Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Všechny Vás tu zdravím
Potřebuji od Vás radu a názor. 21.7. mi skončila menstruace a v noci z 22.7.-23.7. nám s přítelem praskl kondom, zašla jsem si do lékárny pro Postinor a užila ho do cca 12ti hodin ani možná to ne co se stala tahle nehoda. V neděli 28.7. jsem dostala znovu menstruaci (údajně následek postinoru) a 2.8. mi normálně skončila a od té doby jsem ji už nedostala. Těhotenský test jsem si dělala 19.8. a byl negativní. Vím, že Postinor je docela velká palba hormonů do těla, ale už mi přijde, že je to celkem dlouho. Jsem z toho značně nervózní. Mám radši zajít k doktorovi a prohlídku a nechat si píchnout injekci na vyvolání menstruace nebo si myslíte, že pracují jen nervy a stres? Je nějáká možnost, že jsem mohla i přes použití prášku otěhotnět?
Budu ráda za každý Váš názor a radu a pokud je tu nějáká chyba tak se omlouvám. ![]()
Pokud jsi požila Postinor tak těhotná nejsi, je to takový jedový koktejl že jé to stoprocentní. Je běžné že po Postinoru se změni cyklus nebo se naruší, takže ano, je to normální.
Zašla bych pokud by to přetrvávalo další měsíc.
@Mišalí já teda nevím z čeho jsi nervozní
když jsi měla MS 28.7 při předpokladu že máš cyklus 28 dní tak by MS měla příjít dnes, nechápu ten ten test 19.
Vzala jsi postinor, test je negativní, MS má přijít dnes ![]()
@Becky00 četla jsem tu i na nějákých diskuzích, že některé holky otěhotněly i po požití postinoru..
@K-Black Stalo se mi to poprvé, tak asi proto jsem nervózní když MS ještě nemám, asi jsem možná za hlupačku jen mám prostě strach.
Můžu se zeptat, co to bylo za kondom a jestli jste přišli na to, proč mohl prasknout? Natržení nehtem, špatné nasazení, prošlý, špatně skladovaný,… Je to tu skoro tak časté (ale naštěstí ne častější) jako otěhotnění přes hormonální antikoncepci a fakt to nechápu, tak už se každého ptám.
Díky.
@Mišalí píše:
@K-Black Stalo se mi to poprvé, tak asi proto jsem nervózní když MS ještě nemám, asi jsem možná za hlupačku jen mám prostě strach.
proč za hlupačku? jen myslím že zbytečně stresuješ. Pokud jsi hodně nervozní tak si udělej třeba zítra ráno test, ale myslím že se nemáš čeho bát ![]()
@Becky00 píše:
Pokud jsi požila Postinor tak těhotná nejsi, je to takový jedový koktejl že jé to stoprocentní. Je běžné že po Postinoru se změni cyklus nebo se naruší, takže ano, je to normální.
Zašla bych pokud by to přetrvávalo další měsíc.
Jediná 100% ochrana je s nikým nespat… Postinor rozhodně 100% není.
@Mišalí Bud v klidu to pomuze nejvic
Pockala bych minimalne jeste tyden, udelala pro sichr test a konzultovala s gynDrn. tim nic nezkazis
Spostinorem zkusenost nemam. Drzim pesti ![]()
@Litta Vidis a ja jsem jedna z tech, ktera pres HaK otehotnela ![]()
@Mad Silence Je vás už tolik, že pokud jsem dřív věřila, že rizika užívání jsou vyvážena spolehlivostí, už si to dávno nemyslím. Přišla jsi někdy na to, proč se tak stalo? Četla jsi příbalák, vše dodržela a šlo tedy jen o špatnou reakci těla?
@Litta Já bych ty prezentované otěhotnění přes HA brala s rezervou… Jednak ne všichni přiznaji svoji chybu a hlavně je to server o miminech tudíž tu přispívají ti, kteří ho mají a ne ti, kde HA zafungovala.
@j.a.n.i1 Proto se na to vždycky ptám - buď se přiznají po deseti stránkách, že zvracely nebo měly průjem („Cože? To je v příbaláku?“
), nebo už se neozvaly.
A chybí mi právě ta druhá strana, které to funguje. Ale pro mě je to už takové svinstvo, že je mi vlastně dost fuk, jak moc to funguje, já to nikdy neužívala a ni nikdy nebudu - jen mě udivuje, jak to, že těch „vymlouvalek“ je prostě tolik; no možná si toho prostě moc všímám. ![]()
Ale u těch kondomů mě to fakt zajímá a na příčinu se přijít dá. Jen tak se kvalitní a dobře uskladněný kondom prostě roztrhnout nemůže (natož opakovaně, jako se tu někdy objevuje taky, tam už je prostě jasné pochybení při používání), to ať se mi nikdo nesnaží nakecat. ![]()
@Litta Primeros a byl to nový kondom. Žádný jiný z celého balení nepraskl. Tak to se přiznávám rovnou špatně mi nebylo, průjem a nic takového jsem neměla.
Špatné nasazení to nejspíš nebylo, když jsme ho používali (používáme) běžně. Příbalák jsem si četla celkem pečlivě.
@j.a.n.i1 tak když jsi s někým ve vztahu, ten sex je tam celkem logický ![]()
@Mad Silence Děkuji
ale ty jsi otěhotněla přes antikoncepci ne po použití postinoru jestli dobře čtu. ![]()