Míša řezy - krém

6914
13.5.24 10:46

Míša řezy - krém

Ahoj holky,
s pečením v podstatě začínám, potřebuju poradit.
Chtěla bych udělat míša řezy, korpus mám vychytaný, ale nevím si rady s krémem. V doporučovaných receptech je většinou 500g tvarohu a kostka másla. Chtěla bych něco „lehčího“, Našla jsem i recept 2 tvarohy + šlehačka, ale mám obavy, aby to drželo.
Mohly byste mi doporučit nějaký „lehčí“ krém, který se Vám osvědčil, výborně chutná a drží tvar? A hlavně napsat, jaký přesně tvaroh mám použít :-)
Typy na polevu taky uvítám, zatím kupuju hotovou v sáčku ;-)

Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5986
13.5.24 11:31

Dělám klasika 2 tvarohy, 1 máslo.
Zkoušela jsem i se šlehačkou, ale ten se musí sníst hned, protože šlehačka pak začne pouštět vodu.
Pak jsem zkoušela i mascarpone, ale to už zase nechutnalo jako Míša řez.
Za mě prostě tvaroh a máslo nejlepší.
Tvaroh plnotučný v kostce (ne ten ve vaničce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
13.5.24 11:33

Tvaroh dávám ten, který je balený v alobalu. Zkus dát másla méně - třeba jen půlku. Uvidíš, zda ti to bude vyhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10947
13.5.24 12:28

Zrovna u tech Míša řezu dělám klasiku, chutnají nám takto nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
13.5.24 12:36
@Markéta188 píše: Více

Děkuju moc!
Ještě se tedy zeptám: To je dávka krému na velký plech? Takže tedy ten tvaroh „v papíru“, tučný. Někde právě psali, že tučný být nesmí, ale vy to máte vyzkoušené.. Přidáváte asi i cukr, že?
A jakou polevu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
13.5.24 12:39
@Hořec píše: Více

Když to se bojím, aby to drželo, tj. ztuhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
13.5.24 12:42
@Lojzísek píše: Více

Dávám Tučný, ale i polotučný.
Záleží co mám v lednici, většinou dělám právě řez, když nevím, co s tvarohem. Ten ve vaničce nedrží, takže opravdu ten v alobalu.
Přidávám cukrmoučku.
Já dělám na menší plech, abych ho měla vyšší. Mám takový střední, něco mezi klasickým velkým a tím polovičním. Ten je ideální.
Někdy dělám i na ten malý plech, když vím, že by se to nepojedlo, ale tam dělám z poloviční dávky těsta. Krém nechávám ve stejné dávce.

Poleva za mě nejlepší 2 klasické čokolády na vaření, přidám k ní máslo, aby se poleva krásně roztekla a nebyla hrbolatá, ale to dávám od oka.
Na malý plech stačí 1 čokoláda.

A ještě dodám, máslo nechat klidně 2-3 hodiny před děláním krému vytažené z lednice.
Když je málo povolené, tak udělá v krému hrudky.
Korpus i krém musí být před vrstvením dobře vychlazený.

Příspěvek upraven 13.05.24 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
13.5.24 12:44

@Lojzísek, já dávám cca 10-15 dkg másla (tu polovinu). Drží. Tvaroh musí být z alobalu. Z vaničky držet nebude. Ono asi bude záležet na kvalitě tvarohu. Nedávno jsem náhodou narazila na tvaroh (mám dojem, že měl zelené písmo), na kterém bylo napsáno, že je vhodný na plnění koláčů nebo tak nějak. Nebyl tak mokrý, jako ostatní. :palec: Koupila jsem ho v „akci“ za cca 20 Kč, jinak jsem jej viděla za kolem 30 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
13.5.24 12:45

Já to s máslem vůbec nemám ráda. Dělám dva tvarohy + šlehačka vyšlehaná, nebo mascarpone + tvaroh, nebo pomazánka z čerstýho sýru + tvaroh. Prostě takový univerzalní bílý krém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
13.5.24 12:46

Kolegyně dělala
Kokosový pudink, zakysanou smetanu a kousek másla.
Já kupovala v Lidlu tvaroh ve žluté vaničce. Byl takový lehčí krémovější. Dlouho jsem ho nekupovala, nevím jestli ho ještě maji.
Na Míša řezy jsem dělala rostlinné máslo, dva tvarohy, citronová kůra.
Polevu máslo a kakao nebo čokoláda.
Ty jo, Míšu jsem nedělala strašně dlouho :potlesk: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
13.5.24 12:57

Já jsem začala dělat jen samotný tvaroh, bez másla. Dávám 3 tučné tvarohy ve vaničce, osladím dle chuti. Na polevu rozpouštím hořkou (třeba 70%) čoko a rozmažu na (ideálně vychladlý) tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
13.5.24 13:50
@P.petru píše: Více

A když to udělám s tou šlehačkou, je pravda (jak se píše výše), že se to musí ihned sníst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
13.5.24 13:51
@Lenkochod píše: Více

A drží ten krém?
Ach jo, jsem tam kde jsem byla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
13.5.24 16:30
@Lojzísek píše: Více

Jako nejsem zadnej expert cukrar, ale nepripada mi, ze by nemel vydrzet. Necham to vychladit, zatuhnout a v lednici to dalsi den-dva drzi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
13.5.24 16:36

Dělám poměr tvaroh 500g tučný nebo polotučný ve vaničce a vyšlehaná šlehačka 250g, trochu cukru moučka dle chuti, ale aby to drželo, je potřeba dát do šlehačky něco jako Smetafix (používala jsem toto, je to cukrářský výrobek, pracovala jsem s tím v práci https://www.ozdobdort.cz/…ztuzovac-1kg, je to i lehce slazené a krémy s tím krásně drží). Na polevu se používá ganache, aby se dala poleva krájet - recept na ganache je = 140g hořké čokolády (70% a víc), 200ml smetany ke šlehání (nevyšlehané, pouze přelít čokoládu), 100g másla = tohle se vymíchá nad parou, aby z toho byla lesklá „poleva“ a vlažná se nalije na ztuhlý dezert, nikoli horká!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí