Místo ruky dudlík

160
26.9.11 08:39

místo ruky dudlík

Holky malá mi dudlá místo dudlíku paleček a nebo celou ruku:(
Potřebovala bych radu jak mám malou naučit na dudlík,páč ruku ji pak neuříznu, ale dudlík zahodíme když budeme odnaučovat.Nevím co s ní mám dělat,dudlík vyplivuje,máme jich asi 10..... jedinej od MAM mi vezme a to v kočárku a jen občas.Potřebuju jí to naučit,jinak je moc neklidná a nemůže usnout. A já mám ruce uhoupaný a už nevím jak jí uspat,Tak by se ududlala a bylo by
Kdo mi poradíte ,moooc děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
26.9.11 09:10

ahojda my máme taky ten problém a ruce mám uhoupaný taky :-D :jazyk: Malé je necelých 5.měsíců a zatím to neřeším. Sice furt poslouchám, jak jí budu odnaučovat, jak to bude těžký a ještě ty rady s pepřením prstů atd. Říkám, si, že je malá, tak jí prstíčky zatím nechám…dudlíka mě taky nechce…Houpání znám :) zkoušela jsem jí dát do postýlky bez houpání a nejde to, buď řve, nebo ječí nebo si povídá tak nahlas, že v noci neusnem :-D tak jí jdu radši uhoupat…říkám, si až bude starší, že se to třeba změní, dět se hodně mění… kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
26.9.11 09:20

U nás to bylo to samé, malý do cca 5měsíců naprosto odmítal dudlíky…za to paleček měl v pusince pořád. Začala jsem za dudlík víc bojovat, protože znám pár dětí, které ten palec nevyndají z pusy ani v pěti letech :roll: …měli jsme doma několik druhů, na žádný se nechytal..až pak jsme vyzkoušeli Suavinex a i když ho nejdřív párkrát vyplivl, nakonec ho přijal a teď dudá jak o život :mrgreen: Palec od té doby neměl v pusince ani jednou. O tom uspávání houpáním vím své…teď už to je naštěstí v poho..položím do postýlky a usne sám :palec:
Takže u nás se vyplatila trpělivost a taky dlouhé hledání toho „správného“ dudlíčku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.11 09:24

Ahoj .nemám radu jak na to ,ale snažila bych se dávat dudlík at si na něj zvykne ,moje švagrová se na to vyprdla že je holka malá a přestane a dnes je jí 8 let a palec dudlá furt ,je to hrozný nehet má uplně zničenej a palec placatej a domluvit si nenechá jak je unavená zaleze a dudlá .
 Petra

• Citovat
  • Upravit
1315
26.9.11 09:47

Omlouvám se zakladatelce, že vstupuju do diskuze, ale mám obdobný problém :cry:
Estrellito, jaký konkrétně dudlík Suavinex jsi zkoušela? Latex nebo silikon? Antirub nebo anatomické… Je bohužel více druhů :cry:
Vím, že by se mělo vyzkoušet všechno…to jsem taky udělala, máme doma 5 druhů dudlíků a žádný zatím nemá úspěch. Suavinex jsme ještě nezkoušeli, tak budu ráda, za každou pomocnou radu. Moc děkuji :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
26.9.11 10:04

taky myslím, že to chce jen zkoušet a zkoušet…hodně druhů dudlíků (nebránit se ani latexovým, i když jsou nepěkný)…náš malý nakonec zakotvil u Nuk (silikonový), docela rád má i Tommee Tippee, nakopak ihned plive Mam. Ten Nuk si udrží v pusince někdy skoro celou noc, i při spaní přes den, ale pokud ho vyplivne, pokaždé ho najdu s prstem v puse (navíc si tam strká ukazovák, kdyby aspoň ten obligátní paleček :jazyk: )

takže vytrvej, zkoušej, nabízej, uvidíš, že se nějakého dudlíku chytne (a za rok se sejdem v diskuzi Jak odnaučit od dudlíku :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
26.9.11 10:31

Koukala jsem jak máš staré dítě a je to úplnej špuntík. Já vyplivování resp. spíš vypadávání dudlíku vyřešila koupí většího než byl pro jeho věk. Takže cca od 3 měsíců používáme dudlík 6 - 18 měsíců. Možná by mě zubaři ukamenovali :oops: , ale pomohlo to. Jo a zakotvili jsme u MaM. Ale samozřejmě pokud ho vyloženě odmítá, tak ti větší dudlík nepomůže. Jinak hledat vhodnej je někdy fuška, já vyzkoušela asi 5 druhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10136
26.9.11 11:12

my máme dudlík od Campolu, jinak jsme měli kytičku od Bočka, ten nám doporučila Dr., že kojený děti to maj rádi.. Míša na dudlík moc nebyl ale poslední dobou ho má v puse furt.. jak ho vyndám, tak za chvíli začne kňourat, nebo si do pusy strkat prsty, tak to mu ho radši vrátím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.9.11 13:19

Orchideika…
malé jsou 2 měsíce a když jí nehoupu tak řve a piští:)říkala jsem si, že by se s dudlíkem třeba ududala a uklidnila by se.
No právě to jsem taky slyšela,že pak mají děcka zdeformovaný nehty a placatý palce,to fakt nechci rači pak ten dudlík dáme čertovi ,než tohle:(
Tak budeme zkoušet no a snad se ten pravý dudlíček pro naši holčičku najde…
Moc vám děkuji za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
26.9.11 13:20
Zozole píše:
Estrellito, jaký konkrétně dudlík Suavinex jsi zkoušela? Latex nebo silikon? Antirub nebo anatomické… Je bohužel více druhů :cry:
Vím, že by se mělo vyzkoušet všechno…to jsem taky udělala, máme doma 5 druhů dudlíků a žádný zatím nemá úspěch. Suavinex jsme ještě nezkoušeli, tak budu ráda, za každou pomocnou radu. Moc děkuji :hug: :kytka:

Neomlouvej se to je přeci v pořádku :))každá rada drahá tet:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
26.9.11 14:08
Zozole píše:
Vím, že by se mělo vyzkoušet všechno…to jsem taky udělala, máme doma 5 druhů dudlíků a žádný zatím nemá úspěch. Suavinex jsme ještě nezkoušeli, tak budu ráda, za každou pomocnou radu. Moc děkuji :hug: :kytka:

My máme konkrétně tenhle http://www.kocarky-matous.cz/…uavinex.html … zkoušeli jsme od Suavinexu i další, ale ani omylem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21622
26.9.11 14:37

klárka si jako první dudlík vzala kaučukový od chicca, velikost mini. ostatní dudlíky ji nadavovaly. pak jsem ji postupně převedla na silikonové MAM. Viktor dostal hned v porodnici kaučukový MAM, který jsem doma vyměnila za silikon. chce to opravdu zkoušet a hledat ten nejvhodnější. Klárka měla ráda i NUK, jak má useknutou/zploštělou špičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
26.9.11 14:44
estrellita píše:
Zozole píše:
My máme konkrétně tenhle http://www.kocarky-matous.cz/…uavinex.html … zkoušeli jsme od Suavinexu i další, ale ani omylem :nevim:

Děkuju moc, zkusím ještě tenhle. Jsem už z toho zpufalá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect