Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte nekdo zkušenost, jak se řeší posunutí nebo vypadnutí Mireny? Platí se celý tělísko znova? Mám ji asi 2,5 roku a téměř jistě je teď s ní něco špatně. K doktorce budu volat zítra, ale znáte to, zvědavost.. ať vím, na co se připravit. Díky.
@Midaku mám za to, ze se musí vyndat. Cca týden nazpět jsem hledala něco ohledně tohohle tělíska a narazila na diskuzi, kdy posunutí mělo za následek otehotneni - už to nechranilo. To jen tak mezi řeči ![]()
@hospodki jo tak vzhledem k těm potokum krve, co ze mě momentálně jdou, těhotná předpokládám nebudu. Každopádně značí to nejakej problém a mně se fakt nechce dávat znovu 6 tis po 2 letech, když má být na 5. Nehledě na to, že nevím, jeslti ji mám znovu chtít, když jednou „selhala“. No uvidím, co u doktorky, třeba je vše ok, ale dost o tom pochybuju. Snad vrací třeba apson poměrnou část peněz nebo tak něco.. vím akorát o potratu zdarma, ale to jaksi naštěstí „nevyuziju“.
@Midaku to chápu. Já si zas rikala, ze vzhledem k ceně antikoncepce se to vyplatí tím komfortem už po roce a půl.
@hospodki já jsem si to kdysi počítala a vzhledem k ceně Mireny a prášků, co jsem předtím brala, se mi to vyplatí až po 3 letech a 3 měsících. Ale pravda, tím komfortem se to vyplatí snad hned. Proto ji pořád chci, předpokládám, že komplikace vypadnutí nebo posunutí bude fakt raritní, tak snad s emi to nestane znovu. Jeslti se mi to teda stalo.
@Kelsey tak to jsem slyšet, vlastně číst, nechtěla… No bezva. Díky za zkušenost. Dvakrát se to teda snad nestane, to už bych do toho znovu nešla. Vlastně ani teď nevím. No uvidím, jak to dopadne.
No pokud se jenom posune, tak ho může doktor vrátit zpět na původní místo.
Pokud vypadne, tak se dává nové tělísko a za to už se platí. Co já vím, tak mi doktor říkal, že bych neplatila jenom pouze, pokud by mi vypadlo nějak brzy po zavedení, tak by se to dalo nějak reklamovat. Ale po půl roce/roce a dál, to už bych měla smůlu.
@Midaku
Je to důvod proč bych do tělíska nešla. Chtěla jsem ho původně. Ale jedné kolegyni to způsobilo problémy dole, že přišla o dělohu. Ale ona měla takovou tu původní Danu. Naštěstí kolem 50r., takže děti měla dávno dospělé. A tady té druhé to vypadlo 2× ven. A taky měla gyn. problémy. Teď má rok třetí.
Nic. Žádné tělísko nechci.
@Kelsey tak já jsem s ním doteď byla maximalne spokojená. Nemelo žádnou chybu, fakt žádnou, tak me to hrozně štve, chtěla jsem ji mít až do přechodu (po těch 5 letech vždy samozřejmě). Nevím, co jiného. Toto nemusím nijak řešit a hlavně u toho není menstruace, to je prostě neocenitelný plus. Fakt nevím, co teď…
Dobrý den posunulo se mi tělísko mirena byla jsem v nemocnici pod narkozou posunuli mi ho ale v papírech mi napsali že provedli histologii dělá se to normálně? Nebo tam něco našli doktoři mi k tomu nic neřekli všimla jsem si toho až doma
@Linda329 píše:
Dobrý den posunulo se mi tělísko mirena byla jsem v nemocnici pod narkozou posunuli mi ho ale v papírech mi napsali že provedli histologii dělá se to normálně? Nebo tam něco našli doktoři mi k tomu nic neřekli všimla jsem si toho až doma
To tam nejspíš napsali, aby to proplatila pojišťovna.
Mi to doktor udělal stejně. Tělísko se posunulo a tak mi ho pod narkózou spravoval s tím, že do papírů napsal histologii abych to nemusela platit já.