Zase NEkojím :(

857
14.10.12 11:17

Zase NEkojím :(

Maminky potřebuju uklidnit, že nejsem jediná kdo tohleto musí zažívat.

První dítě jsem kojila pouhé 4 týdny, začala jsem ztrácet mlíčko a ač jsem jedla homeopatika, odsávala co 1 hodinu, přikládala..prostě jsme se nerozkojili a já byla tehdy nucena najet na UM. Navíc jsme museli používat kloboučky, protože se malý nechtěl přisát. Už teď při druhém těhotenstvím jsem byla rozhodnutá, že budu bojovat. Malá má dva týdny. Narodila se 1.10.2012 v porodnici mi už druhý den začala krásně přibírat, nádherně se přisála, prostě sála jak drak. Měla jsem ji sice co hodinu u prsa a nedokázala vypít více jak 20 ml, ale byl to pro mně velký úspěch. V pátek 5.10. nás propustili domů, vše bylo v pořádku. Jenže celý týden doma jen a jen plakala..pořád jsem ji měla u prsou..mladší 2-leté dítě jsem musela dát k babičce, protože jsem nedělala nic jiného než kojila a kojila. Nakonec jsem ji teď v pátek odnesla k doktorce na zvážení a malá mi za týden zhubla 200 g :,( Bylo mi řečeno, že už začíná být i mírně dehydratovaná.

Ještě po propuštění z porodnice mi mlíčko teklo proudem a pak zase zničeho nic prsa měkké a prázdné..doktorka mi dala hromadu příkrmů a poslala mě domů ať jí dám najíst, že má chuděrka hlad. 8o Malá mi byla schopná vypít jen 30 ml a včera večer už zvládla vypít celých 90 ml a dnes ráno už 100 ml..samozřejmě ji před každým podáním UM dávám obě prsa..střídám..ale malá z nich ani nezkouší tahat..drží prso v puse a spí :| občas chytí pěknou chvilku a asi 3 minuty krásně tahá a polyká..a pak zase konečná..v momentě kdy dostane příkrm tak rozlepí očička dokořán a tahá jak o život a pak spokojeně 2 hodiny spinká :?

Hodně jsem to celé obrečela a smířila se s tím, že prostě nemá cenu se trápit jako u prvního. A najednou se mi hrozně ulevilo..najednou mám čas pomazlit se s mladším dítkem, uvařit oběd..pouklízet..svět se najednou netočí jen kolem kojení :nevim:

Ale pak mi zavolá moje mamka..a hned začne..„tak co už jsi ji kojila??“ nebo „to půjde, hlavně ji furt přikládej..“ jenže holky ono to NEJDE :zed: a tohle se opakuje několikrát za den..stejně jako u prvního dítěte!

Mám chuť nejen JÍ ale všem v okolí říct, že to prostě vzdávám, že malá i já jsme takto spokojené..nechci se nervovat tím, že mi hubne, že pláče..potom pláče i mladší dítě..i já..a takto je doma takový klid..nevím jestli má cenu bojovat..jestli si mám zase půjčit odsávačku..co hodinu odsávat..s tím, že to dělám jen pro spokojenost druhých lidí..protože já ani malá takto spokojené nejsme! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
14.10.12 11:21

Nevím, v tvém případě to asi opravdu nemá smysl, trápit se. Dávej UM, a užívej si krásný, zdravý miminko :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
14.10.12 11:22

Ne pokud budeš ty i malá spokojená bez kojení NEKOJ! není to povinné, stejně tak nejsi povinná to někomu oznamovat nebo dokonce vysvětlovat! Smělo do toho mazej do nejbližší lékárny, vyvař lahvičky a kojení hoď za hlavu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
14.10.12 11:22

Ahojky prvního syna jsem taky kojila - nekojila. Od narozeni jsem mela malo mlicka a on me mel jen jako dudlik. V sestinedeli, kdy jsem si to logicky zduvodnila, jsem ze dne na den prestala kojit a mohla jsem si to materstvi uzivat.
Jednou u druheho jsem rozhodnuta, pokud bude ten samy problem od zacatku. Tak to zkusim vydrzet tyden. Pak davam flašku. Nestoji to za nervy pro obe dve. Dulezite je mit spokojenou maminku i miminko. A keci o kojení, ty mě uplne stvou. Náš TOm, jak říkám, nebyl kojeny a první ATB měl ve 4 letech. A kamaradcin syn kojeny je kazdou chvili nemocny, tak o cem to je.
Rid se sama sebou a kašli na okolí. Pevne nervy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
14.10.12 11:23

@Nikimu Pokud jsi ty i dítko spokojenější, tak dávej UM a neměj vůbec žádné výčitky. Hlavní je spokojenost. :palec: Nebo bys snad radši kojila, ale byla vynervovaná ty i dítě? Jistě ne. Hlavně neměj žádné výčitky. Udělala jsi maximum. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.10.12 11:23

Všechny, co mají řeči, pošli někam. Já jsem pro to, kojit co nejdéle to půjde, ale když to prostě nejde, tak je pitomost, abys z toho zešedivěla. Musíš se starat ještě o starší dítko, musíš být v pohodě, co nejvíc odpočívat. Jestli maličká neprospívá, tak bych dala UM a vůbec nic neřešila :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
14.10.12 11:27

Holky jste zlaté :,( ty keci o tom, že bude malá nemocná slyším taky neustále! První dítě nemělo dodnes ATB (ťuk, ťuk) jen prodělal třeba obyčejnou rýmu. Prostě zdravý..a nevidím důvod, proč by mělo být mé NEkojené dítě v něčem jiné. Čekám, že mi zase každou chvíli bude zvonit telefon a bude volat mamka jestli už jsem kojila :zed: manžel už má chuť všechny poslat do háje ať nám dají pokoj :nevim:

A nejlepší je, že si všichni u prvního dítka našeptávali pomluvy, že jsem nekojila, abych mohla začít hubnout a podobné kecy..a nikdo přitom nevím, jak jsem se o to kojení snažila..a teď se hrozně stresuju co se bude dít teď???Nechápu proč se z toho dělá taková tragédie :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
14.10.12 11:28

Já jsem pobovala 2 měsíce a teda znovu už bych to nechtěla zažít. Byla jsem nevyspaná, ubrečená, nervozní troska, která pro kojení dělala první poslední. Ve finále malá začala razantně ztrácet na váze, tak jsem přešla na UM. Pokud to mléko není, tak ani největší vůle ho nepřičaruje. Dávej malé UM, věnuj se víc i staršímu dítku a na okolí se vykašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
14.10.12 11:30

Nic si s toho nedělej. :kytka: Měla jsem stejný problém. Od 3 týdne je Martinek na UM. Nebudu ho trápit hlady.At si každý říká co chce a třeba mě lynčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.10.12 11:30

Ahoj, kvůli ostatním to nedělej, normálně dávej UM a užívej si dětí:) nebo skoušej přikládat pokud to bude mít nějaký efekt a když ne tak ne.
Ale chápu, je to tlak z okolí, mně se malá nepřisála, začínala jsem s kloboučky a po dvou týdnech už nešlo ani tak a přešla jsem na odsávačku. Každý kdo nakoukl do kočárku se ptal, či kojím, a že hlavně koj! Tak jsem říkala, že kojím, protože vysvětlovat vše kolem se mi nechtělo. A teda zdálo se mi to trochu soukromé a nevhodné, aby se každý ptal. Jinak deptalo mě to dost a taky si říkám, že u druhého to bude jinak. No, možno ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
14.10.12 11:38
@Nikimu píše:
Holky jste zlaté :,( ty keci o tom, že bude malá nemocná slyším taky neustále! První dítě nemělo dodnes ATB (ťuk, ťuk) jen prodělal třeba obyčejnou rýmu. Prostě zdravý..a nevidím důvod, proč by mělo být mé NEkojené dítě v něčem jiné. Čekám, že mi zase každou chvíli bude zvonit telefon a bude volat mamka jestli už jsem kojila :zed: manžel už má chuť všechny poslat do háje ať nám dají pokoj :nevim:A nejlepší je, že si všichni u prvního dítka našeptávali pomluvy, že jsem nekojila, abych mohla začít hubnout a podobné kecy..a nikdo přitom nevím, jak jsem se o to kojení snažila..a teď se hrozně stresuju co se bude dít teď???Nechápu proč se z toho dělá taková tragédie :|

Vykašli se na takové kecy. Já jsem byla jako miminko na sunaru od 3 týdnů a kromě „povinných“ dětských nemocí jsem nikdy neměla ani chřipku ani angínu, nic. Takže si nemyslím, že nekojení znamená více nemocné dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.10.12 11:42

@Nikimu asi bych si s mužem sedla a vymyslela několik ukrutných odpovědí, které bych pak házela na ty chytrolíny, co mě budou otravovat. Jakože jsem přestala kojit, protože jsem silná alkoholička a prostě už to nevydržím, nedat si svou denní porci Finlandie. Nebo že se chystám na plastiku prsou a doktor doporučil nekojit, ať si ty prsa neničím, že pak se ta plastika dělá hůř. A tak dál, teď mě nic nenapadá, ale určitě by se něco našlo :-)

přijde mi to dost netaktní, se tě vůbec ptát na takové věci, spousta matek kojit vůbec nesmí, kvůli zdravotním problémům, to asi nikoho nenapadne, všichni mají pocit, že kojení je ta nejsnažší věc na světě :zed: A že ani vlastní matka nemá pochopení, to je mi líto, ta by ti měla být oporou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.10.12 11:54

Nikimu, vyprdni se na to, přeci se nebudeš nervovat a malou trápit hlady. Kojení je bezva, hlavně levně :mrgreen: promiň, trochu žertu k tvému trápení, ale když to prostě nejde a je to jen stres, tak k čemu to je? Co se nemocnosti týče, naše Kamka byla plně kojená do půl roku, stále je hodně kojená, už týden po příchodu z porodnice chytla od starší rýmu,, ve třech měsících už byla na antibiotikách se zánětem průdušek, holt školkové bacily od starší, klid byl přes léto a teď jedeme nanovo a to je převážně na mateřském mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.10.12 12:01

@Nikimu Pokud jste ty i prcek spokojení s UM, tak nemá cenu to lámat přes koleno. Lepší spokojená maminka i miminko(o větším prckovi nemluvě) než abyste byli všichni tři na nervy.
Kecy okolí házej za hlavu. Já sice kojila rok, dcera dodnes nebyla nemocná(tuk tuktuk) krom rýmy a kašle. Ale kamarádky malá, co je od porodnice na UM je zrovna tak zdravá jako ta naše :palec:
Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
14.10.12 12:02

Ahojky ja mam 4 deti a u kazdeho to same. V porodnici vysoke horecky a zanet v prsu. Vsecny deti vyrostly na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová