Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak zase utíkám pro dobrou radu. Tak baštíme příkrm k obědu a k večeři - po velkém rozmýšlení jestli dát nebo nedát - kaši. Začala jsem jí krmit na poput dr že jsme málo přibrali za měsíc. Takže baštíme 8 dní. Všeho sní opravdu jen málo, zeleninky hodně slabou půlku té malé skleničky, kaše udělám z 60ml a ještě zbyde a dokojím. jinak kojím tak po 3- 4 hodinách. Dneska jsem si z malou stoupla na naší váhu a z hrůzou jsem zjistila že už má 8 kg
to znamená že by za osum dní přibrala třičtvtě kg. Já jsem stoho docela vyjukaná, nemá ještě ani 6 měsíců a už má 8 kg
je to normální?? přestat s tím jídlem je asi blbost když už to jednou ochutnala a zase mi nepříjde že by jsme kojili často..tak co dělám špatně?? vždyt bude mít na roce metrák ![]()
Ale prd metrák
moje malá měla přesně co tvoje na váze kor toho domácí váha není, ale vůbec přesná… Pokračuj tak jak jsi začala… Sama píšeš, že toho moc navíc nesní takže je to spíš o kojení a o ochutnávání jídla tak buď úplně v klidu ![]()
@korra v 6 měsících měl syn taky skoro 8 kg a za dalších skoro 5 měsíců má nahoře něco málo přes kilo a to toho nesní málo. Navíc bych se osobní váhou moc neřídila (2 měsíce zpátky to udělala moje mamka a celá vyděšená přišla s tím, že má syn 11 kg
).
@korra
Myslím, že vůbec nic neděláš špatně… Moje malá má 3 měsíce a váží 7030g! A to ji jen kojím… Takže se vůbec neboj a papkejte a kojte
![]()
Klid, dcera měla v šesti měsících 8,5 ![]()
Doktorka byla v pohodě, ještě nás pochválila, že už nehubne
On ten přírustek později už nebude tak rychlí - začne lozit a víc se hýbat…
@korra píše:
Tak zase utíkám pro dobrou radu. Tak baštíme příkrm k obědu a k večeři - po velkém rozmýšlení jestli dát nebo nedát - kaši. Začala jsem jí krmit na poput dr že jsme málo přibrali za měsíc. Takže baštíme 8 dní. Všeho sní opravdu jen málo, zeleninky hodně slabou půlku té malé skleničky, kaše udělám z 60ml a ještě zbyde a dokojím. jinak kojím tak po 3- 4 hodinách. Dneska jsem si z malou stoupla na naší váhu a z hrůzou jsem zjistila že už má 8 kgto znamená že by za osum dní přibrala třičtvtě kg. Já jsem stoho docela vyjukaná, nemá ještě ani 6 měsíců a už má 8 kg
je to normální?? přestat s tím jídlem je asi blbost když už to jednou ochutnala a zase mi nepříjde že by jsme kojili často..tak co dělám špatně?? vždyt bude mít na roce metrák
Ahojík, ta váha se mi zdá v klidu, malý měl v půlroce 9560g, co jsem hodně četla prý se hodně přibírá z té kaše
Heh nase mala bude mit teprv 5mesicu a uz ma skoro 8kg
a to jen kojim
tak co bude az zacne papat? ![]()
Tohle vážení není vůbec přesný, já se takhle vážila s malou před návštěvou Dr a ukazovalo to o kilo víc
Takže buď v klidu. A jak píšou ostatní, i kdyby těch 8kg měla, teď už nebude růst tolik. Buď ráda, že máš zdravé dítě, které baští a nestresuj se nějakym metrákem
Jinak, kolik přibrala za měsíc? Moc nechápu doktory, co nařizujou kaše a příkrmy, jakmile dítě nepřibírá přesně podle tabulek
Řídila bych se tím, jak je malá spokojená, jestli vypadá po jídle hladově, jak často se ti budí v noci a jak čůrá. Pokud je všechno v pořádku, na kaši bych se vybodla. Tím spíš, když se bojíš o její váhu.
No, taky bych neřekla že to bude s tou zeleninou a kaší tak horké, sní toho dost málo. Ale klidně kaši ještě vypusť, jestli kojíš v takových intervalech, tak není nutná.
Metrák určitě mít nebude. Můj starší měl v 6m 8kilo a přijde mi to normální váha. a to byl jen kojený. A v roce měl 9,5kilo. Mladší má momentálně 9,2kg a je kojený + ovoce 100g a zelenina 130g. Přibírá při příkrmech asi tak stejně jako když byl jen kojenej. U toho jsem zvědavá jak to bude postupovat, už teď se pronese. ![]()
Tak děkuju, zase je to o něco veselejší
trochu jsem si nadávala že jsme s těma příkrmama začli, že jsem poslechla doktorku. malá ale má o jídlo zájem - tak to snad to nebylo až tak brzo… ještě jsem se chtěla zeptat - až se dostaneme na plnou skleničku té zeleniny je nutné ještě kojit? nebo mám dát třeba čajík a kojit až další jídlo?.. zase jí nechci přecpávat..
Já jsem od začátku vařila a nedokojovala jsem, když snědl víc jak 100 g.
Jinak mě napadlo, když se bojíš, že hodně přibrala, tak i ji dojdi zvážit k doktorce. U nás má 2× týdně (když má poradnu) vyndanou váhu v čekárně a maminky si tam mohou chodit vážit.
Můj sní jakoby tu malou skleničku (já vařím), těch 120-140g, a pak ještě dokojuju asi za půl hodiny. Čaj nechce, resp. nic nechce, neumí ještě z ničeho pít, takže i kvůli tekutinám. Pak mi to i dobře vychází časově s dalšími kojeními až do spaní. Když nedokojím, tak to máme blbě rozhozený. Ale po svačině už nekojím, to sní 150-200g ovocného pyré, počkáme 30minut a jdem ven a spát. Po spaní už má oběd.
Já teda vážím prcka taky tak, že napřed zvážím sebe, pak vemu svlečeného prcka do náruče a zvážím nás oba a odečtu (dneska jsme navážila 9,4kg
)beru to s rezervou, ale celkem to sedí, když pak brzy jdem vážit k Dr tak to odpovídá.