Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lojzísek
jojo, mne to teda vzdy drzi v pohode (po vychlazeni). Puvodni recept mam taky s maslem, ale otravovalo me hlidat aby bylo zmekle, obcas mi to nechalo hrudky, protoze tvaroh a maslo mely jinou teplotu a tak… takze ty samotny tvarohy jsou proste nejjednodussi a mne to asi i vic chutna.
Obcas do nich cmrndnu i trochu mlika, aby se mi lip zamichal ten cukr a nikdy nebyl problem, ze by mi ty tvarohy nedrzely
ale vzdy tedy davam plnotucne, s polo nemam zkusenost.
Nebo zkus treba namichat ten ve vanicce a v alobalu, ty v alobalu jsou takove „pevnejsi“, aby ses nemusela bat, ale to jsem nikdy nezkousela.
Kazdopadne jeste tedy mozna to je dulezita informace mozna ne, davam na to ten tvaroh v tom plechu, tzn. nevyndavam korpus ven z plechu. Takze kdyz tvaroh davam, tak nema kam utyct, drzi ho ten plech a pak po vychlazeni uz to normalne muzu nakrajet a podavat a drzi to. ![]()
Dávám tučný i z vaničky, drží to. Náplň milujeme, dávám 4 tvarohy a dvě másla, hrnek cukru na velký plech. Ať je to vyšší. I v cukrárně ho mají vyšší než udělá internetový předpis.
Cokoliv jiného není Míša.
@1Pears1 mohla bych tě poprosit? Napsala by jsi mi prosím tě ještě recept i na korpus na velký plech? Chtěla bych je o víkendu udělat-poprvé tak ať se povedou.
Díky a pěkný den ![]()
@Lojzísek Ahoj, tento recept se osvědčil přesně tak, jak je:
https://www.apetitonline.cz/…pt/dort-misa
Na formu o průměru 28 cm jsem vše vynásobila 1,5.
Tvaroh jsem použila Choceňský, ve stříbrném papíru ješte zatavený v plastu.
Na polevu jsem použila čokoládu Schogetten ca. 70 % kakaa.
Šlehačka ca. 33 % tuku v kartonové krabičce Moravia nebo Miil (Rohlik.cz). Obě dobře protřepat, jsou bez stabilizátoru.
Při krájení doporučuji nůž ohřát pod horkou vodou, osušit utěrkou a toto udělat před každým řezem. Řez je pak přesný a hnědá vrstva nezamaže bílou.