Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak nemyslej to zle, ale trn z paty ti to nevytáhne.. Spíš bych řešila aby to nezrušili a on to dostal aspoň v té dospělosti ![]()
Tak přesně tohle tvrdila moje babička celý život mojí mámě..a…máme hov*no..nevěřila bych, ale asi neuděláš nic..
Chovala bych se podle duvery, kterou bych v rodinu mela a toho, jestli otec jeste plati „normalni“ alimenty.
Byla bych za sporeni rada, zvlast, pokud bych na tom byla tak, ze bych synovi nemohla sporit sama. Ale chtela bych od toho sporeni dokumenty, ne, ze oni nekam mozna dali nejake penize a pristup maji pouze oni.
Pokud dítě něco potřebuje, mají to zajistit rodiče. Ostatní pokud dítěti něco dávají, tak je to zcela na jejich vůli, rozhodně to není žádná povinnost. Jakou formu zvolí, je jejich věc - pokud se rodičům zdá, že dárek není vhodný, mohou ho odmítnout.
@sissi79 Tak pokud je to uzavřené na dítě, tak už to od nového roku ani nejde.
Účet, kde se nachází údajné spoření, je psán jistě na ně. Takže v případě dědění dítě utře nos.
@hanka.br. píše:
@sissi79 Tak pokud je to uzavřené na dítě, tak už to od nového roku ani nejde.
no nebožtík taky sliboval jak bude spořit.. dokud nedošla obálka se složenkama.. Tak aspoň že to nejde, to je dobře..
S otcem to muzes resit soudne, s prarodici nikoli - je jen na nich, kolik prispeji - a na co.
Moje babička to tak pro moje děti dělá, místo všelijakých kravin, co jim kupují ostatní, dá vžydcky peníze na knížku.. ale jsme v relativním dostatku… je to podle toho, jaký s nima máš vztah…
@Krrysa píše:
Moje babička to tak pro moje děti dělá, místo všelijakých kravin, co jim kupují ostatní, dá vžydcky peníze na knížku.. ale jsme v relativním dostatku… je to podle toho, jaký s nima máš vztah…
Je velky rozdil, jestli to dela „miluji“ osoba, nebo prarodic, ktery si na milujiciho jen hraje ![]()
Tak pokud by spoření bylo uzavřené na dítě, tak by mi to nevadilo.
Spoří udajně otec dítěte na svym učtu…
a opravdu nevěřim že někdy něco dostane.
Ahoj všem, zajímalo by mě co sio tom myslíte. Otec dítěte s kterym nežiju a jeho rodiče místo dárků pro syna tvrdí, že mu dali peníze na spoření, uvítala bych třeba nějaké oblečení, je malí a rychle roste, nebo něco užitečného co by se mu hodilo teď a ne možná našetřené peníze, které dostane možná až v dospělosti. Příjde mi že teď přichází o ty dárky a věci na které už nemám, už tak pro něj dělám maximum. Máte stejný názor, že by se vám vaše dítě zdálo ochuzené, nebo vám to příjde normální? Jakto případně máte vy díky za vaše názory.