Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Má 40000,– a po zvýšení platí 4500,– já sama pobírám 5000,– takže celkově mám 9000,– z toho platim uplně vše, například ted potřebuje novou autosedačku, ve dvou letech je velikostně na 3 roky, nestíhám kupovat oblečení, teď ještě podzim, zima. A vše musim uhradit z těch peněz co mám. Zatim to zvládám, dělám proto vše, nemáme se nejhůř, ale když mohli mi třeba přispět na tu autosedačku, tak mu to radši dají na imaginární spořící učet.
Proste fakt nic neudelas ![]()
@Barca12345 píše:
Snad poprve s tebou stoprocentne souhlasim![]()
![]()
Sama o tom vim vice nez dost.
ohó, tak toho si vážím
![]()
@Burj Chalifa Skvělí způsob. Taky jsem je měla velice ráda.
asi je to oboustranné. Jen já jim dítě nahaté a bez všech potřebných věcí nedávám. Ale k prvním vánocům dostal k nížku s cenovkou 99,– ![]()
@Anonymní píše:
I takový je on, když mě měl platit alimenty tak mi řikal, že pro mě žádný peníze dávat nebude abych si za to náhodou něco nekoupila já.
Tak sis odpověděla. Bylo to dítě plánované?
@Anonymní píše:
I takový je on, když mě měl platit alimenty tak mi řikal, že pro mě žádný peníze dávat nebude abych si za to náhodou něco nekoupila já.
Tak ho nakopej do dupy, no… pokud ma penez dost a malemu ic nekupuje ani bokem, tak nemas jinou sanci nez se soudit a soudit…
A bud stastna, ze mate milujici rodinu alespon z jedne strany ![]()
@Burj Chalifa nebylo
@Barca12345 Já už po něm nic nechci, ale nevim proč takhle machruje, ale vůbec není špatný nápad vidět to spoření. Stejnak až bude mít svoje další dítě tak si na syna ani nevzpomene, tach pochybuju že mu bude něco spořit.
@Anonymní píše:
no tak to jsou asi přesvědčený, že alimenty platí tobě a dost, tak už nic víc nedají. netrap se tím. U nás jedna babička dárky dává a druhá rozpáře svetr po dědovi a uplate z toho dětem ponožky, které nenosí, jinak nic. Mmch ta druhá má větší příjem. Já zas nesnáším praktické dárky, už od 5.třídy jsem dostávala k vánocům ručníky a utěrky do výbavy.
@Anonymní píše:
Má 40000,– a po zvýšení platí 4500,– já sama pobírám 5000,– takže celkově mám 9000,– z toho platim uplně vše, například ted potřebuje novou autosedačku, ve dvou letech je velikostně na 3 roky, nestíhám kupovat oblečení, teď ještě podzim, zima. A vše musim uhradit z těch peněz co mám. Zatim to zvládám, dělám proto vše, nemáme se nejhůř, ale když mohli mi třeba přispět na tu autosedačku, tak mu to radši dají na imaginární spořící učet.
ale tu autosedačku a takové větší bonusové akce můžeš myslím s otcem řešit přes soud když není ochoten se dohodnout…
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa nebylo
@Barca12345 Já už po něm nic nechci, ale nevim proč takhle machruje, ale vůbec není špatný nápad vidět to spoření. Stejnak až bude mít svoje další dítě tak si na syna ani nevzpomene, tach pochybuju že mu bude něco spořit.
Patrně z těchto důvodů - nežiješ s otcem dítěte, dítě bylo počato nahodile, nemá o Vás zájem…Nejsi vnímána jako plnohodnotný člen rodiny, tradiční rodiny, tu netvoříte, do té jeho jsi nebyla přijata a asi o to neusiloval ani otec dítěte ani prarodiče. Když to řeknu ošklivě, jeho rodina to vnímá tak, že si někde uhnal dítě s někým, o koho moc nestál. Podle toho řeší i tuto nastíněnou záležitost. Odvrácená realita a důsledek volných svazků a bohužel i lehkomyslného přístupu k početí dítěte z obou stran.
Neni povinnost prarodicu neco svemu vnukovi kupovat. Jestli mu neco naspori a opravdu mu je daji tak muzes bejt jedine rada. Tebe to muze max mrzet. Spis bych delala vsemozny, aby se vic zapojil otec.
No a ty spořit zvládáš? Trvala bych na stavebním spoření, které je i přes svoje omezení stále nejvýhodnějším zabezpečeným spořením, pokud bude na jméno dítěte, nemá šanci ho předčasně vybrat nikdo jiný. Jinak se mi ten nápad líbí, může to mít později na školu nebo do začátku vlastního bydlení či osamostatnění se. Máme to v rodině také tak a považuju to za velmi rozumné řešení. Pokud tedy nejste domluvení přímo na to stavební spoření, zkus to dohodnout. Nemusí se vkládat žádný určitý obnost, prostě pokud je jeden rok líp, vloží se klidně i těch 20tis, pokud financí není nazbyt, budou dobré třeba i 2 tisíce. Úroky sice sotva pokryjí inflaci, ale nic lepšího na trhu opravdu není. Pak leda investice do zlata, nemovitostí či umění:-)
@zuzkasim píše:
No a ty spořit zvládáš? Trvala bych na stavebním spoření, které je i přes svoje omezení stále nejvýhodnějším zabezpečeným spořením, pokud bude na jméno dítěte, nemá šanci ho předčasně vybrat nikdo jiný. Jinak se mi ten nápad líbí, může to mít později na školu nebo do začátku vlastního bydlení či osamostatnění se. Máme to v rodině také tak a považuju to za velmi rozumné řešení. Pokud tedy nejste domluvení přímo na to stavební spoření, zkus to dohodnout. Nemusí se vkládat žádný určitý obnost, prostě pokud je jeden rok líp, vloží se klidně i těch 20tis, pokud financí není nazbyt, budou dobré třeba i 2 tisíce. Úroky sice sotva pokryjí inflaci, ale nic lepšího na trhu opravdu není. Pak leda investice do zlata, nemovitostí či umění:-)
Trvat si může na čemkoli, ale to je tak asi všechno. Kdo nechce, neudělá.
@Burj Chalifa Samozřejmě, ale bývalí partneři se musí umět dohodnout v zájmu dítěte, takže bych se to snažila uhrát na to nejlepší pro to dítě… Jestli se to povede, toť otázka, občas žasnu, co sem některé píší, jak umí zneužívat své situace, jak spolu bývalí partneři jednají apod.
@zuzkasim Zvládám to zatim, přece jenom mám zatim jedno dítě, spořim mu každý měsíc 300,– a ještě k tomu mám urazovku, kdyby něco se stalo a měsíčně mi to dá 500,– hned.
@zuzkasim píše:
@Burj Chalifa Samozřejmě, ale bývalí partneři se musí umět dohodnout v zájmu dítěte, takže bych se to snažila uhrát na to nejlepší pro to dítě… Jestli se to povede, toť otázka, občas žasnu, co sem některé píší, jak umí zneužívat své situace, jak spolu bývalí partneři jednají apod.
Samozřejmě. Dohodnou se, pokud chtějí oba.Oba.Zda to bude i v tomto případě je však otázka - jen Tvá snaha, bohužel, nestačí.