Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, dostala jsem včera nový mixer, chtěla bych se vás zeptat na postup při mixování příkrmů.. papaáme skleničky, už m§žeme zeleninku i masíčko..
(to všechno bych měla asi uvařit žejo a pak hodit do mixeru..)
přidává se tam ještě ňáká tekutina??
a pak nemam váhu, takže neumim odhadnout kolik by mohlo být těch 200ml.. ve skleničkách je 190g a my papáme jednu nebo i jednu velkou +jednu malou k obídku..
děkuju za typy..
Přidáš tam ten vývar z masa a zeleniny
No, odhad taky moc nemám, prostě jsem to nevážila a jednou bylo víc, jednou míň. Obvykle jsem navařila víc a dala do mrazáku, abych nemusela vařit každý den. Jinak jsem mixovala spíš jen to maso, zeleninu jsem mačkala vidličkou, aby měl nějaké kousky a neměl s nimi pak později problém. Ale to záleží na tobě, jak si to uděláš ![]()
Ne vaříme jenom čerstvou
a uvařím zeleninu dohromady s masem a pak to všehno rozmixuju doliju tam vždycky trochu toho vývaru aby to bylo tekutější ![]()
Ahojky já vařím teda i mraženou:)no a povařím všechno spolu maso i zeleninu, pomixuju ale ne uplně na kaši, aby tam měl i kousičky, záleží kolik má tvá malá:)ale jestli začínáte tak bych to ještě mixovala na kaši:) a přiliju ten vývat jak tu už bylo řečeno:)no a taky už tu bylo psáno jednou se mi podaří víc někdy mín, když víc šupnu do mražáku a nemusím další den vařit:)
ahaa, noo tak to děkuju, sem fakt blbá, já bych to vařila zvlát.. ![]()
Tak já vařím především z mražené zeleniny, pokud nemám jistotu, že je to z ekologickýho způsobu pěstování
Ta mražená je bezpečnější, není rychlená a hned zamrazovaná v době, kdy se to má.
Jinak dle mého názoru klidně kousky nechávat nemusíš. Časem si ty děti „řeknou“, že už kousky chtějí. můj synátor do roka kousky domítal a najednou je začal vyžadovat a bylo po problému
Ale nesnes to smíchaný. Buď kousky nebo rozmixované.
no joo ale když uvařim mraženou zeleninu, tak z ní teda asi moc vývar nebude nebo joo??
mona.k.79 píše:
no joo ale když uvařim mraženou zeleninu, tak z ní teda asi moc vývar nebude nebo joo??
Vývar se říká vyvařenému masu, takže pokud ho tam nedáš, tak asi nééééééé ![]()
Já to teda vařila zvlášť, abych ze zeleniny zbytečně nevyvařila všechny vitamíny. Nejdřív jsem hodila do hrnce maso (já osobně teda do papiňáku), uvařila do měkka, maso vyndala a v té samé vodě pak vařila zeleninu a přílohu (rýži, později těstoviny - obsahují už lepek, případně do uvařeného naházela ovesné vločky). Maso jsem ale dávala do mrazáku ve formě malých hrudek a zbytek rozmixovala a zavařila. Zavařit maso je totiž umění, mohlo by se to kazit a to jsem nechtěla riskovat. Takže pak otevřít skleničku a přihodit maso ![]()
Ahoj, tak já taky nevážim, pouze odhadem, ale dřív jsem vařila na víc dní a dávala do mrazáku. Vše jsem uvařila (mražené maso i zeleninu, pokud jsem měla čerstvé z obchodu, tak nemražené, jinak kupuju zeleninu a dávám do mrazáku, nemůžu denně jezdit někam nakupovat) najednou a pak jsem to dala do mixéru a vše rozmixovala, přidala jsem tam ovšem ten vývar, taky odhadem, takže když to bylo tužší, tak jsem ještě přilila. Pak jsem dala normálně do skleniček a 2 do lednice (jednu na ten den co jsem uvařila a druhou na druhý, dýl nevydrží) a zbytek do mrazáku.
Ahoj, vařím jen z čerstvé zeleniny. Uvařím ve vodě dohromady zeleninu a maso a přidám trochu olivového oleje. Po uvaření rozmixuju s potřebným množstvím toho vývaru, záleží jak to chceš mít hustý.
Vývar se říká vyvařenému masu, takže pokud ho tam nedáš, tak asi nééééééé
Já to teda vařila zvlášť, abych ze zeleniny zbytečně nevyvařila všechny vitamíny. Nejdřív jsem hodila do hrnce maso (já osobně teda do papiňáku), uvařila do měkka, maso vyndala a v té samé vodě pak vařila zeleninu a přílohu (rýži, později těstoviny - obsahují už lepek, případně do uvařeného naházela ovesné vločky). Maso jsem ale dávala do mrazáku ve formě malých hrudek a zbytek rozmixovala a zavařila. Zavařit maso je totiž umění, mohlo by se to kazit a to jsem nechtěla riskovat. Takže pak otevřít skleničku a přihodit maso
jééé díky super--
Ahoj, já teda vařím převážně z mražené zeleniny, z čerstvé pouze od babičky ze zahrádky. Naházím zeleninu, maso a přílohu vše do jednoho hrnce a vařím. A pak mixuju, jak holky, podle potřeby přidám vývar, protože Nela snese docela kousky, ale musí hodně plavat, holt každé dítko je jiné ![]()