Zase NEkojím :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
14.10.12 13:17

Proboha, hlavně se tím netrap. Né každá může kojit. Uklidni se, ať s Tebou mimčo neprožívá stres, nakup UM a užívej si mateřství. Udělala jsi maxim, tak to hoď za hlavu a opravdu se tím netrap :kytka: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
14.10.12 13:19

Ahojda :-)

Já kojila šest neděl a pak jsem přišla ze dne na den o mlíko, 14 dní jsem to lámala přes koleno, snažila se, malá řvala hlady, já byla vystreslá až na půdu, pak jsem se jednou sebrala, nakoupila UM a lahvičky, malá se napucla a snad 5 hodin v kuse spala (ráno :-)) a do rodiny se vrátil klid a mír. Takže v klidu přejdi na UM, nic se neděje… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
14.10.12 13:22

Já kojila necelé 3 měsíce, malá pak jen řvala hlady, chtěla prso a já aninevěděla, že už tam skoro nic není. Měla jsem furt pocit, že je mám plné, když jsem je zmáčkla mlíko teklo. Pak jsem ji začla vážit před a po a zjistila, že vypije hrozně málo, taky jsem to obrečela, ale nakonec jsem zjistila, že to nekojení je docela pohoda a hlavně, když byla malá spokojená a najezená, měla jsem radost :-) vubec se tím netrap, dej UM a na kojení prď, akorat se budeš stresovat a to dítě to z tebe vycítí! Ty za to nemužeš, udělala jsi vše ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
14.10.12 13:29

Zažila jsem jednu chytrou ženskou sestru v porodnici - kojit prý může každá :lol:. Od cca 25ti letého bezdětného smráděte jsem tu informaci opravdu nevyhodnotila coby zásadní a pravdivou (pětadvacítky v tomto případě prominou ;) ).

• Citovat
  • Upravit
Taz
630
14.10.12 17:15

Ahoj, nečetla jsem příspěvky… Ale chtěla bych tě povzbudit… Přesně tohle jsem měla se starším synem… Když dostal UM, bylo po problémech a z uplakaného miminka i maminky byly najednou 2 spokojení človíčci… Ted druhý kojím, ale na rovinu přiznávám, že jen proto, protože to prostě jde samo a bez problémů. Pokud by nešlo, tak dostane taky UM. Ať si okolí trhne nohou, důležité je spokojené miminko!!! Tak si to užívejte, kojení je jen pohodlnější a levnější, pokud to jde. Ale nic víc. Starší syn taky vyrostl a je zdravý, bez alergií a je to velkej mazel… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
14.10.12 17:21

Pokud je mala spokojena a krasne prospima z Um tak bych ji jej davala a ty se tim netrap ze nekojis. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
14.10.12 21:17

Ahojky ja taky bojovala s kojením asi měsíc, odstřikávala, malemu dala co jsem odstříkala a pak dokrm…nejhorší je že mě nikdo nepodpořil…tchýně měla pořád blbé otázky zda jsem se už rozkojila, přítel mě taky pořád nutil at kojím a nedávám flašku…byl to akorát větší nápor na stres, a tím tuplem jsem s tím sekla…s otázkama zda kojím jsem se setkávala strašně často, ze začátku mě to strašně štvalo, celé jsem to obrečela, ale ted malý je spokojený na UM, není hladový, já jsem v klidu a to je nejdůležitější :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
14.10.12 23:30

Já jsem pro kojení pokud to jde je to super. Ve vašem případě, ale ne! Je zbytečné se podle mě trápit pokud máte takové problémy. Takové kojení nic nepřináší jen stres a malá strádá, druhé dítě taky. Nekoj důležité je, aby jste byli spokojená maminka i miminko! A pokud jste našli to při čem jste spkojeni tak na ostatní se vyprdni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
15.10.12 10:18

Ahojky, nečetla jsem předchozí komentáře..mám to úúúúplně stejně!!!malýmu je měsíc, nechce se přisávat, někdy se krásně přisaje hned a chvíli tahá, ale stejně maximálně tak 3 minutky a pak kpoští a vzteká se..jsme taky na UM a taky zkouším dávat před krmením prso. a moje mamka se mě ptá plně stejně jak tebe :) vždycky, když se přisaje, tak si říkám, super!!jsem ráda a pak zase vztekání..tak dám UM a říkám si, že je to taky pohoda..i když mě to pak trošku mrzí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
25.10.12 21:02

Ahoj, také ti plně rozumím, zrovna teď se mě to týká, protože jsem asi před týdnem učinila rozhodnutí nekojit, také jsem měla problémy s přisátím v porodnici, takže klobouček s tím to šlo ještě hůř, navíc jsem měla komplikovanější porod, díky němuž laktace nastoupila až 5. den, kdy už jsem byla doma, malá mi řvala hlady a já jako prvorodička, která si najivně myslela, že kojení je automatika a přichází ihned po porodu, jsem byla na nervy, co se děje, malé dali UM až 3. den večer, jelikož zhubla 400 gramů, konečně úleva. Domů jsem si půjčila elektrickou odsávačku a ejhle mlíko se objevilo, tak nějak 14 dní jsem kojila plně, už teď si tuto dobu moc nepamatuju, skoro jsem nespala malou jsem měla u prsa pořád a ona i já jsme jen brečely, manžel už mi tenkrát říkal vykašli se na to nemá to cenu a já jsem zblblá, že musím kojit, přece to zvládlo tolik ženských a nechtěla jsem mít nemocné miminko pořád pokračovala, až přišla PA podívala se na mě, na malou, zvážila ji a řekla dejte ji UM, tak chuděrka bzunkla 90 ml a spinkala 6 hodin a já se konečně vyspala. Pak jsem jí částečně kojila a částečně dávala UM, a odstříkávala, takže 40 minut kojení, 15 minut příprava UM a krmení a ještě půl hodiny odsávat a toto každé 3 hodiny, vydržela jsem to dalších 14 dní a pak jsem se na to vy.rala, teď se cítím já i malá spokojená na UM, je mi to sice líto, že to nedopadlo, ale co se dá dělat ten stres za to nestojí, a pokud se mě někdo zeptá jestli kojím, tak to asi pošlu do háje, jelikož mám na toto slovo už alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
26.10.12 09:31

@JanulaM u nás to bylo jako přes kopírák…kuba je teda teď už měsíc na UM a je moc spokojený, přibírá, moc mu svědčí, že má jakýs takýs režim (což s kojením permanentně hladovýho dítěte nešlo)… ale včera to na mě nějak dolehlo a říkala jsem manželovi, že se bojím, že jsem ho zkalamala, že jsem vydržela odsávat jen dva týdny a on mě objal a prohlásil, že je to krásný. že nesmím myslet na to, že jsem něco nedokázala, ale naopak dokázala - dva týdny jsem se mu dokázala obětovat. a že to pak už nešlo? no a co? hlady neumře. tak mě uklidnil a dodal mi sílu na to posílání do háje :mrgreen:

u nás to zašlo moc daleko - mlíko původně bylo, ale dva měsíce tvrzení odborníků, ež je to spurt, nás dovedly k věčně hladovýmu dítěti a málo mlíka (protože moje zásoby nedokázal spotřebovat), takže když sjem pak začla odsávat, už nebylo. hlavněže jsem to říkala od začátku, ale to né, to já byla blbá prvorodička a všechny děti přece pořád brečí a když mlíko v prsu je, tak si asi nechce vzít víc… blbost! :cert: nedokázal sát, protože se na mě v porodnici vy*rali a udělali všecko proto, abych nekojila (po sekci) :cert: a pak v nemocnici to samé - hned mu vrazili dudlík a flašku, co to z ní teklo jako z vodopádu :zed: no nic…už nejsem zklamaná sama ze sebe. už jsem jen naštvaná na porodnici a nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
27.10.12 11:14

@JanulaM přesně jak píšeš..na nervy je to fakt šílené!! :zed: Taky jsem se na to vykašlala a musím říct, že malá je už 2 týdny plně na UM..byli jsme u doktorky a za 11 dní přibrala krásných 500 g!!!Konec jejímu hubnutí..konec proplakaným nocím.. Teď si teprve začínám užívat mateřství s oběma dětma a ne furt jen kojení, kojení, kojení! :|

Minulý týden jsem oznámila svojí rodině, že už prostě nekojím a konec..a překvapilo mě, že to vzali v pohodě ;) občas příjde poznámka typu „měla jsi odstříkávat..“ a blá blá blá..nikdo bohužel neví jak je to těžké a že jsme se všechny opravdu snažily..ale teď už na to nemyslím a jsem fakt konečně spokojená..a vyspaná!! Ale hlavně se moje dítě netrápí hlady na úkor nějakého kojení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klamerka
14.11.12 20:02

Klidné miminko

Ahojky všechny, které jste to zažily i nezažily. Myslím, že kojit či nekojit je jen na nás maminkách a největší a nejdůležitější věcí, která k tomu patří, je spokojené a klidné miminko a spokojená a klidná maminka. Takže pokud to prostě nejde (ať z toho či onoho důvodu), stejně si to musíme sami v sovbě srovnat my maminy.
Měla jsem podobné dilema, jako vy všechny - snažila jsem se 17 dní a pak jsem měla pocit, že jsem to vzdala moc vrzo a že třeba kdybych vydržela, tak se mlíčko udělá a… trápila jsem se asi 5 dní a teď budou malé 4 týdny a krásné spinká, mám přehled, kdy asi tak budu krmit a klidně zajedu i sama na nákupy, nebo vyřídím formality a nechám hlídat tatínka či babičku (notabene zrovna zítra musím lítat kuli chybě pracovnice na sociálce, neb ztratila moje papíry ohledně dávek pomoci v mateřství a tak si to musím vyběhat znovu - a přeci nebudu malou tahat sebou, takže hlídat bude babička).
No a proč jsem to vlastně vzdala? Prostě jsem se snažila amalá tahala poctivě 20 minut (i více) z jednoho a pak z druhého prsu a pak stejně ještě příkrm a tak to šlo co hodinu a chudák ona nespala v klidu a já nespala v klidu a nakonec i tatínek nespal v klidu. No a jakmile jsem se rozhodla a začala dávat pouze UM, tak mlá spinká i 4 hodiny a je klidná a krásná a prostě paráda. No a také si říkám - stejně - do mlíčka jde všechno, co jím, dýchám, kde žiji a prostě vše a také nic, když nejím třeba moc ovoce a zeleniny i když se snažím. No a UM výživa je vyvážená na vše a je sice UM, ale aspoň vím, co tam dávají :lol:.
Takže všem nám, které jsme to podle ostatních vzdaly, držím pěstičky, abychom vydržely odrážet ty nevychovance, kteří nám podrážejí nohy a hlavně - maminky, my a miminko je to nejdůležitější.
Pa a mějte se krásně.

• Citovat
  • Upravit
2962
14.11.12 21:29
@Klamerka píše:
Ahojky všechny, které jste to zažily i nezažily. Myslím, že kojit či nekojit je jen na nás maminkách a největší a nejdůležitější věcí, která k tomu patří, je spokojené a klidné miminko a spokojená a klidná maminka. Takže pokud to prostě nejde (ať z toho či onoho důvodu), stejně si to musíme sami v sovbě srovnat my maminy.
Měla jsem podobné dilema, jako vy všechny - snažila jsem se 17 dní a pak jsem měla pocit, že jsem to vzdala moc vrzo a že třeba kdybych vydržela, tak se mlíčko udělá a… trápila jsem se asi 5 dní a teď budou malé 4 týdny a krásné spinká, mám přehled, kdy asi tak budu krmit a klidně zajedu i sama na nákupy, nebo vyřídím formality a nechám hlídat tatínka či babičku (notabene zrovna zítra musím lítat kuli chybě pracovnice na sociálce, neb ztratila moje papíry ohledně dávek pomoci v mateřství a tak si to musím vyběhat znovu - a přeci nebudu malou tahat sebou, takže hlídat bude babička).
No a proč jsem to vlastně vzdala? Prostě jsem se snažila amalá tahala poctivě 20 minut (i více) z jednoho a pak z druhého prsu a pak stejně ještě příkrm a tak to šlo co hodinu a chudák ona nespala v klidu a já nespala v klidu a nakonec i tatínek nespal v klidu. No a jakmile jsem se rozhodla a začala dávat pouze UM, tak mlá spinká i 4 hodiny a je klidná a krásná a prostě paráda. No a také si říkám - stejně - do mlíčka jde všechno, co jím, dýchám, kde žiji a prostě vše a také nic, když nejím třeba moc ovoce a zeleniny i když se snažím. No a UM výživa je vyvážená na vše a je sice UM, ale aspoň vím, co tam dávají :lol:.
Takže všem nám, které jsme to podle ostatních vzdaly, držím pěstičky, abychom vydržely odrážet ty nevychovance, kteří nám podrážejí nohy a hlavně - maminky, my a miminko je to nejdůležitější.
Pa a mějte se krásně.

pěkně napsáno, souhlasím :) pěkný klidný večer s miminkem přeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.12 15:39

Vůbec bych si s tím nelámala hlavu :) Já jsem v porodnici žádný mlíko neměla takže mě nutili abych ji co nejčastěji přikládala aby se vytvořilo, jenže malá měla žloutenku a vzbudit ji bylo skoro nemožný. Když už se mi to povedlo tak sála, ale vždy když jsme se šli zvážit příbytek váhy 0 max 10. Takže jsem z toho byla na mrtvici..Ještě jsem musela kojit s klouboučkama(blbý bradavky)… na prsu to vůbec nedrželo, malá mi to rukama sundávala, chudák musela akorát víc tahat stejně u toho po 10 minutách usla. Byla jsem z toho fakt hodně nervní…mlíka jsem měla stejně pořád málo takže jsem s kojením sekla, malý jsem se za to omluvila :* Je na nutrilonu a je to pro mě naprosto skvělé a i ona je spokojená…Vím že mateřskýmu mlíku se žádný jiný nevyrovná, ale sama paní doktorka mi říkala, že dnešní UM jsou na takový úrovni, že mám být v klidu. Proč se trápit při kojení, které prostě nejde tak jak by mělo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová