Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pettulle píše:
Tak vývar může být i zeleninový, není jen z masa.
noo to já víím,,,
![]()
Já vařím z čerstvé zeleniny, ale ne ve vodě, ale na páře.V mixéru ředím na kaši kojeneckou vodou.
Maso vařím jednou začas zvlášť v papiňáku, dám zamrazit a postupně odebírám
jo a ještě někdy když si vzpomenu šupnu k té zelenině a masu taky kousek másla na rozpuštění podle mýho je to pak líp stravitelný pro synátora..:)myslím já..podle zkušeností:ú)
tak jsem to včera poprvé vyzkoušela, zas…a jsem celou kuchyň mimochodem a dnes to malá zdlábla jako nic.. připadá mi, že to vařený je mnohem bohatší, než kupované skleničky.. ale ta práce potom jednom vaření a mixování toje taky konec..
![]()
Vložím dotaz sem, ať nezakládám nové téma… Jak mixujete/jste mixovaly úplně první příkrmy? Já se dnes pokoušela o mrkev a nedopadlo to dobře ani s tyčovým mixérem, ani v klasickým mixéru v tom stojacím, co má dole v nádobě tu vrtulku.
Chtěla jsem rozmixovat jednu uvařenou mrkev a ani jeden přístroj ji nepobral… Zůstala tam kupa kousků.
Tak nevím co dělám špatně. Bylo toho snad málo? Nebo nevhodné přístroje?
Zkoušela jsem tyhle dva…
@Kapaz
Mám také tyčoví a neměla jsem problém z ničím, ale ta jedna mrkev bude nejspíš málo, i když u tyčové by problém být neměl. Zkus 2 mrkve nebo s bramborou ![]()
Mě se to s tycovym stávalo taky, melas podle mě male množství. Ale i tak s tim tycovym se musí důkladně, protože ty kousky tam zůstávají… ![]()
Holky me nechava cucky i mixsy z Zeptera…jediny co s tim…prepasirovat pres sitko nebo se s tim nedelat a dat konzervicku ![]()
Je podstatne, aby „vyska“ byla dostatecna, nejde ani tak o objem.
Vse jsem delal v tycovem mixeru, ale ve vysoke nadobe. V uzke a vysoke a postupne prilevala „vyvar“ ze zeleniny… Mam tento.
Jednu mrkev doporučuju dostatečně uvařit a namačkáš to i vidličkou - předpokládám, že nešlo o syrovou mrkev… jinak do mixéru je to dost málo…
No jasně že nebyla syrová, uvařená. Jedna menší mrkev. Když začínáme, tak se mi nechtělo dělat víc, stejně zbylo. Dělala jsem to v misce, tak zkusím tu origoš vyšší nádobu, udělat dvě mrkve a je fakt, že jsem to nezalívala tím vývarem. V tom bude možná taky problém. ![]()
Kdyžtak zkusím vidličku, to ale bude podle mě docela na hrubo, nevím, jestli se to může takhle ze začátku.
A sítko jako takové nemám, jen cedník. ![]()
@Kapaz zkus tu mrkev rozvarit a melo by to jit. Sitko se ti jeste bude hodit, jestli zacinate s prikrmy a budes se s nima mastit doma. Urco si to kup (treba i na prositi mouky a jine blbinky) ![]()
@Kapaz klidně bych tu vidličku zkusila, já pro malou jen mačkala
a jedla to tak od začátku… jo, ještě se mi osvědčil lis na česnek ![]()