Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja HA muzu, ale uz ji nechci ani vidět, takze my jedeme prerus. soulož nebo pharmatex, kdyby bylo další těhotenství problém, používali bychom obě metody najednou. Případně jeste plodné dny..
@Niky7 Tělísko játrům nevadí. Jenom u toho nehormonálního já osobně mám strach z mimoděložního, takže jsem do toho nešla. Zavádí se při vědomí, nejlépe při menstruaci. Trvá to asi půl minuty
@Radka84 z prerusovane souloze bych byla nervozni, je tu monoho diskuzi o tom ![]()
holky a netloustne se z telisek nejak?
@Z.jev tak pokud nevadi i to hormonalni tak bych to zkusila a jak se to jmenuje ze je to jen za 1500? a kdyz je nehormonalni, tak muzes mit mimodelozni? ![]()
*játrum ne bratrům, píšu přes mobil a dělá si co chce ![]()
Určitě se zeptej u dr no co ti na to řekne, nevím jestli tam jsou hormony já náplasti musela mít kvůli žaludku, mám ho poněkud citlivější a pilulky nesnesu a po Evre ok takže žaludek to asi neovlivní ale jestli játra… ![]()
Já už se teda k hormonální antikoncepci vrátit nikdy nechci, ovšem alergie na kondom..dost blbé ![]()
@Elizabethie no to mi povidej
alergie fakt hrozna, myslela jsem, ze mam asi nejaky zanet ale bylo to vse z kondomu a jedno jaka znacka at uz levna nebo draha, s prichuti bez, pokazde otok 10×nasobne velikosti, paleni svedeni
au au…nikdy mi to nedelalo az ted, gyn nevi proc az ted ale potvrdil mi to no ![]()
@Niky7 píše:
@Z.jev tak pokud nevadi i to hormonalni tak bych to zkusila a jak se to jmenuje ze je to jen za 1500? a kdyz je nehormonalni, tak muzes mit mimodelozni?
Protože nehormonální tělísko zjednodušeně řečeno pracuje na tom principu, že svoji přítomností v děloze brání tomu, aby se oplodněné vajíčko uhnízdilo v děloze, ale nezabrání tomu oplodnění a může se uhnízdit jinde.
Taky nesmím nic s HA, mám už 5 té tělísko. Pokaždé 500 na 5 let.
Nehormonální tělísko mám 2 roky bez problému, stálo mě cca 1000,– na 5let (medigold) a je to pro mě lepší varianta než HA
Tělísko bez hormonů. a buĎ ráda, že to nebereš už, je to fakt neskutečná sračka, já ybch to do pusy nevzala, to radši budu mít kopu dětí ![]()
@Niky7 píše:
@Z.jev tak pokud nevadi i to hormonalni tak bych to zkusila a jak se to jmenuje ze je to jen za 1500? a kdyz je nehormonalni, tak muzes mit mimodelozni?
Hormonální je drahé - Mirena, je to za 5 - 6 tisíc na 5 let. I tak to vyjde levněji než jakákoliv HA. To nehormonální funguje hlavně jako cizí těleso, takže spermie se nedostanou k vajíčku, popř. se oplodněné vajíčko nemá kde usadit. Dělají se tělíska např. s mědí, to navíc hubí spermie. To riziko mimoděložního u nehorm. tělíska je jenom nepatrně vyšší, ale i tak se toho bojím. Ale to je jenom můj osobní pocit, rozhodně ti tím nechci říct, že bys tělísko neměla vyzkoušet ![]()
Ja mam nehormonalni telisko Gynefix na 5 let a zatim spokojenost ![]()
@Niky7 píše:
@kotěna na 5let za 1500? to by slo. a zavadel pri vedomi? a vyjmout se da tedy kdykoliv ze? to by vazne slo, pokud by to nevadilo jatrum
zavadění pří vědomí, 4 den Ms, bylo to jako běžna kontrola na gyndě, akorat hodinu po zavedení trošku tlak v podbřišku který jsem vyřešila ibalginem a od té doby klid
Játrům to neškodí pusobí lokalně, vyndat se muže kdykoliv