Problémový zaměstnanec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kriste pane…
no jsem jen řadový zaměstnanec, ale kolik stačí na jednostrannou výpověď? Tři porušení pracovní kázně?
Jedno za kouření v nekuřácích, dvě za pozdní příchod a do týdne je na dlažbě, ne???
to samé dovolená, musí jí to podepsat nadřízený, jinak jí naflákat áčka
a výpověď na paragraf.
Jinak při napadení nadřízeného bych snad volala policajty
protože to je už vrchol…
Příspěvek upraven 05.01.15 v 12:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 Taky mě to napadlo, ale je asi průšvih, že ji hned nedali nějakou upomínku za ty pozdní příchody. A jestli ona půjde fakt za právníkem a umí v tom chodit, tak je to v pr… Snad mají dost svědků, co s ní pracovaly, i když neruším, jakou to má váhu, kdyby fakt došlo na soud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vytýkací dopis a směřovat to k těm pozdním příchodům, až to prostě půjde na paragraf. To by bylo, aby to nešlo! Měla jsem za to, že si lidi většinou práce vážej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Co s tím mám dělat?
no, doufat, že s udáním jenom vyhrožuje, protože jinak můžete čekat kontrolu z inspektorátu práce. tyhle kontroly jsou opruz, nicméně na druhou stranu kontroloři jsou jenom lidi a pokud neděláte vyložené sviňárny, tak nekoušou a i mám zkušenost, že se snaží poradit, jak to zařídit, aby příště bylo všechno v pořádku (no, což je tedy utopie, protože mohou kontrolovat prakticky cokoli a všechno v pořádku nebude nikdy…).
to, že nemáte kamerový systém a píchačky vůbec nevadí, pokud máte řádně vedenou docházku (včetně pauzy na oběd). pokud ani tohle nevedete, máte problém a doporučuji začít vést (a v případě kontroly rychle dodělat zpětně pro všechny zaměstnance). stačí tabulka v excelu, ale vedeno být musí a mělo by to být jako podklad pro mzdy. pokud se chceš do budoucna vyhnout podobným výhrůžkám, tak někde dávají docházku nebo výkaz práce podle docházky zpracovaný zaměstnancům podepisovat, že to souhlasí.
s tím, že je pracoviště nekuřácké, měla být prokazatelně seznámena už při přijetí. dávala bych to podepsat současně se vstupními školeními, BOZP, provozní řád, náplň práce a tak - opět minimálně to BOZP mít taky musíte. matně se mi vybavuje, že při první kontrole měli kontroloři problém, že naši zaměstnanci nejsou prokazatelně seznámeni se svými právy vyplývajícími se Zákoníku práce
takže ono těch papírů k podpisu se nashromáždí celkem dost, nějaké poučení o zákazu kouření to už je jenom jedna věta navíc ve všech těch cancech.
pokud půjde na neschopenku, tak bych to asi nechala vyhnít a čekala, co se s toho nakonec vyklube. pokud neschopenku nepřinese, tak by měla neomluvenou absenci, za kterou bych ji vyrazila. na okamžité zrušení pracovního poměru tuším stačí tři dny. ale je důležité vědět, že opravdu nemá neschopenku.
jinak příště bych to řešila preventivně - chodí pozdě? napíšu vytýkací dopis. kouří v nekuřáckém prostředí? vytýkací dopis. nepracuje adekvátně? vytýkací dopis. když se toho nashromáždí dost, ukončení pracovního poměru.
pokud by opravdu došlo k soudu o neproplacené přesčasy, tak argumentovat výkazem pracovní doby, případně svědectvím spolupracovníků. nejsem právník, netroufám si odhadnout, jakou šanci máte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
@Mar__tanka1983 Taky mě to napadlo, ale je asi průšvih, že ji hned nedali nějakou upomínku za ty pozdní příchody. A jestli ona půjde fakt za právníkem a umí v tom chodit, tak je to v pr… Snad mají dost svědků, co s ní pracovaly, i když neruším, jakou to má váhu, kdyby fakt došlo na soud.
no tak já to spíš myslela odteď. Jestli je to takovej pošuk, tak má tři upomínky fakt do týdne.
A pokud půjde marodit, tak chodit na kontroly a máte ji za chvíli také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3× písemnou výstrahu(stačí mail) za porušení pracovní kázně a pak pápá. Tajné nahrávání rozhovorů je tuším už legální důkaz, ne? Tak k ní nechoďte bez diktafonu - skoro každý mobil to umí. No bude mít pěkné výstupní hodnocení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty bláho, to se mi snad jen zdá. Vypadá to, že paní v tom umí chodit. Asi bych se sebrala a jela za právníkem, co se s tím dá dělat. Sice vás to bude něco stát, ale třeba mnohem méně, než kdybyste museli dávat paní odstupné.
Má vedoucí svědka na to, jak se chovala? Jestli ano, napsala bych ihned vytýkací dopis (je škoda, že takové dopisy nedostala ihned, co přišla pozdě - ona zjistila, že nejste tvrdí a teď to na vás zkouší). Ona si nemá co brát dovolenou. A jestli nedonese neschopenku, tak bych jí hned od zítřka dala áčko.
Ale jak píšu, určitě to chce konzultaci s právníkem a to co nejdřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fakt - jak tu píšou holky. Pokud bude na neschopence, uvidíte, jestli má vycházky. A pak bych si připravila papír o nezastihnutí a šla na kontrolu. Pokud doma nebude, hodila bych jí ho do schránky. Ale chtělo by to nějak doložit - abyste tam šli dva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina docházku samozřejmě mám v excelu a vedu, nemám ji tedy na pracovišti, nicméně mám. Právě jsme zjistili, že v provozní pokladničce chybí všechny peníze, takže se bude volat policie, což je mi k ničemu, protože zámky byly neporušené a klíče mají všichni.
Právě mě štve, že práva zaměstnance jsou tady nad vše, má pracovní dobu, vše řádně proplacené a vytasí se za tři měsíce s nezaplacenýma přesčasama, že to má v kalendáři a jde mě udávat. prostě paráda, náš právník se zhrozil, páč přesně ví to, co vy. zaměstnanec je nedotknutelný. ![]()
No jsem zvědavá, co z toho bude, jdu dát do pořádku papíry pro inspektorát práce, i když nevím jaké. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No jsem zvědavá, co z toho bude, jdu dát do pořádku papíry pro inspektorát práce, i když nevím jaké.
nepanikař předčasně, třeba paní jenom vyhrožovala. jinak moje zkušenost je, že jak dříve úřad práce, tak později inspektorát práce se vždy předem ozval a v dopise oznámil, na co bude kontrola zaměřená, čili co si máme ke kontrole připravit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden vytýkací dopis, druhý vytýkací dopis a rozvázání pracovního poměru. Já bych se s ní nemazlila. Pozdní příchody, neplnění pracovních povinností a kouření na pracovišti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lleennttiillkkaa píše:
Jeden vytýkací dopis, druhý vytýkací dopis a rozvázání pracovního poměru. Já bych se s ní nemazlila. Pozdní příchody, neplnění pracovních povinností a kouření na pracovišti.
jenže jak jí to dokážu? Směje se mi do obličeje, že nemáme kamery, že ona nekouřila a pozdě nechodí. A že je to slovo proti slovo druhého zaměstnance.
- Citovat
- Upravit
Právě dorazili do kanclu policajti. paráda, jdeme zkoumat krádež peněz
Doufám, že vezmou z pokladny otisky a že tam budou ty její, páč ona nemá co na tu pokladnu sahat.
