Kojení - neprospívá, přitom mám nalitá prsa

Anonymní
13.10.12 13:41

Kojení-neprospívá, přitom mám nalitá prsa

Prosím potřebuji radu, malá má 2 týdny. Už v porodnici se mi hodně nalily prsa, malá mi je ovšem nedokázala nikdy vypít, ani do změknutí. Nakonec jsem po kojení musela odstříkávat a odstříkala ještě z každého prsa 70 ml..odstříkávala jsem do úlevy, aby prsa tak nebolely. Teď jsme týden doma a malá se mi zdála hodně plačtivá..prostě hladová :| šla jsem ji zvážit k doktorce a zhubla 100 g za týden. Odcházeli jsme tedy s příkrmem v ruce..jenže prsa mě brní, bolí..cítím jak jsou nalité. Mám ji u prsou i hodinu..prsa celou dobu střídám. Jenže z její strany se ozve na začátku pár vteřin polykání a v ten moment konečná..jde spát. Když prsa zmáčknu tak mlíčko teče proudem..prsa fakt bolí, ale ona vypije jen trošičku a dál nechce. Jenže když jí prso seberu tak řve!! Až v momentě kdy udělám příkrm tak rozvalí oči dokořán a saje jak divá..pak okamžitě usne a je klid.

Laktační poradkyně se dívala a malá pije správně, prostě je přisátá správně..poloha správná..prostě ji nedonutím z prsa sát déle jak pár vteřin. Napadlo mě prsa odstříkávat a mléko ji podávat takto, jenže nechápu kde je problém :think: Celé je to už pro mě vyčerpávající, jelikož mám doma ještě 2-leté dítko, takže se nedokážu ani pořádně postarat, protože mám furt jen malou u prsa a nutím ji pít. A za celý tenhle týden snažení ani nepřibrala..jen hubne :zed: :zed: Co s ní??Jak ji donutit pít??U prsa mi prostě jen spí..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
13.10.12 13:48

Měla žloutenku? Žloutenkové děti jsou spavé.
Zkoušela jsi prsa před kojením nahřát nebo vypít před kojením horký nápoj? - aby se uvolnil spouštěcí reflex. Zkus před kojením i trochu odsát odsávačkou, aby se to lépe spustilo a taky odstraníš přední mléko a malá bude pít to zadní - výživnější. Zkus střídat polohy při kojení.
Příkrm bych nedávala, když už nevypije přímo od tebe tak jedině odsaj to svoje a to jí dej stříkačkou - láhev ve dvou týdnech neriskuj, je to jiný druh sání a dítě ztratí přirozený sací reflex.
neboj, půjde to - zkoušej to dále, podle mě je problém v tom spouštění MM - ona vypije jen to přední a pak to neteče, tak usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.10.12 13:50

No tak laktační poradkyně by ti měla asi poradit nejlíp :think: Co odstříkat před kojením, aby nebyla prsa tak nalitá a lépe se jí držela? Nebo odstříkávat a koupit si láhev pro kojené děti a až zesílí, tak třeba bude schopná si to vytáhnout i z prsu?
Je to trochu mimo téma, ale proč zase anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.10.12 13:55

Mně napadlo nestřídat prsa, píšeš, že prsa během jednoho kojení pořád střídáš, takže malá si vezme jen přední mléko, které jí nezažene hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
13.10.12 14:02

Urcite bych nedavala prikrm, pokud ti jde odsat, odsaj a dej strikackou nebo lahvickou Medela Calma-nejak podobne se jmenuje, nevim presne. A urcite se rozkojis, mela jsem to stejne, brzy sala, kdyz zesilila

• Citovat
  • Upravit
tinina
13.10.12 14:04

Prsa urcite stridat, zvysis laktaci a proberes dite

• Citovat
  • Upravit
6945
13.10.12 14:28

Pčíkrm nedávej!!! odsávej ze svých prsou a podej stříkačku a by si nezvykla na lahev, pokud nechcš kojit, tak odsavej a dávej přes flašku a nebo ji lechtej po nožičce :-) a nebo jak radili holky odsaj trochu a nestřídej prsa :-) to mě příjde blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.10.12 14:53

Když máš mlíčka hodně, tak se vykašli na UM a odstříkávej a malou po kojení vždycky dokrm stříkačkou ;) Sice to bude zezačátku boj, bude ti připadat, že neděláš nic jiného a jen kojíš, odstříkáváš, dokrmuješ. Ale brzo by se to mělo zlepšit, jak začne malá zase nabírat, bude mít víc síly a nebude ti u prsa usínat. A prsa bych klidně střídala, jednak tím krásně podpoříš laktaci a i malá se ti trochu probere, když ji prso sebereš a nabídneš druhé.
Můžeš zkusit klidně i laktační poradkyni, taky určitě poradí pár fíglů ;)

A s tím předním a zadním mlékem.. není to teď ještě brzy? Mě říkala laktační, že zezačátku je mléko jiné, to „pravé“ přední a zadní se začíná tvořit až kolem 5.-6. týdne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.10.12 15:10

Příkrm podáváš flaškou? Až na speciální flašky ti každá flaška bude velice snadno týct, i s pidiotvorem pro novoše. U prsa se dítě musí snažit a fakt tahat. Pokud máš prsa nalitá, odstříkávej či odsávej a dávej jí to jako dokrm, proč by měla dostávat UM, když ty mlíko máš. Podávat se dá stříkačkou přes prst nebo speciální flaškou pro kojené děti, vím jen o té od značky medela.
Je možné, že až trochu zesílí, tak bude z prsa tahat líp. Důležité ale je, aby na prso nezapomněla, takže přikládat, při usnání budit, aby tahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
13.10.12 15:11

Nakoj, odstříkej a dej jí odstříkané z lahve. Někdy se stává, že to mimčům nejde ze začátku z prsa úplně ideálně a dost se u toho napachtí. Uvidíš, že až trošku zesílí, tak se ten interval krmení/docpání z lahve většinou upraví směrem ke kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
13.10.12 15:37

Zkusila bych jí dát prso a pak dokrmit vlastním odstříkanám mlékem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
13.10.12 15:45

Ahoj, mám čerstvou zkušenost, staršího syna jsem kojila 21měsíců, ve snu by mě nenapadlo, že u mladšího by mohl být nějaký problém..a naprosto přesně to bylo, jak popisuješ ve svém příspěvku, do puntíku, přisál se správně, a le prostě párkrát cucnul a nazdar..odstříkávala jsem 4m, pak se přiznám, že jsem to vzdala, v kombinaci s 4y denně vojtovkou, neustálým zvracením a logopedií staršího syna jsem prostě neustále lítala kolem svých prsou..teď jsem byla se starším synem v nemocnici 200km od domova a tím moje kojení prostě zkončilo a zcela upřímně řikám, že se mi ulevilo jako nikdy..nemůžu říct, že mě to nemrzí, ale když to dítě nechce, nikdo ho dle mého názoru nedonutí..pokud máš dost mléka a odsaješ a nevadí ti to, tak odsávej a dávej jí to lahvičkou, pokud se sz toho cítíš „strahaná“, klidně bych dala UM..nebudeš o nic horší matka..

:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
13.10.12 15:46

Hele, já taky měla u obou synů problémy s kojení, mladší měl silnou žloutenku, spavý, slabý (menší porodní váha), já velký bradavky. Nepřisával se vůbec, když už se přisál, málo vypil. Asi měsíc jsem ho krmila odstříkaným MM a UM v Calmě, pak jsme najeli na kojení, najednou to šlo, teď už od 2,5 měsíce kojím plně! Měla jsem tam i laktační poradkyni, říkala mi, že je vše v pořádku, přisátí, pití, poloha. Pil 3/4 hodiny, jen co odešla, začal i po půl hodině řvát hlady. Takže jen tím chci říct, zas tak úplně nedej na lakt. poradkyni.
Dle popisu si myslím, že máš blbou techniku kojení…
U mě pomohlo, PŘESTAT ŘEŠIT KOJENÍ A SMÍŘIT SE S TÍM, ŽE BUDEME NA UM, a malej dorostl do velikosti mých bradavek :mrgreen:. Psychika je mocná, zkus se na chvíli na celý kojení vyprdnout, dát se do klidu. Ty jsi nervní, mimčo z tebe taky… dokrmuj UM, MM. Až prcek zesílí a nabere váhu, bude mít víc síly sát, vytáhne víc, pak máte větší šanci a to, abyste se rozkojili.
Mimochodem, když se mladší narodil, staršímu bylo 22 měsíců, byl to boj, páč jsem kojila furt a nic z toho, ale přežili jsme všichni!!!

Příspěvek upraven 13.10.12 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
13.10.12 15:51

@statecna.oslice Já jsem takhle odsávala 4 msíce pak mi nestačilo mlíko. Tak jsem řekla proč nezkusit kojení. A po týdnu se mi rozpadla odsávačka a ještě ted ho kojim. Tim že jsem dezinfikovala v myčce mě to odstříkávání přišlo nejrychlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová