Mixér - jaký postup při mixování příkrmů?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
25.10.10 12:45

mixééér.

ahoj holky, dostala jsem včera nový mixer, chtěla bych se vás zeptat na postup při mixování příkrmů.. papaáme skleničky, už m§žeme zeleninku i masíčko..
(to všechno bych měla asi uvařit žejo a pak hodit do mixeru..)
přidává se tam ještě ňáká tekutina??
a pak nemam váhu, takže neumim odhadnout kolik by mohlo být těch 200ml.. ve skleničkách je 190g a my papáme jednu nebo i jednu velkou +jednu malou k obídku..
děkuju za typy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
25.10.10 12:53

Přidáš tam ten vývar z masa a zeleniny :palec: No, odhad taky moc nemám, prostě jsem to nevážila a jednou bylo víc, jednou míň. Obvykle jsem navařila víc a dala do mrazáku, abych nemusela vařit každý den. Jinak jsem mixovala spíš jen to maso, zeleninu jsem mačkala vidličkou, aby měl nějaké kousky a neměl s nimi pak později problém. Ale to záleží na tobě, jak si to uděláš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.10.10 13:13

jéé děkuju.. tak jsem to myslela dobře… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.10.10 13:45

a vaříte i mraženou zeleninu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
25.10.10 13:48

Ne vaříme jenom čerstvou :-)a uvařím zeleninu dohromady s masem a pak to všehno rozmixuju doliju tam vždycky trochu toho vývaru aby to bylo tekutější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
25.10.10 13:53

Ahojky já vařím teda i mraženou:)no a povařím všechno spolu maso i zeleninu, pomixuju ale ne uplně na kaši, aby tam měl i kousičky, záleží kolik má tvá malá:)ale jestli začínáte tak bych to ještě mixovala na kaši:) a přiliju ten vývat jak tu už bylo řečeno:)no a taky už tu bylo psáno jednou se mi podaří víc někdy mín, když víc šupnu do mražáku a nemusím další den vařit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.10.10 13:54

ahaa, noo tak to děkuju, sem fakt blbá, já bych to vařila zvlát.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.10.10 13:58

Tak já vařím především z mražené zeleniny, pokud nemám jistotu, že je to z ekologickýho způsobu pěstování :nevim: Ta mražená je bezpečnější, není rychlená a hned zamrazovaná v době, kdy se to má.
Jinak dle mého názoru klidně kousky nechávat nemusíš. Časem si ty děti „řeknou“, že už kousky chtějí. můj synátor do roka kousky domítal a najednou je začal vyžadovat a bylo po problému :palec: Ale nesnes to smíchaný. Buď kousky nebo rozmixované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.10.10 14:01

no joo ale když uvařim mraženou zeleninu, tak z ní teda asi moc vývar nebude nebo joo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.10.10 14:14
mona.k.79 píše:
no joo ale když uvařim mraženou zeleninu, tak z ní teda asi moc vývar nebude nebo joo??

Vývar se říká vyvařenému masu, takže pokud ho tam nedáš, tak asi nééééééé :-D
Já to teda vařila zvlášť, abych ze zeleniny zbytečně nevyvařila všechny vitamíny. Nejdřív jsem hodila do hrnce maso (já osobně teda do papiňáku), uvařila do měkka, maso vyndala a v té samé vodě pak vařila zeleninu a přílohu (rýži, později těstoviny - obsahují už lepek, případně do uvařeného naházela ovesné vločky). Maso jsem ale dávala do mrazáku ve formě malých hrudek a zbytek rozmixovala a zavařila. Zavařit maso je totiž umění, mohlo by se to kazit a to jsem nechtěla riskovat. Takže pak otevřít skleničku a přihodit maso :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.10.10 14:23

Ahoj, tak já taky nevážim, pouze odhadem, ale dřív jsem vařila na víc dní a dávala do mrazáku. Vše jsem uvařila (mražené maso i zeleninu, pokud jsem měla čerstvé z obchodu, tak nemražené, jinak kupuju zeleninu a dávám do mrazáku, nemůžu denně jezdit někam nakupovat) najednou a pak jsem to dala do mixéru a vše rozmixovala, přidala jsem tam ovšem ten vývar, taky odhadem, takže když to bylo tužší, tak jsem ještě přilila. Pak jsem dala normálně do skleniček a 2 do lednice (jednu na ten den co jsem uvařila a druhou na druhý, dýl nevydrží) a zbytek do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
25.10.10 14:34

Ahoj, vařím jen z čerstvé zeleniny. Uvařím ve vodě dohromady zeleninu a maso a přidám trochu olivového oleje. Po uvaření rozmixuju s potřebným množstvím toho vývaru, záleží jak to chceš mít hustý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
25.10.10 14:55
Vývar se říká vyvařenému masu, takže pokud ho tam nedáš, tak asi nééééééé :-D
Já to teda vařila zvlášť, abych ze zeleniny zbytečně nevyvařila všechny vitamíny. Nejdřív jsem hodila do hrnce maso (já osobně teda do papiňáku), uvařila do měkka, maso vyndala a v té samé vodě pak vařila zeleninu a přílohu (rýži, později těstoviny - obsahují už lepek, případně do uvařeného naházela ovesné vločky). Maso jsem ale dávala do mrazáku ve formě malých hrudek a zbytek rozmixovala a zavařila. Zavařit maso je totiž umění, mohlo by se to kazit a to jsem nechtěla riskovat. Takže pak otevřít skleničku a přihodit maso :palec:

jééé díky super--

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
25.10.10 14:55

Ahoj, já teda vařím převážně z mražené zeleniny, z čerstvé pouze od babičky ze zahrádky. Naházím zeleninu, maso a přílohu vše do jednoho hrnce a vařím. A pak mixuju, jak holky, podle potřeby přidám vývar, protože Nela snese docela kousky, ale musí hodně plavat, holt každé dítko je jiné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.10.10 15:55

Tak vývar může být i zeleninový, není jen z masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí