Mixér vs robot

5010
23.8.15 14:56

Mixér vs. robot

Můj starý stolní mixér se odebral do křemíkového nebe, takže řeším, co pořídit dál. Původně jsem chtěla zase jen mixér, ale napadlo mě, jestli bych nevyužila robota.
Nevím o nikom v mém okolí, kdo by robota měl, takže tak trochu nevím, co od toho čekat. Kuchyň teda vybavenou mám, krom stolního mixéru z dob mého dětství mám ještě novější tyčový a na kynutá těsta používám domácí pekárnu, odšťavňovač jsem si koupila loni. Strouhání a třená těsta patlám ručně.
Od přístroje určitě chci, aby zvládal přípravu příkrmů pro kojence, protože to příští rok touhle dobou budu už zase potřebovat. Pak bych chtěla aby uměl drtit ořechy. U robota mě zaujalo strouhání, případně příprava těsta.
Moje dilema je - koupit kvalitní mixér a fungovat dál jako doteď, nebo zkusit toho robota? Přeci jen za tři roky půjdu zas do práce a na vyváření a pečení moc času nebude. Finance momentálně neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
813
23.8.15 15:03

Rozhodně kup robota, který bude mít všechny funkce, který si představuješ. Já už si nedokážu představit, že bych strouhala nebo hnětla těsto ručně. Určitě ho využívám aspoň 2× týdně :) jinak mám značku Kenwood. Přeju hodně štěstí při výběru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
23.8.15 17:31

Ahoj a jaký máš typ robota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
23.8.15 20:45

@Suzuveverka Já mám Bosch MUM. Někdo ho moc nemusí, možná bych taky sáhla znova spíš po KEnwoodu nebo něčem lepším. Ale Bosch slouží super. Šlehání, strouhání, mletí masa… nedám na něj dopustit. Ale ruční mixér mám taky, kvůli ponornému a na šlehání bramborové kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.8.15 21:48

Já momentálně postrádám hlavně ten stolní mixér a drtič na ořechy.
Mletí masa by bylo taky fajn, mám ruční mlýnek, ale obvykle se mi nechce s tím patlat, takže z mletého masa moc nevařím.
Ještě mě napadá, jestli některé ty roboty zvládnou ořechové máslo :)

Na Bosh už jsem koukala v nějaké starší diskuzi. Ale výběrem asi pověřím manžela, má víc času na sezení u PC, tak dostane seznam požadavků a vybere z toho množství pár kandidátů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
24.8.15 12:22

No ja asi budu proti proudu, zrovna jsem presla na robota a usim rict, ze na robotu je vsechno slozitejsi - tim jak je univerzalni. Ja robota uz potrebovala, protoze jsem chtela mlynek na maso a odstavnovac rybizu, ale trebas slehani a hneteni je v tom trochu slozitejsi pakarna a dokonce i pomalejsi, nez ne jednoduchem slehaci. mam Bosch.

orechy se pohodlne nasekaji v mixeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1