Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nevim zda to bylo priznakem te borelky ale potvrzena mi byla.
Ja v utery stipnec, ve ctvrtek vecer obri flek typicky pro borelku. V patek rano u lekare, nasazena antibiotika. V sobotu me zacala bolet krcni pater, bolela me hlava atd., to bylo par dni. Po trech tydnech vysazena antibiotika a po dalsich trech tydnech kontrolni odber krve. Borelka potvrzena.
Nasledujici rok, rok a pul pravidelne bolesti hlavy a krcni patere. Do te doby jsem na hlavu vubec netrpela. Krcni pater me boli taky casto, resp.cca ten rok, rok a pul od borelky bolela treba 1× tydne dva dny atd. To same hlava
Borelie jiz negativni.
Je to cca pul rok kdy se bolesti ustalily na jen obcasne. Krcni pater se drzi diky pravidelnemu cviceni (to jsem delala i predtim ale jakmile necvicim napr. kvuli nemoci ci jinemu zdravotnimu problemu nebo proste ze si dam pauzu tak je to hned znat a pocitim to
). Hlava me boli cca 2-3× do mesice. Takze uz je to lepsi.
Radeji bych si k lekari zasla, jestli mas typicky flek tak ihned zitra rano!!! Pokud nemas a mas „jen“ tyto potize tak bych pockala jestli to nemas jen jako tu bolest hlavy ale radeji pred vikendem tak jako tak za lekarem. Cim driv nasadis atb, tim lip!
Dobrý den, chci se zeptat na vaše zkušenosti. V pátek jsem si našla na noze pidi klíště. A teď od včerejška (uterka) mě bolí hlava. Všude píšou, že příznaky (at už encefalitidy nebo boreliózy) jsou podobné chripce (teploty, bolest svalů a kloubů, hlavy,..) a já mám jen ty bolesti hlavy. Navíc se všude uvádí, že první příznaky se dostaví za 7-14 dní, mně bolesti přišly 4.den. Měl jste taky někdo takové příznaky a tak brzo po klisteti, nebo jen zbytečně panikařim a hledám problém tam kde není?