Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky malá mi dudlá místo dudlíku paleček a nebo celou ruku:(
Potřebovala bych radu jak mám malou naučit na dudlík,páč ruku ji pak neuříznu, ale dudlík zahodíme když budeme odnaučovat.Nevím co s ní mám dělat,dudlík vyplivuje,máme jich asi 10..... jedinej od MAM mi vezme a to v kočárku a jen občas.Potřebuju jí to naučit,jinak je moc neklidná a nemůže usnout. A já mám ruce uhoupaný a už nevím jak jí uspat,Tak by se ududlala a bylo by
Kdo mi poradíte ,moooc děkuji…
ahojda my máme taky ten problém a ruce mám uhoupaný taky
Malé je necelých 5.měsíců a zatím to neřeším. Sice furt poslouchám, jak jí budu odnaučovat, jak to bude těžký a ještě ty rady s pepřením prstů atd. Říkám, si, že je malá, tak jí prstíčky zatím nechám…dudlíka mě taky nechce…Houpání znám
zkoušela jsem jí dát do postýlky bez houpání a nejde to, buď řve, nebo ječí nebo si povídá tak nahlas, že v noci neusnem
tak jí jdu radši uhoupat…říkám, si až bude starší, že se to třeba změní, dět se hodně mění… kolik je malé?
U nás to bylo to samé, malý do cca 5měsíců naprosto odmítal dudlíky…za to paleček měl v pusince pořád. Začala jsem za dudlík víc bojovat, protože znám pár dětí, které ten palec nevyndají z pusy ani v pěti letech
…měli jsme doma několik druhů, na žádný se nechytal..až pak jsme vyzkoušeli Suavinex a i když ho nejdřív párkrát vyplivl, nakonec ho přijal a teď dudá jak o život
Palec od té doby neměl v pusince ani jednou. O tom uspávání houpáním vím své…teď už to je naštěstí v poho..položím do postýlky a usne sám ![]()
Takže u nás se vyplatila trpělivost a taky dlouhé hledání toho „správného“ dudlíčku ![]()
Ahoj .nemám radu jak na to ,ale snažila bych se dávat dudlík at si na něj zvykne ,moje švagrová se na to vyprdla že je holka malá a přestane a dnes je jí 8 let a palec dudlá furt ,je to hrozný nehet má uplně zničenej a palec placatej a domluvit si nenechá jak je unavená zaleze a dudlá .
Petra
Omlouvám se zakladatelce, že vstupuju do diskuze, ale mám obdobný problém ![]()
Estrellito, jaký konkrétně dudlík Suavinex jsi zkoušela? Latex nebo silikon? Antirub nebo anatomické… Je bohužel více druhů ![]()
Vím, že by se mělo vyzkoušet všechno…to jsem taky udělala, máme doma 5 druhů dudlíků a žádný zatím nemá úspěch. Suavinex jsme ještě nezkoušeli, tak budu ráda, za každou pomocnou radu. Moc děkuji
![]()
taky myslím, že to chce jen zkoušet a zkoušet…hodně druhů dudlíků (nebránit se ani latexovým, i když jsou nepěkný)…náš malý nakonec zakotvil u Nuk (silikonový), docela rád má i Tommee Tippee, nakopak ihned plive Mam. Ten Nuk si udrží v pusince někdy skoro celou noc, i při spaní přes den, ale pokud ho vyplivne, pokaždé ho najdu s prstem v puse (navíc si tam strká ukazovák, kdyby aspoň ten obligátní paleček
)
takže vytrvej, zkoušej, nabízej, uvidíš, že se nějakého dudlíku chytne (a za rok se sejdem v diskuzi Jak odnaučit od dudlíku
)
Koukala jsem jak máš staré dítě a je to úplnej špuntík. Já vyplivování resp. spíš vypadávání dudlíku vyřešila koupí většího než byl pro jeho věk. Takže cca od 3 měsíců používáme dudlík 6 - 18 měsíců. Možná by mě zubaři ukamenovali
, ale pomohlo to. Jo a zakotvili jsme u MaM. Ale samozřejmě pokud ho vyloženě odmítá, tak ti větší dudlík nepomůže. Jinak hledat vhodnej je někdy fuška, já vyzkoušela asi 5 druhů.
my máme dudlík od Campolu, jinak jsme měli kytičku od Bočka, ten nám doporučila Dr., že kojený děti to maj rádi.. Míša na dudlík moc nebyl ale poslední dobou ho má v puse furt.. jak ho vyndám, tak za chvíli začne kňourat, nebo si do pusy strkat prsty, tak to mu ho radši vrátím..
Orchideika…
malé jsou 2 měsíce a když jí nehoupu tak řve a piští:)říkala jsem si, že by se s dudlíkem třeba ududala a uklidnila by se.
No právě to jsem taky slyšela,že pak mají děcka zdeformovaný nehty a placatý palce,to fakt nechci rači pak ten dudlík dáme čertovi ,než tohle:(
Tak budeme zkoušet no a snad se ten pravý dudlíček pro naši holčičku najde…
Moc vám děkuji za rady…
Zozole píše:
Omlouvám se zakladatelce, že vstupuju do diskuze, ale mám obdobný problém
Estrellito, jaký konkrétně dudlík Suavinex jsi zkoušela? Latex nebo silikon? Antirub nebo anatomické… Je bohužel více druhů
Vím, že by se mělo vyzkoušet všechno…to jsem taky udělala, máme doma 5 druhů dudlíků a žádný zatím nemá úspěch. Suavinex jsme ještě nezkoušeli, tak budu ráda, za každou pomocnou radu. Moc děkuji![]()
Neomlouvej se to je přeci v pořádku
každá rada drahá tet:))
Zozole píše:
Estrellito, jaký konkrétně dudlík Suavinex jsi zkoušela? Latex nebo silikon? Antirub nebo anatomické… Je bohužel více druhů
Vím, že by se mělo vyzkoušet všechno…to jsem taky udělala, máme doma 5 druhů dudlíků a žádný zatím nemá úspěch. Suavinex jsme ještě nezkoušeli, tak budu ráda, za každou pomocnou radu. Moc děkuji![]()
My máme konkrétně tenhle http://www.kocarky-matous.cz/…uavinex.html … zkoušeli jsme od Suavinexu i další, ale ani omylem ![]()
klárka si jako první dudlík vzala kaučukový od chicca, velikost mini. ostatní dudlíky ji nadavovaly. pak jsem ji postupně převedla na silikonové MAM. Viktor dostal hned v porodnici kaučukový MAM, který jsem doma vyměnila za silikon. chce to opravdu zkoušet a hledat ten nejvhodnější. Klárka měla ráda i NUK, jak má useknutou/zploštělou špičku.
estrellita píše:Zozole píše:My máme konkrétně tenhle http://www.kocarky-matous.cz/…uavinex.html … zkoušeli jsme od Suavinexu i další, ale ani omylem
Děkuju moc, zkusím ještě tenhle. Jsem už z toho zpufalá ![]()