Problémový zaměstnanec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Nevím, proč operujes tou dovolenou. Na dovolenou muze zaměstnanec nastoupí az když mu ji nadrizeny podepíše, což se evidentně nestalo. V pripade, ze přinese ukoncenou neschopenku k včerejšímu datu, pak dnešek nema omluveny, jelikoz dovolenou ji nikdo nepodepsal, cili Acko. Tzn. prvni vytka. Pozdni příchod je se svedky, to je vytka druha. Kouření na pracovisti také se svedky(sama jsi psla, ze si ostatní stezuji) tj treti vytka. Rozvazani prac. pomeru a nazdar. Neříkej mi, ze jsi tak nezkusena, ze si s tímto neporadis? Nehledej výmluvy, proč to nejde, ale jednej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzaa píše:
Nevím, proč operujes tou dovolenou. Na dovolenou muze zaměstnanec nastoupí az když mu ji nadrizeny podepíše, což se evidentně nestalo. V pripade, ze přinese ukoncenou neschopenku k včerejšímu datu, pak dnešek nema omluveny, jelikoz dovolenou ji nikdo nepodepsal, cili Acko. Tzn. prvni vytka. Pozdni příchod je se svedky, to je vytka druha. Kouření na pracovisti také se svedky(sama jsi psla, ze si ostatní stezuji) tj treti vytka. Rozvazani prac. pomeru a nazdar. Neříkej mi, ze jsi tak nezkusena, ze si s tímto neporadis? Nehledej výmluvy, proč to nejde, ale jednej.
Přesně tak, já bych paní zatím neurgovala, a počkala s čím se vytasí. Nějaká její dovolená plácnutá do větru vůbec nehraje roli. S takovou několika denní absencí už se dá operovat. Ale obávám se, že to má dobře spočítané a pokud jí dr. uschopnil tak přijde s novou neschopenkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RadkaCh píše:
Ještě takovej dotaz. Na jak dlouho jste jí napsali smlouvu?
na rok
- Citovat
- Upravit
Ty jo. Normálně posloucháme, jací jsou zaměstnavatelé vychcánci a tady je to naopak. Držím pěsti, aby jste se jí co nejdříve zbavili. Jen s ní nejednejte v rukavičkách. Ona vás taky nešetří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajaxxx píše:
3× písemnou výstrahu(stačí mail) …
e-mail není písemnost.
Písemnou výtku konkrétních porušení předpisů s upozorněním na možnost výpovědi předat proti potvrzení na kopii na pracovišti nebo poslat poštou (do vlastních rukou, kopii si ponechat a připojit doklad o doručení).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
e-mail není písemnost.Písemnou výtku konkrétních porušení předpisů s upozorněním na možnost výpovědi předat proti potvrzení na kopii na pracovišti nebo poslat poštou (do vlastních rukou, kopii si ponechat a připojit doklad o doručení).
no a stejně to nebude chtít přijmout, ne? kdo by chtěl. Já jen, že jsem se s tím setkal v jedné IT firmě, že se to dělalo mailem. Ale asi to bylo nějak víc ošetřené. nějaké certifikáty.. nevím. A možná jsem se zmýlil, tak mě raději úplně ignorujte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajaxxx píše:
no a stejně to nebude chtít přijmout, ne? kdo by chtěl.
To je jedno, jestli to bude nebo nebude chtít přijmout. Soukromá písemnost se považuje za doručenou okamžikem, kdy se dostala do dispoziční sféry adresáta, tj. kdy se měl adresát možnost seznámit se s jejím obsahem. To, že tak neučinil, nemůže být k tíži odesilatele písemnosti.
Takže při osobním doručení nejlépe před svědkem, alternativou je doručení prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb - tam je nestranným svědkem doručení doručovatel(ka). Na dodejce dostanete potvrzení o tom, jakým způsobem to bylo doručeno (odmítnutí převzetí má právní důsledky doručení).
@Pajaxxx píše:
Já jen, že jsem se s tím setkal v jedné IT firmě, že se to dělalo mailem.
Zákon vyžaduje písemnou výtku s upozorněním. E-mail není písemnost, protože není zaručeno, kdo je jeho autorem a odesilatelem. Tedy, pokud to není elektronicky podepsáno. Pokud někde zákon vyžaduje písemnou formu, znamená to, že příjemce písemnosti musí do ruky dostat důkaz, že autorem doručeného textu je ten, kdo je jako autor uveden. U e-mailu bez elektronického podpisu takový důkaz do ruky nedostane - ten kdo je uveden jako odesilatel může říci „Ale já jsem takový e-mail neposílal“ a těžko mu kdo dokáže opak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajaxxx píše:
@eumedon to ale snad zaručuje elektronický podpis, ne?
Elekronický podpis ano. Psal jste „e-mailem“, ne „elektronicky podepsaným e-mailem“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Elekronický podpis ano. Psal jste „e-mailem“, ne „elektronicky podepsaným e-mailem“.
Nehledě na to, že ne všichni nadřízení el. podpis mají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak paní ani dnes nedorazila do práce
ukončenou neschopenku nedonesla, ticho po pěšině. Takže v podstatě mám jednu sms, že má ukončenou neschopenku od ní a nic víc. Takže to beru, jako že je na neschopence. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jestli nedorazila do práce a neměla neschopenku, tak to je na okamžité ukončení pracovního poměru. Dovolenou bys jí musela povolit. Pokud má neschopenku, tak bych jí šla zkontrolovat domů ![]()
Jinak samozřejmě vytýkací dopisy a vyhazov poté, jak už tu někdo radil.
Mimochodem, někdo tu zmiňoval, že inspekce práce se ohlásí dopředu. Tak na to se vůbec nespoléhejte. K nám dorazila v pátek před Velikonocema, protože si jeden zaměstnanec stěžoval, šéfka personálky zrovna na dovolený, její zástupkyně zrovna pryč na obědě. Kolegyně, která by za ně normálně zaskočila si nevzala do práce občanku a inspekce práce se s ní kvůli tomu nechtěla vůbec bavit.
Ale ustáli jsme to. ![]()
- Citovat
- Upravit
ne, nejsou. No ticho po pěšině, volala jsem jí, ať mi donese ukončenou neschopenku, nedonesla, ať mi podepíše papír, že sama chtěla dovolenou, nepodepsala, telefon mi nebere. jen napsala, že jsem ji donutili jít na dovolenou, na kterou nechtěla a basta fidli.
Zaměstnance mám krátce, proto jsem vykolejená, vždycky jsme šli jen sami na sebe, jenže bez zaměstnanců už to nešlo. Ale měla jsem raději odmítnout zakázky. V globálu se homím jak blb, řeším tyhle šílenosti a po zaplacení mezd a všeho výsledný finanční efekt není takový, aby to stálo za tyhle nervy. Nakonec se klidně hodí marod a já makám před vánoci za dva, abych jí mohla zaplatit její marodění. Asi byla chyba, vůbec se snažit dát někomu práci. jsem z toho vykolejená, nikdy jsem to neřešila.