Rodičák, smlouva, nechápu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Omlouvám se za název
Jsem trdlo, nerozumím téhle problematice. Proto anonym
Jsem na RP, smlouvu mám na dobu neurčitou. Narazila jsem na nabídku práce na částečný úvazek. Můžu se o ní ucházet, když to není můj zaměstnavatel?
Pokud je to stejný druh práce, je vyžadován souhlas původního zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 původního? Já nechci dávat výpověď. Je to oblast pedagogická. Teď učitel, nabídka na vychovatel ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud se jedná o stejnou či podobnou práci, kterou jsi vykonávala pro svého zaměstnavatele (který tě stále zaměstnává), tak by jsi se ho opravdu měla zeptat, zda s tím souhlasí. Pokud se jedná o uplně jiný druh či obor práce, můžeš se ucházet i bez vědomí zaměstnavatele současného. Možná to máš i ve smlouvě napsané „konkureční doložka“ nebo jiná zmínka o tom, zda můžeš či nemůžeš vykonávat stejnou práci pro někoho jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@blecha72 původního? Já nechci dávat výpověď. Je to oblast pedagogická. Teď učitel, nabídka na vychovatel
To bych hodnotila jako hodně podobný druh výkonu práce (nápln). Minimálně bych považovala za slušnost s tím současného zaměstnavatele seznámit, že by ses ráda ucházela o místo vychovatele na jiné škole.
Nejde tu o výpověd, tu nedávej…ale o konkurenci a tvému zaměstnavateli se to nemusí líbit, že by jsi začla pracovat na jiné škole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miriska ok,tak už to chápu. Já jsem se svému zaměstnavateli nabídla na příští rok. Pokud by mě slušně odmítl, šla bych do druhé možnosti. Tuším, že by s tím neměl problém.
Děkuju. Opět jsem o něco chytřejší. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Miriska Na padagogickou činnost se výše zmíněné omezení nevztahuje, tedy souhlas ani informování zaměstnanavatele není poviné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Aha, tak tím je to pro zakladatelku o to snazší
Děkuji za rozšíření obzorů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 aha. je to něčím odpodstatněné, že pegagogů se to netýká?
To netuším, říká to tak zákoník práce ![]()
§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
(2) Jestliže zaměstnavatel souhlas podle odstavce 1 odvolá, musí být odvolání písemné; zaměstnavatel je povinen v něm uvést důvody změny svého rozhodnutí. Zaměstnanec je pak povinen bez zbytečného odkladu výdělečnou činnost skončit způsobem vyplývajícím pro její skončení z příslušných právních předpisů.
(3) Omezení stanovené v odstavci 1 se nevztahuje na výkon vědecké, pedagogické, publicistické, literární a umělecké činnosti.
(4) Ustanovení odstavců 2 a 3 se použijí, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak88).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za název

Jsem trdlo, nerozumím téhle problematice. Proto anonym
Jsem na RP, smlouvu mám na dobu neurčitou. Narazila jsem na nabídku práce na částečný úvazek. Můžu se o ní ucházet, když to není můj zaměstnavatel?