Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem také v těhotenství problémy s játrama, a i když to te´d mám v normě, Gyndr. mi HA také nedoporučila, mám tělísko MIRENA a naprostá spokojenost, doporučuji…má minimum hormonů, které se vůbec k játrům nedostanou…
@Niky7 píše:
@kotěna na 5let za 1500? to by slo. a zavadel pri vedomi? a vyjmout se da tedy kdykoliv ze? to by vazne slo, pokud by to nevadilo jatrum
Ja tedy nevim, ale mne ho dr. nabuzel pred tremi roky za 5.000,–.Ze by sla cena tak dolu? Nebo je vice druhu?
Jen se ptam, neznevaxuji nazor vyse.
@Mar__tanka1983 dekuji jen me zarazilo ze u nich tedy muze byt mimodelozni
@sara1000 záleží jaký tělísko máš, to klasické (všeobecně nazývané dana) je bez hormonů a to stálo mezi 500-1500,– už mnoho let.
Ty co jsou okolo 5-6tis. jsou hormonální, mirena, mají sice mnohem menší dávky hormonů než pilule, ale i tak mají.
Já osobně mám stříbrné (silverlili? asi tak nějak se jmenuje), nemám sebemenší potíže, chráněná 5 let za 1500,–, bez nervů, že zapomenu pilulku, bez migrén z hormonů. Prostě já jsem chodící reklama
na těleso nedám dopustit.
@Niky7 proto rikam, ze pokud fakt nechces otehotnet, je podle mne dobra varianta pharmatex + prerusovana, pripadne jeste kombinace s plodnymi dny ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@sara1000 záleží jaký tělísko máš, to klasické (všeobecně nazývané dana) je bez hormonů a to stálo mezi 500-1500,– už mnoho let.
Ty co jsou okolo 5-6tis. jsou hormonální, mirena, mají sice mnohem menší dávky hormonů než pilule, ale i tak mají.Já osobně mám stříbrné (silverlili? asi tak nějak se jmenuje), nemám sebemenší potíže, chráněná 5 let za 1500,–, bez nervů, že zapomenu pilulku, bez migrén z hormonů. Prostě já jsem chodící reklamana těleso nedám dopustit.
Aha
.O nejake Mirene mluvil.Ja nesnesu pilulky a jedina Evra mi dela dobre.Kdyz pominu hormonalni vykyvy. Telisko zkusim az po druhem diteti…
@Niky7 je MÍRNĚ vyšší pravděpodobnost mimoděložního je, protože to těleso nedovolí případnému oplodněnému vajíčku se v děloze usadit, a tak se může stát, že zůstane ve vaječníku.
Ale ta pravděpodobnost není nijak velká, oproti nežádoucím účinkům HA dá se říct zanedbatelná.
@Mar__tanka1983 dekuji tak se na to optam. A netloustne se z telisek? ![]()
@Radka84 no ja prave z te prérusovane souloze bych byla nervozni… ![]()
@Niky7 no to je právě výhoda tělíska, je to vlastně kus drátu v děloze, nemá to vliv na hormony, nálady, tloustnutí, nic.
Jen může, ale nemusí být silnější MS. Já s tím tedy problém nemám, MS mám stejnou jako před porodem. Samozřejmě s HA jsem kdysi skoro nekrvácela, ale to je zase „jiná vesnice“
@Mar__tanka1983 a alkohol neovlivnuje? omlouvam se za,,blbe,, dotazy, ale nikdy jsem po tom nepatrala, tak nevim, a nechci a´by gyn pak na me koukal jak na blbecka
a cemu se da prirovnat ta bolest pri zavadeni? A to nevadi ze je to tam tak dlouho? Jaka je u toho hygiena?
a moc vsem dekuji ![]()