Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Niky7 Nuvaring je kroužek, který se zavádí do pochvy. Obsahuje hormon, který se postupně uvolňuje. Zavádí se na tři týdny, pak týden pauza a pak nový kroužek. Náplast se lepí na kůži (břicho, zadek, rameno,…) a mění se co týden, každý čtvrtý týden pauza. Náplasti i Nuvaring cca 1000,–/3 měsíce. Nejlevnější varianta je tělísko, sice je to víc peněz naráz, ale i Mirena (tělísko s hormonem cca 6000,–) vyjde ve finále levněji než pilulky
Příspěvek upraven 20.08.13 v 21:45
Ja pouzivam Evru(naplasti).Je to drazsi zalezitost, ale vstrebavaji se pres kuzi.Tak by snad nemusely delat takovou neplechu jatrum.
@Pajanka dekuji, no ja mela prave cisar
ale na ta teliska se optam tedy i kdyz jsem slysela ze to dost boli. @Elizabethie no to ja nevim, ja prave o tom slysim poprve
ja doted brala minisiston
@Slečna Ferka píše:
Dělají se i nehormonální tělíska, klasická DANA. Nebo potom Pharmatex, kamarádka na něm je několik let a zatím neotěhotněla.PS: Problém s tělískama je, že se špatně zavádějí žeám, co za sebou nemají vaginální porod. Když jsem se ptala doktora, tak i po císaři by to možná bylo nutný dělat v narkóze atd.
Já měla před časem klasické tělísko, a to jsem ještě nikdy nerodila (teď jsem těhotná). Zavedeno i vyjmuto normálně za plného vědomí. Jen to nechce každý doktor dělat, ani nevím proč
Pravda je, že zavedení bolelo dost, ale trvalo to jen strašně kratičkou dobu a vydržet se to dalo. Vyjmutí už bylo úplně v pohodě.
@Niky7 hmm, tak zrovna kroužek je finančně náročný (cca 900-1200,– dle lékárny na 3 měsíce). Ale za zkoušku by to třeba stálo. Jinak tělíska jsou s hormonem (mirena) nebo bez. Bez hormonu jsou finančně dostupná (500-2000,–) ale někdy trvá déle, než si tělo zvykne, někdo dlouhodobě špiní nebo má silnější MS. Je ale možné, že ti bude vyhovovat.
@Z.jev píše:
@Niky7 Já jsem kdysi musela přestat brát pilulky taky kvůli vyšším jaterním testům. Dr. mi tehdy doporučila náplasti Evra, ty se vstřebávají přes kůži, brala jsem je bez problémů 7 let. Možná bys mohla i Nuvaring, ten se zase vstřebává přes sliznici. Nevýhoda je ale vyšší cena, obojí kolem tisícovky na tři měsíce
Naplasti Evra jsem používala cca dva roky než jsemv únoru vysadila a spokojenost l, ale i když to nejde rovnou do žaludku tak t v tom těle prostě je a bratrům se to stejně nevyhne ne? jen můj lajcky názor ![]()
@Niky7 píše:
Ahoj holky, chci se vas zeptat jestli nahodou tu nejsou podobne scenare a popripade se poradit. Chodim jiz delsi cas na internu, kvuli vyssim hodnotam jaternich testu. Minuly tyden mi dr rekla, ze proste musim vysadit HA za kazdou cenu. Jenze nevim jak se chranit. Na prezervativy mam alergii a dost velkou a je jedno jaky druh to je. Tak se chci zeptat zda existuje jina ochrana, ktera se muze pouzivat a pres vyssi vysledky jater? Samozrejme zajdu na gyn, ale momentalne neni cas tak se ptam tady. Na prerusovany sex nemam nervy a dite opravdu zatim nechci. Dekuji za rady, snad je jeste jina varianta jak sexovat s ohledem na jatra a pri tom se chranit
taky bych doporučila tělisko, mám ho už dva roky, zavadí se na 5 let, platila jsem 1500Kč
Tělíska se dají zavádět i pokud se nerodilo vaginálně. Nově jsou i pro ty, co těhotné ještě nebyly ( GyneFix), jen zavádění není příjemné, ale pokud je Dr. šikový, je to za pár minut hotovo. Náplasti mají paradoxně hormonu hodně, aby se to mohlo kůží vstřebat, ten kroužek má hormonu relat. málo a hlavně působí v místě.
@Niky7 http://www. lekarna. cz/pharmatex-vaginalni-krem-crm-vag-1×72gm/
@Niky7 Koukala jsem na to taky a jak vybrat velikost tam popisují. Pokud jsi měla císaře a vaginálně jsi nerodila, tak bys měla mít tu dvojku.
@kotěna na 5let za 1500? to by slo. a zavadel pri vedomi? a vyjmout se da tedy kdykoliv ze? to by vazne slo, pokud by to nevadilo jatrum ![]()
@Pajanka aha uz to vidim, ale to telisko asi bude nejlepsi ze? pokud to nema tolik hormonu. jen se bojim bolesti a aby to opravdu fungovalo.