Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
mám doatza jak uchovat materské mléko v mrazaku myslím jako v čem a zda je to mléko potom NORMALNI
a teda nevím jak vy, ale mě ta představa odstříkat 120ml mléka hrozná ja za 15minut odstříkala jen 20ml
,aby mi pak zbylo pro malýho na další kojení ![]()
Já odstříkávala zezačátku - jen do úlevy.. Ale za den jsem posbírala Avent via kelímek.. Dodržela jsem postup - ale po rozmrazení vždycky tak divně smrdělo, že jsem ho stejně vylila.. Mám naštěstí stále dost „čerstvýho“ ![]()
Mlíko můžeš dávat do mrazáku, nanejvýš tam může být i 3měsíce, ve spec. kalíšcích na mlíko, ale mě to pak přišlo divný ta chut se změnila. nevím kolik máš mlíka, ale pokud máš dost a teče ti samo z prsu, odstříkávej po 1až 2hodinách. můžeš to dát i do lednice ale jen na pár hod.ale pokud odtříkáš 20ml, nemá smysl to dávat do každýho kalíšku zvlášť, zkus dělat větší intervaly odstříkání.
Jo a že by na další kojení nezbylo se neboj, mlíko se zas udělá..ˇČím větší poptávka, tím větší nabídka.. Spíš mi uniká smysl toho, proč MM potřebuješ? Pojedeš někam od miminka?
Odstříkávat můžeš pokud ho máš dost, pokud ne bála bych se aby měl až bue mít hlad.
No toho se právě bojím bojím uvidím ted až budeme kojit co na to řekne i když on ted není nejak moc zravej
Tak si odtříkej před tím než půjdeš vyřizovat, abys měla a jinak bych to nechala, nevíš jestli ti to bude jíst rozmražený.
No jo ale to si myslím, že celou dávku ennastříkám když mi 20 trvalo tak dlouho ![]()
@evíček 84 čím odstříkáváš? ručně nebo máš odsávačku? jinak pokud vím, tak v lednici se může MMuchovávat 48 hodin tuším
tak jednu dávku během dne a hlavně noci (to je mlíka nejvíc) určitě odstříkáš! ![]()
Tak máš málo mlíka, nebo jak asto odtříkáváš? zkoušela jsi si prsa nahřát před odtříkáním nebo kojením?
Odsávačku nemám nepřišlo mi to duležití když normálně kojím uvidíme nejak to snad zvládnu
Kup tu ruční, ta stojí přes 100.ruka mi to přijde drastický na ty prsa. elektrická je lepší ale ta stojí kolem 1000a vvíc.