Missed Ab - kvůli pánvi?

9868
29.9.08 10:24

Missed Ab - kvůli pánvi?

V 10tt jsme přišli o mrňouska. Missed ab, zamlklý potrat. Ještě to moc bolí, ale pomalu se z toho dostávám.
Samozřejmě, že chci vědět, PROČ. Jenže na to mi nikdo nedokáže pořádně odpovědět.
Prý nejspíš vývojová vada neslučitelná se životem…
Nebo nějaká infekce? To prý spíše ne.
Moje práce zubní sestry mezi kvanty chemikálií a u rtg? Možná jsem do sebe nasála nějaké špatnosti a jedy..?
Nebo moje problémy s páteří?
Začala jsem chodit na čínskou masáž k soukromému masérovi… prý mám k bederní hyperlordóze ještě navíc vyšinutou pánev, šikmo nahoru a dozadu… no zkrátka je tam problém, který prý MOHL způsobit špatné zásobení dělohy krví a nervy… je to MOŽNÝ?
Vím, že při problémech s kostrčí a s pán.dnem bývají potíže s otěhotněním, ale zamlklý potrat?
Chodím teď na ty masáže a reflexky a rehabilitace…
A strašně se bojím, že by se to mohlo stát znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.9.08 12:37

milý obrázku, strach z opakování ti nikdo neodpáře a budeš ho mít i kdybys znala příčinu potratu. Radím ti moc se v tom nepitvat - prostě si řekni že příroda není vůl a pokud jste o očekávané mimi přišli, tak to mělo důvod. A je dobře že těhotenství skončilo brzo.Tři měsíce utečou a nové snažení ukáže…zatím dělej to co děláš - masáže, rehabilitace - prostě pokud podezíráš špatně postavenou pánev, snaž se ji dát do pořádku, ale neupínej se na to - problém mohl být uplně jinde než v postavení tvé pánve :-) a hlavu hore, jeden neúspěch neznamená vůbec nic, i když červíček hlodá… elda

• Citovat
  • Upravit
135
29.9.08 13:02

Obrázku,

mám za sebou to samé, důvod jako téměř vždy neznámý…
Může to být jak píšeš, ale nemusí…prostě třeba bylo miminko opravdu nemocné a vědělo, proč odchází…
Přijď k nám do dikuse Jak postupovat po potratu, navíc zjistíš, že většina (zatím kromě mě :cry: ) už čeká nové mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.9.08 13:08

Ahoj obrázku, myslím, že děláš, co můžeš… I když se to lehko říká, opravdu to hoď za hlavu a zkuste to znova. Zamlklým těhotenstvím jsem si prošla loni a bolelo to hodně, i když už jsme doma měli 3 děti.
Můj Mudr. mi řekl, že můžu otěhotnět hned po první menstruaci po revizi… Zadařilo se :lol:
Takže pokračuj v rhb a masážích a držím pěsti, ať se brzo zadaří znovu. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
29.9.08 13:19

Obrázku, je mi to líto, co se ti stalo. Může to být od pánve nebo ne, to asi nikdo nezjistí. Ale myslím, že rhb, mobilizace apod. nejsou na škodu. Holky hodně zkoušejí metodu Mojžíšové - ovšem pod odborným vedením - a myslím, že taky funguje dost dobře.
Já jsem za poslední rok těhotná potřetí. Mám za sebou ZT ve 12 a 10 TT…Vyšetřený máme kde co, vč. genetiky, hematologie, zoonoz a jánevímčeho - a nenašli nic. Prostě NÁHODA…Jenže náhody neexistují, takže to tak nejspíš mělo být a to mimino vědělo proč.
Přeju ti, ať se dušička brzy zahojí a seš zase rychle v nějaké těhotenské diskuzi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
29.9.08 14:27

Ahoj Obrázku,
mám za sebou taky zamlklý potrat a to rovnou 2× během jednoho roku a vždycky v 9tt. Po druhém potratu jsme prošli spoustou vyšetření genetikou počínaje a imunologií konče a na nic se nepřišlo. Pak jsme si dali půl roku pauzu a já cvičila Mojžíšovou, docházela jsem na mobilizace páteře a taky na celkové masáže a po půl roce se nám na první pokus zadařilo a „výsledek“ vidíš na metříku :D
Obrázku jdeš na to dobře, vím, teď to hodně bolí , ale drž se a zkus to cvičení. Moc Ti přeju, aby Vám to vyšlo co nejdřív!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.7.09 20:23

Obrazku,

dnes jsem se vrátila z nemocnice, diagnoza missed AB. Rikala jsem si, ze mne se to preci nemuze stat, 5 procent ze sta. A stalo se. Mam pocit, ze v mem srdci je velike prazdno, je to jako neco z podivneho filmu, ne muj zivot… ale take verim, ze ty veci mely svuj vyznam. Predstava clovicka, ktery je spatne vyvinuty… zkratka priroda vi, i kdyz je to krutarna ukrutna a bolava. Musi to byt, jak ma a dulezite je, ze muzeme otehotnet.. Uz mam doma jednu krasnou holcicku a doufam, ze za pul roku budu mit radostnejsi zpravy. Ale ten strach, ten opravdu nikdo neodpare. Drzim nam moc palce, at se ti brzy miminko podari, jak rika muj gynekolog, pravdepodobnost, ze se to stane podruhe, je mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.7.09 20:46

Obrázku když jsem potratila přemýšlela jsem uplně stejně a hledala chyby v sobě a svém těle.Pánev mám taky špatnou a o páteři ani nemluvim.Pánev jsem měla prasklou a skoliozu mám jak blázen a taky jsem to nejdřív tomu přičítala a hledala příčiny i v nesmyslech,že jsem vstávala moc brzy,že jsem ze začátku 1 měsíc chodila do práce atd..
Pořád jsem měla strach a myslela že já děti mít ani nebudu,ale pak mi pomohl muj lékař kterýho jsem si našla po potratu.ten mi řekl at to prostě beru tak že tělo na to nebylo připravené a at že to byl takovej pokus a tet už prostě budu těhotnit a rodit.Moc mi tenkrát pomohl proto že on jedinej to bral tak že jsem dítě ztratila,jinde v nemocnici mi bylo řečeno proč řvu že to ani dítě nebylo(potratila jsem ve 13-14 týdnu) :roll: ,ale pak jsem to prostě nebrala jako že jsem selhala já,ale že to dítě nebylo připravené.Moc držím palce a bát se budeš stejně,ale to se nedá jen tak hodit za hlavu,to se bojí každý kdo si tím prošel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.7.09 22:26

ahoj pebe a kamco dekuji za prispevky…

pebe je mi moc lito, cim si ted prochazis… uz ani na to nechci vzpominat, bylo to strasne obdobi… jedine, cim bych te snad mohla povzbudit, je to, ze nam se opravdu rychle podarilo otehotnet podruhe - po 2 MS…
a byla to ta nejlepsi naplast pro moji bolavou dusicku.
takze ja uz na ten potrat nastesti temer zapomnela, resp. uz na o vubec nemyslim.
Ve druhem tehotensvi jsem na to prvni obcas myslela, bala jsem se po cele tehotenstvi o to druhe miminko, obzvlast kolem onoho kritickeho 9tt… potom ve 12tt pri prenatalnim screeningu, v16tt pri triple testech, ve 20tt pri velkem ultrazvuku…
pak jsem mela predcasne kontrakce a lezela jsem a zase jsem se o miminko bala.
a nakonec jsem porodila ve 34tt… masivni uroinfekce, kontrakce, horecky…
ale miinko bylo nastesti uplne v poradku.
mame krasneho chlapecka, zdraveho, ciperneho, je to nase slunicko.
ale strach mam o nej porad - a uz budu mit porad ;-)

takze i kdyz to ted strasne moc boli a chce se ti mozna umrit (ja jsem absolutne nemela v prvnich nekolika dnech chut pro co zit…), opri se pokud mozno o sveho partnera, vyplakej se a potom jedte nekam na dovolenou…
a za 3 mesice jedte jako my znovu na dovolenou a treba si - stejne jako my - privizete s sedbou domu malickate prekvapenicko… ;-)
drzim moc palce :huban:

kamco u nas pak zjistili pricinu v miminku - byla to holcicka s turnerovym syndromem - mela pomotany chromozomy a tezkou srdecni vadu. honili nas po genetice, ale my jsme vysly v poradku, pry to byla 1% smutna nahoda… :cry:
tak papa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.7.09 22:39

Obrýzku viděla jsem aktualizovanou diskuzi takže mě ani nenapadlo mrknout na datum,ale tím spíš moc moc gratuluji :wink: .Je dobře že vše dobře dopadlo a malej je krásnej.

pebe moc držím palce,ale určitě už bude vše v pořádku.příroda je opravdu moc chytrá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.7.09 23:13

kamco Maty je taky moc krasnej klucik ;-) kamaradka by rekla vystavni kousek :-D
ale mam pocit, ze uz jsem ti to snad nekde musela psat.
anebo je mu nektery chlapecek podobny, mam v tom gulas ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty