Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Brooucinda taky bych to videla na to telisko, jen mam trosku obavy z toho mimodelozniho. a je fakt ze dat za 5 let jen 1500, clovek dost usetri, ja davam 500kc na 3 mesice.
Holky a jak je to s tamponama? Taky normal?
Já taky nesmím HA, a už bych ji nebrala ani kdybych mohla. Tři roky jedeme přerušovaný sex a zatím ani ťuk. A nejvíc sexu máme právě v plodných dnech, to mám největší chuť
Ale záleží, jak partnerovi věříš a jak moc by ti vadilo případné těhotenství. Předtím jsem taky měla Nuvaring, protože jsem naletěla na povídání o tom, jak to nejde přes játra. Blbost! Do krve se to dostane vždycky, je jedno jestli žaludeční sliznicí nebo děložní, obě jsou prokrvené a odtud to jde do jater, takže hormony jakékoliv nebrat! U tělíska jsem se bála mimoděložního těhotenství (kamarádce se to stalo), kondomy jen občas bezlatexové, takže přerušovaný sex byla jasná volba ![]()
@karkuš no ja bych na to nemela nervy na prerusovany, a tehotenstvi ted urcite za zadnou cenu nechci. Chci si dodelat posledni rocnik skoly a pak nastavbu jeste. s partnerem jsem teprve pres pul roku a kazdy bydlime u rodicu
takze bych rada, skolu, bydleni a pak mozna to druhe
at uz ma zazemi.
Chci zkusit telisko, ale jak rikas mimodelzniho se fakt bojim. A jak kamaradka dopadla a to ji vynechala ms?
@Niky7 píše:
Chci zkusit telisko, ale jak rikas mimodelzniho se fakt bojim. A jak kamaradka dopadla a to ji vynechala ms?
Podrobnosti už přesně nevím, ale myslím, že měla hodně slabou ms a něco se jí nezdálo, cítila se divně, tak udělala test. Takže se na to přišlo docela brzo. Sebrali jí vejcovod. Už měla jedno dítko a taky dodělávala školu
Ale já jsem tě nechtěla strašit, je spousta žen s tělískem, kterým se nic takového nestalo, ona byla zrovna ta výjimka. A mimoděložní se může stát i bez tělíska přece. Nevím ani jaký měla typ nebo jestli se jí nějak neposunulo třeba…
@karkuš aha ja vim, ale i tak mam trosku z toho strach, kazdopadne si o tom popovidam s gyn. ale i tak dekuji
Ahoj holky tak mi napsal telisko multiload, mate nektera zkusenost? Cetla jsem letacek na netu, no nevim ![]()
Ještě, že už tahle problémy nemusím řešit. Prášky to je svinstvo pro celé tělo, kamarádka vyprávěla, jak jim prasknul kondom, pesar se prý zas otáčí, ten gel zas chlapy pálí. Já už mám dvě děti, víc jsem nikdy neplánovala a tak jsem investovala do sterilizace. Nechtěla jsem do nemocnice pod narkózu, tak jsem byla v praze na ambulantní sterilizaci a mám klid už na pořád.
@jana99 Ahoj a prosim te mas nejaky problemi? A kolik te to stalo?
Když půjdeš do nemocnice pod narkózu, udělají to laparoskopicky za deset tisíc. Já přijela do prahy na vyšetření, podepsala papíry, přijela za dva týdny znova, za deset minut bylo hotovo, pak jsem si přišla jak po flámu, ale další den už normální. Žádné problémy nemám. Stálo to 25tisíc, ale stálo to za to. Dávala jsem za prášky na tři měsíce 1050,– takže to mám jako pět let prášků.
@jana99 ja slysela ze to delaji kdyz mas 3 deti a vice? A jak to probihalo, bolelo to?
Od dubna jsou nová pravidla, alestejně to musí posoudit nějaká komise, než ti to pojištovna zaplatí a to jen ten špitál. Tohle ambulantní si musíš zaolatit sama a musí ti byt myslím 21let. Na ví se tě nikdo neptá. Co se týká bolesti, srovnala bych to se silnějšíma menstuačníma bolestma, nebo kontrakcema tak na půl cestě k porodu. Zvládnoutr se to dá, přežila jsem dva celodenní porody, tak jsem si byla jistá, že těhlech deset minut přežiju taky. Všem kdo už má potřebný počet dětí vřele doporučuju. Na netu to najdeš jako ambulantní sterilizace ESSURE.
@Niky7 Nemáš alergii na kondom ale na Latex, a alternativně můžeš vyskoušet přírodní latex, ale 100% nebudeš alergická na polysoprénový kondomy, http://kondomy.heureka.cz/…iginal-10ks/ ve francouzské lékarně jsem je kupoval za 9,9E.
@martin 35 martine moc diky za inspiraci, ale financne je to celkem narocne. Ale i tak diky ![]()
25kc za kus není tak moc… a najdou se asi i levnejsi znacky, skousela jsi prirodni latex?
@Niky7 Uvažuju o koružku ( ten už jsem měla) a nebo o tom tělísku. Mrně máme, ale druhé chceme opravdu nejdříve tak za 5let. Ten kroužek je opravdu drahý, ale HA mi nedělala dobře a měla jsem snad 6druhů, injekce mi nebyly doporučeny a k náplastem nějak nemám důvěru. Jasné je to člověk od člověka, ale zkrátka tak.. Ohledně peněz se skutečně vyplatí to tělísko… No proberu to s manželem a uvidíme