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že na pracák jen tak nepoběží, že jenom štěká. Ty se každopádně musíš začít chovat jako zaměstnavatel a vyvozovat z jejího chování důsledky. Návrhy, co máš dělat, už tady padly. Jestli půjde na neschopenku, tak začni kontrolou v nějakou podezřelou hodinu, jestli ji nedonese, tak za dnešek má slušný áčko a pozdní příchody se jí musí načítat na papíře. A takhle z ní bude příští týden nejpozději bývalá zaměstnankyně. ![]()
Já sama jsem na pozici zaměstnance (teď teda ne), ale všechny ty práva zaměstnanců by mě jako zaměstnavatele fakt dávala zabrat. A všichni je moc dobře znají, na rozdíl od povinností ![]()
- Citovat
- Upravit
Potřebovala bych radu. Velice prosím, nechtěla bych si stěžovat, nebo rozebírat jaký je zaměstnanec, jen prostě potřebuji faktické rady. Taky tedy, mám zaměstnance, 1.12. mu skončila zkušební doba, do té doby paráda, od toho prosince peklo. Má pracovat od šesti, běžně se na pracoviště dostavuje v 6:10, v 6:15. Navíc mi tam kouří, v prostorách šaten a sociálních zařízení, pracoviště je ale nekuřácké, jsou tam nekuřáci, kteří si stěžují, já musím dodržet nekouření a prostor jako pro jednoho kuřáka tam nemám. Práce, co musí být v sedm hotová, páč na ní navazují další zaměstnanci běžně není, ti mají pak skluz. Bylo domluveno, že od 19.12. si všichni berou dovolenou, všichni chtěli, kancl se zavře a je. Ona mi donesla 12.12. neschopenku, před tím v práci prohlásila, že nemá napečeno a naklizeno a že se hodí marod. Fajn. Nedala vědět, nic. Ostatním zaměstnankyním posílá SMS, o vedoucí, že je to pinda, ať jí nepouslouchají, když nemá hotovo a ony jsou nerv=ozní, páč nemohou ony dělat svou práci, tak hází výrazy jako ať si pinda trhne, ono se to nepo…tak to bude později a hotovo.
Dneska ráno tambyla zaměstnankyně, co dělá vedoucí, protože jsme netušili, že ona přijde do práce. No dorazila v 6:15. Tak jí bylo řečeno, že jde pozdě, ona že měla zpoždění tramvaj, že si dá cígo a azčne, takže dostala k podepsání že se seznámila s oznámením, co jsem připravila, že pracoviště je nekuřácké, podle jakých paragrafů, a co hrozí za postih no to odmítla podepsat, ječela tam, dokonce jí chytla za rameno a cloumala s ní, s tou vedoucí. Pak prskla, že si bere dovolenou a odešla. Chudák vedoucí mi to volala celá špatná, do práce ji vezl manžel, její, šla do práce vlastně za tuto zaměstnankyni, páč jsme neměli oznámení o ukončení neschopenky.
Tak volám milé pracovnici, že co to je? No a její verze báječná, že přišla ráno do práce, jen o 5 minut později, že v práci byl nějaký chlap, který jí psychicky úplně vyděsil, že sice neřekl ani slovo, ten chlap má asi 65kg i s botama, ale že byla psychicky rozhozená, vedoucí že na ní křičela, vyhazovala jí, poručila jí, že si musí vzít dovolenou, se kerou ona nesouhlasí a že míří na úřáad práce si stěžovat. pak že plynule pokračuje k doktorovi a bude marodit na psychiku, která jí byla ráno narušena. Řeklajsem jí, ať tam laskavě donese ukončení neschopnosti, tak to prá až se jí bude chtít. A jestli se mi to nelíbí, mám jí dát výpověď, že mi podepíše dohodu, ale z mé strany s odstupným a že nebude pracovat v takovém prostředí, kde jsou zlí. A vytasila se, že dělala přesčasy, že to má v kalendáři, že dřela 12 hodin denně 3 měsíce a já jí dlužím za přesčasy. A jde si stěžovat k právníkovi. kamerový systém samozřejmě nemáme a píchačky taky ne. No jsem z toho v šoku. Chudák vedoucí ještě víc. Co s tím mám dělat?