Mít dva HPP a přitom být na RD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
417
5.1.15 18:56

Mít dva HPP a přitom být na RD?

Dámy, řeším otázku:
1, jsem na RD, pro dítko mám již rozjednanou školku a ráda bych nastoupila do práce dříve
2, jsem zaměstnaná na HPP, ale nechce se mi tam vracet - v případě nouze budu muset, ALE…
3, mám možnost nyní nastoupit na HPP k jinému zaměstnavateli, jenže se mi u toho prvního nechce dát výpověď, co kdybych tady v nové práci dostala vyhazov a budu ještě ráda za to staré místo…
OTÁZKA TEDY ZNÍ: Je možné mít současně při rodičovské dovolené, která mi ještě nekončí, dva HPP, přitom o tom dočasně původního zaměstnavatele neinformovat, dokud mi neskoční zkušební doba u nového zaměstnavatele?…
Daňové přiznání si dělám sama, protože mám i jiný příjem, takže v tomto ohledu bych nemusela ani jednoho zaměstnavatele zatěžovat.

Prosím, poraďte, kdo stejnou zkušenost máte, nebo jste právně v tomto ohledu, fundovaní.
DĚKUJI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9450
5.1.15 19:02

Já to tak mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
5.1.15 19:04

Jde to, mám to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
5.1.15 19:04

Jde to, mám to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
5.1.15 19:05

Jestli jsem to dobře pochopila tak chcete při RD nastoupit na HPP k jinému zaměstnavateli, než u koho jste na RD, snad jsem to napsala srozumitelně :D Myslím, že při RD můžete pracovat na jakýkoliv prac. poměr. Ale nevím jak po ukončení RD. To musíte asi dát u jednoho zaměstnavatele výpověď… :nevim: já jsem při RD pracovala u jiného zam. nejdřív brigádně a potom na zkrácený úvazek. Po ukončení RD jsem u původního zaměstnavatele podala výpověď a nastoupila na HPP k součastnému zaměstnavateli. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
5.1.15 19:10
@MaminaMakyna píše:
Jestli jsem to dobře pochopila tak chcete při RD nastoupit na HPP k jinému zaměstnavateli, než u koho jste na RD, snad jsem to napsala srozumitelně :D Myslím, že při RD můžete pracovat na jakýkoliv prac. poměr. Ale nevím jak po ukončení RD. To musíte asi dát u jednoho zaměstnavatele výpověď… :nevim: já jsem při RD pracovala u jiného zam. nejdřív brigádně a potom na zkrácený úvazek. Po ukončení RD jsem u původního zaměstnavatele podala výpověď a nastoupila na HPP k součastnému zaměstnavateli. :palec:

Tak ono by to asi šlo, ale u sebe vím, že bych dva pracovní poměry na plný úvazek časově nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
5.1.15 19:13

HPP můžeš mít, kolik chceš. Ovšem radši si přečti pracovní smlouvu s nynějším zaměstnavatelem, jestli tam nemáš nějakou klauzuli o tom, že nemůžeš mít HPP jinde, zvlášť jestli je to stejný druh práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
5.1.15 19:32

Podepsanou doložku o zamezení práce ve stejném oboru naštěstí nemám…uff, každopádně i tak nastupuji do jiného odvětví. Výpověď bych dala u prvního zaměstnavatele v případě, že v té NOVÉ práci, obstojím při zkušební době a dostanu smlouvu na neurčito, pak bych si dva HPP nedržela, časově by se to nedalo zvládnout.
Takže oznamovat ani u jednoho zaměstnavatele nemusím, že mi zároveň běží smlouva i jinde?
A RD to tedy nijak neovlivní, normálně mi doběhne do 3 let věku dítka a nic se neděje?
Jste zlaté, že mi poradíte :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
5.1.15 19:39
@carambol píše:
Tak ono by to asi šlo, ale u sebe vím, že bych dva pracovní poměry na plný úvazek časově nezvládla.

No to já taky ne, dělám v obchodě na dvě směny a jsem ráda za 2 dny volna natož ještě lítat do dalšího zaměstnání :poblion: :mrgreen: jen jsem nevěděla, že to jde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat