Co je jěště "normální" kolika

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
668
25.10.10 12:02

Co je jěště "normální" kolika

Mám doma 6ti týdenní holčičku a nevím jestli to co zážíváme jsou koliky … přečetla jsme snad všechny diskuze a rady, píštete že vám děti brečí. Ale ta naše nebrečí ale vřeští bolesti, vytřeštěné oči upnuté na mě, propnutá v křeči, mlatí kolem sebe ručičkama, spocená, vyčerpáním mezi křečemi usína v mikrospánku, ke keonci už nemá hlas, sipe na prázdno, včera už se nemohla ani nadechnou. Když pak usne vzlyká ještě hodiny ve spánku. Když se na ní dívám asociuje mi to porodní bolesti… musí mít fakt šilení bolesti.
Je to ještě normální kolika???
Byla jsme i u doktorky, máme doma sabsimlex, biogaju, homeopatika, termofor, ale nic nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
25.10.10 12:05

6týdnů :think: a papá ti normálně? Může to být i růstový spurt. Hele, zkus jí zavinou do zavinky, hezky ručičky k tělu, aby s nima nemohla mávat a jako housenku, dávám foto pro příklad a pust jí třeba vysavač nebo fen. To napodobí šum z dělohy. Naše malá tak usínala do třech měsíců. Koliky měla šílené, brečela a brečela a tohle zabíralo.

• Citovat
  • Upravit
10052
25.10.10 12:06

nám pomáhaly laktobacílky, ale klárka to neměla takhle strašný jako tvoje malá

zkoušela jsi masáže, nebo nějaký speciální polohy na vyprdění??

pak mě napadá ještě nahřávat bříško teplou plínkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.10.10 12:09

já mám teda doooost velký štěstí nám sabík pomáhá :dance: :wink: ,mě doktorka říkala ,že kolika je začarovanej kruh do kterýho když se mimi dostane tak je těžko ven-bolí ho bříško bečí,nalepe se vzduchu takže ho z toho zase bolí bříško. říkala taky probiotický kapky stojí 700 na 2 měsíce a prej jsou zázračný,ale nemám s nima zkušenost,takže nevím jestli fungujou
Jinak u nás se na prdíkách pracuje už od rána-sabsimplex,maírování bříška klidně i 5X za den 15 min,teplá rýže nebo plenka na bříšku,cvičení s nožičkama(přitahování k bříšku) popř.večer rektární rourka,ale ono každý miminko to má asi jinak a některý je víc náchylný a nepomůže nic
Přeji pevný nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
25.10.10 12:17

rektální rourka u nás zabírala dokonale. Ze začátku denně několikrát, pozděj jen večer před spaním, klidně jsem ho „prděla“ i 20-30 minut, až jsem si byla jistá, že ho v bříšku nic netlačí. Tohle opravdu denně do 6ti měsíců věku.
Při každém přebalení jsem dělala masáž bříška - tohle cca první 3 měsíce vždy, pak jen při problémech.

Pila jsem kojící čaje - je tam hodně fenyklu a kmínu, takže jsem upouštěla vzduch i já, ale pomáhalo to.

Kapičky nám moc nepomohly, ale kupovala jsem lefax - mají pumpičku na dávkování a kluci se líp chytli dudlíku a neplivali ho.

Pevné zavinutí doporučuju, ale až na to klidné spaní. Když ji bolí bříško, tak jí tím vůbec nepomůžeš (můj názor)

U prvního jsem bohužel nebyla takto důsledná, takže jsme měli spoustu probdělých nocí a fakt trpěl bolestí. U druhého už jsem si na toto opravdu dávala pozor a brečel jen 2 noci - jednou, když jsem snědla teplý buchty a podruhé když jsem si dala čočkovou polívku. Takže já věřím ještě i na úpravu jídelníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
25.10.10 12:20

Ty brďo, upřímně tvojí malou lituju a tebe taky! Musí být hrozné vidět ji takhle trpět. Naše malá na koliky taky trpěla, vydržela plakat i pět hodin v kuse. Nepomáhalo vpodstatě nic :cry: Měli jsme Sab - 3× denně 15 kapek až do 6 měsíců. Měla jsem sáček s třešňovými jádry z DM, který jsem nahřívala, masáže, poloha „na tygříka“…
Napadá mě - kojíš? Mohla by mít alergii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
25.10.10 12:30

Jannice,

tez me napadla ta alergie. Pred casem jsem cetla diskusy, kde byla maminka zoufala z miminka, ktere opravdu trpelo a nakonec se prave zjistilo, ze ma jakousi nesnasenlivost mleka, dostalo nejakou special UM a bylo po problemu.

Mi si taky dost uzily az do toho pul roka, fakt to maleho trapilo fest, ale u vas mi to taky uz prijde az moc.

Urcite bych vsechny ty kapicky, homeopatika nemichala. Brala bych to tak nejak postupne. Nam nejvic pomahaly Probioticke kapky od te Biogaji, ale trvalo nam az 14dni, nez zacly fungovat. Kdyz bylo nejhur, meli jsme rourku a presne jak pise Pepro, i pul hodiny jsme ty nerady rourkou vyhanely ven.
Tady dam odkaz, tam je asi vsechno, co muzes pro malou udelat.:
 http://www.miminko.estranky.cz/…diky_-koliky

Jeste nam pomahalo davat hodne na brisko a noseni na toho tygrika.

Tak se drzte, male i tobe preji, abyste ty zmetky bolavy co nejdrive zvladly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
25.10.10 13:01

Chudatko malinke :( …Jeste dnes vzpminam, jak moje mala trpela, bylo to tak strasne, jak popisujes a ja to vzdycky obrecela s ni.
Delala jsem sbsolutne vsechno, co bylo v mych silach a pomahala jedine rektalni rourka. My ji pouzivali jenom do trech mesicu, pak jako zazrakem koliky ustaly - asi to bylo tim, ze se Aninka zacala pretacet na brisko a dokazala si ulevit sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
25.10.10 13:28

plně kojím, mlíčka mám dost, je fakt že malá při pití vzlylá… poloha je dobrá, v prsu zabořená až po oči, ale hltá a tím určitě spolyká dost vzduchu.
Já už jsem se odstavila jen na suché pečivo, naprosto nekořeněnou stravu, z ovoce jen banán, piju jen kojenecké a kojící čaje :-( , nepomáhá.

Odpoledne jdu koupit rurku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
25.10.10 13:31

A odrihne si poradne po kojeni? Nekdy muze v brisku tlacit i to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
25.10.10 13:37

Ahoj, chudinka malá. My to máme taky pořád a to jsou Elišce 4 měsíce, ale na prdíky trpí pořád. Jak už tu holky psaly, taky už ráno začnu masáží bříška - mastička Pupík nebo fenyklový olejíček od Hádka, cvičíme s nožičkama a to průběžně celý den. Dávám ji na bříško a to hodně pomáhá. Jinak Sab simplex nám nepomáhal, my máme Lefax, před každým kojením 1 ml a ten pomáhá. Ale i tak se malá kroutí a někdy plače, ona totiž ještě trpí na zácpu. Teď posledně nekadila 10 dní, to mi tu poradily maminy rektální rourku. A teď chci ještě koupit kapky Bio gaia, ty už to snad upraví úplně. Co bychom pro ty drobečky neudělali, že :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
25.10.10 13:40

taky se přimlouvám za rourku, ta nám taky zabírala. Jinak ty kapky biogaia vyjdou v Polsku na polovinu. A ještě mne napadlo, jak jíš z ovoce banán, nenadýmá jí z toho? Malého totiž nadýmá z banánu. Nevěřila bych tomu, až jsem to jednou četla, říkala jsem si „blbost“, ale pak jsem vypozorovala, že jo. Tak hodně štěstí, ať to zvládnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
25.10.10 13:46

Cokoliv bych uděla, kdyby pomohlo třeba ostříhat se do hola, tak máme i z vlčáka naháče :))).
Odbrkavá jak starý chlap, mě se totiž zdá, že i dost prdíkuje, ale asi je to pořád málo.
Je to špatně zařízené, takové drobečky by nic nemělo bolet. Každý večer to obulím a to nejsem žádná měkota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
25.10.10 13:47

zkusím na týden stopnout i banány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
25.10.10 13:59

úplně tě chápu, měla jsem něco podobného, když jsem měla malou dcerku. A to mi říkali, že holčičky na to netrpí. :-( Pomohla teda ta trubička. Skoro při každéém rozbalení. Ona ale teda pila taky strašně rychle, tak to měla asi z toho. Kapky biogaia jsme taky dávali a až po 2.balení to bylo lepší. Někdo mi říkal, že dětem do 3 měsíců jedno balení nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí