimetrovou nit, tak asi tak je to cítit. Já když se hodně snažím, tak si je nahmatám - né to tělísko, jen ty nitě, za který se to po těch pěti letech vytahuje.
Dobré ráno. A že se sem vtírnu
Ženy a co cyklus?! Nerozhdilo vám ho těleso? Já mám sama o sobě bez hormonů pravidelný a nehodlám třeba měsíc špinit a pak bum Irma… Jo snad chápete jak to myslím, jestli je to tak ožehavý jako HA, že to nesedne spustě ženských a musí se to vyndat předčasně..
@Brooucinda ženo a dala jsi si aspoň trochu tu práci a pročetla jsi si předchozí příspěvky k tomuto tématu, nebo je třeba se tu opakovat? ![]()
@berry4 Ano pročetla. Vím, že dochází k předčasným vyndavání. CHtěla jsem jen vědět, jaké ty důvody musí být.
V pohodě ![]()
@Brooucinda jestli někomu nesedne, je to oproti HA úplně minimální procento. A dá se řešit. Pokud tělo nepřijme kov, jsou v nabídce i plastová tělíska. Ale to už sem kdosi taky psal…
Samozřejmě, že s ním měsíc nešpiníš a potom krámy, to bychom ho neměly žádná z nás
Je ale časté silnější MS.
@berry4 Já se právě mudryně ptala i na ty injekce, se kterýma jsem doost po porodu počítala. Ty mi právě z tohohle důvodu nedoporučila a taky i s tím, že se hodí spíše pro jinou váhovou kategorii. Je mi jasné, že nikdo z vás by tělíska neměl, kdyby neustále špinil, ale proto jsem chtěla znát ty důvody vyndání. Silnější MS se nebojím ![]()
Tak uvidíme.. Dík