Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, potřebuju poradit. Mám 18měsíční dceru, má ještě 2× denně UM - večer před spaním a ráno okolo 5. hod. Přemýšlím, jestli to ranní mléko není už jen (zlo)zvyk. Zkusila jsem ho nedat, ale pak pofňukává, kroutí se a už pak moc nespí. Když mléko dostane, spí třeba 2 hodiny ještě. Hlad myslím nemá, když dostala jen napít vody, pak se sice kroutila, ale po vzbuzení měla dobrou náladu a v klidu počkala na snídani.
Otázka zní - taky se vám budily děti nad ránem na mléko? Do kdy jste ho dávali? Přešlo to samo?
P. S.: Nebudí se až v 5 hod., předtím Xkrát vracím dudlíka. A je mi jasné, že to není nic hrozného, ale doufala jsem, že v roce a půl už bude spát celou noc ![]()
Mám dvouletou a když se v noci/k ránu vzbudí tak ji ještě kojim jak chce.
Taky jsem si představovala jak budou děti krásné spát, ale realita je úplně jinde. ![]()
@Malpigi píše:
Ahoj, potřebuju poradit. Mám 18měsíční dceru, má ještě 2× denně UM - večer před spaním a ráno okolo 5. hod. Přemýšlím, jestli to ranní mléko není už jen (zlo)zvyk. Zkusila jsem ho nedat, ale pak pofňukává, kroutí se a už pak moc nespí. Když mléko dostane, spí třeba 2 hodiny ještě. Hlad myslím nemá, když dostala jen napít vody, pak se sice kroutila, ale po vzbuzení měla dobrou náladu a v klidu počkala na snídani.
Otázka zní - taky se vám budily děti nad ránem na mléko? Do kdy jste ho dávali? Přešlo to samo?
P. S.: Nebudí se až v 5 hod., předtím Xkrát vracím dudlíka. A je mi jasné, že to není nic hrozného, ale doufala jsem, že v roce a půl už bude spát celou noc
vnuk má dva roky a budí se 2-3× v noci na mlíko.
Dcera má skoro 2,5 a to ranní je už její jediné mléko (kojí se), vzbudí se tak kolem 6, zajde si na nočník a pak díky tomu pěkně zase usne a chrní klidně do devíti.
(jinak v noci už se nebudí, večer usne a pak se vzbudí až takhle ráno)
Pokud se dcera brzo ráno budila na mléko, dostala. Teď jsme teda jen na jednom ale… Pokud mám pocit, že málo jedla nebo je hodně unavená, nemám problém ji udělat během dne.
.
A čemu vadí, ze si ráno ještě dá?
Dej ji ho a mas vklidu další dvě hodky ![]()
@vokishka píše:
3× za noc? Nema spise zizen?
@Tarena píše:
3× za noc? Nema spise zizen?
křičí mlíko mlíko, on to tak má odmalička, vypije klidně 200.
edit občas už se stane, že si dá jen jednou.
@vokishka píše:
křičí mlíko mlíko, on to tak má odmalička, vypije klidně 200.
edit občas už se stane, že si dá jen jednou.
A večeří dost? 200 mi naopak prijde malo pro dvouleteho na jednu davku. Spise mne prekvapuje ta cetnost, co 2-3 hodiny.
@Tarena píše:
A večeří dost? 200 mi naopak prijde malo pro dvouleteho na jednu davku. Spise mne prekvapuje ta cetnost, co 2-3 hodiny.
jo, večeří. On si dá večeři, mlíko, to si dává většinou víc, přes 300. A v noci potom jak kdy, kolem těch 200. Uvidím zítra, budu hlídat, jak moc se bude budit.
@vokishka píše:
Tak to můžu být ještě ráda ![]()
Kdybych si mohla vybrat zda vstavat v 5 rano, nebo spat dalsi 2 hodiny, nepremyslim ani minutu. ![]()
Rano jsem vzdy kojila, aby dlouho spaly.
Nevidim duvod to mliko brat.