Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Všem díky za rady, nakonec jsem to teda neseřízla, tvaroh na tom opravdu v pohodě drží, jen ta poleva je nějaká moc tekutá, jen jsem to tak postříkala, ale i tak se to dost rozteklo.Ale k jídlu to bude
a podruhý se třeba zadaří o něco líp ![]()
@Tajemnadama píše:
Musi se delat z vajec snih? Proc? Diky
A jak bys to chtela udelat bez nej, kdyz se do original receptu dava sest lzic mouky?
@lucynka25 píše:
Těsto je pak nadýchanější, piškot.. já dělám vždycky sníh
Snih jsem tedy udelala. Akorat jsem mela malo cokolady asi, tak je to nahore takove prasecina ![]()
Sníh se opravdu dělat nemusí. V době výkonných robotů stačí delší dobu šlehat celá vejce s cukrem do tuhé hmoty. Je zbytečné zašpinit další mísu a vyšlehávat dvě hmoty. Navíc je to výrazně rychlejší. Sníh se dělal dříve, kdy stačilo žloutky zamíchat s cukrem a ručně vyšlehat bílky, což je jednoduché. Dříve by kuchařkám ruce upadly, kdyby měly do tuha šlehat celá vejce. Celá ta věc ohledně šlehání bílků zvlášť, protože „pak je těsto nadýchanější“ je jen přežívající mýtus nebo to pramení ze špatné zkušenosti cukrářek, které dostatečně do tuha nevyšlehaly celá vejce. Jsem velmi zkušená a letitá pekařka a cukrářka (byť amatérská) a do piškotu a normálních piškotových těst NIKDY nešlehám nic zvlášť. Holky, ušetřete si práci, robot pracuje za vás!
@samantafox Já tedy mám robota a když dělám piškot, tak je rozdíl znát..
nevyskočí to tolik, když není sníh extra šlehaný.. moje zkušenost ![]()
Dělám piškot:
210hl mouky
210 cukru
7 vajec
ale jsou i recepty, kde šlehám vejce dohromady.. u toho piškotu to neflákám ![]()