Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Klamerka píše:
Ahojky všechny, které jste to zažily i nezažily. Myslím, že kojit či nekojit je jen na nás maminkách a největší a nejdůležitější věcí, která k tomu patří, je spokojené a klidné miminko a spokojená a klidná maminka. Takže pokud to prostě nejde (ať z toho či onoho důvodu), stejně si to musíme sami v sovbě srovnat my maminy.
Měla jsem podobné dilema, jako vy všechny - snažila jsem se 17 dní a pak jsem měla pocit, že jsem to vzdala moc vrzo a že třeba kdybych vydržela, tak se mlíčko udělá a… trápila jsem se asi 5 dní a teď budou malé 4 týdny a krásné spinká, mám přehled, kdy asi tak budu krmit a klidně zajedu i sama na nákupy, nebo vyřídím formality a nechám hlídat tatínka či babičku (notabene zrovna zítra musím lítat kuli chybě pracovnice na sociálce, neb ztratila moje papíry ohledně dávek pomoci v mateřství a tak si to musím vyběhat znovu - a přeci nebudu malou tahat sebou, takže hlídat bude babička).
No a proč jsem to vlastně vzdala? Prostě jsem se snažila amalá tahala poctivě 20 minut (i více) z jednoho a pak z druhého prsu a pak stejně ještě příkrm a tak to šlo co hodinu a chudák ona nespala v klidu a já nespala v klidu a nakonec i tatínek nespal v klidu. No a jakmile jsem se rozhodla a začala dávat pouze UM, tak mlá spinká i 4 hodiny a je klidná a krásná a prostě paráda. No a také si říkám - stejně - do mlíčka jde všechno, co jím, dýchám, kde žiji a prostě vše a také nic, když nejím třeba moc ovoce a zeleniny i když se snažím. No a UM výživa je vyvážená na vše a je sice UM, ale aspoň vím, co tam dávají.
Takže všem nám, které jsme to podle ostatních vzdaly, držím pěstičky, abychom vydržely odrážet ty nevychovance, kteří nám podrážejí nohy a hlavně - maminky, my a miminko je to nejdůležitější.
Pa a mějte se krásně.
Hezky napsáno:) naprosto souhlasím ![]()
NIKIMU-ahoj po přečtení thého příspěvku jsem přesně viděla sebe před 3.lety.Syn šel císařem, laktace se moc nedařila a když začalo mléko trochu téct přišel zánět prsu a 40ky horečky a já pořád jak trubka drtila prsa odsávačkou, lepila kloboučky na prsa a pak dokrmovala schrblá nad košíkem stříkačkou, což po císaři byl fakt očistec a ve zbylé chvíli zase všechno sterilovala. Mlíčka málo já uřvaná, syn hladový nervy na pochodua ty kecy od švagrové, tchýně, exmanžela tak jsem se stresovala až jednoho dne už neukápla ani slza z prsu a bylo.
Teď za pár dní porodím své druhé dítě a mám jasno, když bude mlíčko kojit budu, když ne hned koupím BEBU HA a oznámila jsem tu skutečnost i svému novému manželovi, ten mě podpořil, takže asi tak.
Přeju ti hodně zdaru a zdravíčka tobě i celé tvé rodině a nenech se ![]()
Ozivuji diskusi.
Uz v porodnici jsem maleho jusla dokrmovat UM protoze jsm mela malo sveho, pak jsem na tyden musela prestat kojit kuli antibiotikam a jen odstrikavala a vylevala a malej byl hodnej, ted jsem zase zacala castecne kojit a rikrmovat a malej j neklidnej a spatne spi. Myslite, ze to ma z meho mlika? Ma cenu se snazit jeste plne rozkojit, kdyz uz je na UM?
Doporučuju skupinku na facebooku laktační poradkyně/poradci zastánci a milovníci kojení spojme se
rádi tam poradí
@Peony1 záleží na Tobě - můžeš se ještě snažit, nebo si nechat spokojené mrně na UM - osobně bych to nehrotila
jinak ano, může být neklidný kvůli tomu, nebo taky ne.. ![]()
@Peony1
A ty antibiotika si brala proč? Jestli jsi měla zánět prsů, tak bych se na kojení asi vybodla..Ale pokud ne, tak bych zkusila kojit..
@kvitk1 píše:
@Peony1
A ty antibiotika si brala proč? Jestli jsi měla zánět prsů, tak bych se na kojení asi vybodla..Ale pokud ne, tak bych zkusila kojit..
Tak pokud je zánět v prsu, tak se většinou dávají atb, při kterých se může kojit. Teda alespoň já jsem taková dostala.
Ahojky maminky
zabývám se přírodními produkty z bylinek, které jsou vhodné pro miminka od narození, pro těhotné i kojící maminky, děti i dospělé. Ráda bych vám pomohla, aby jste měli hodně mlíčka, mohli krásně kojit a byli spokojené jak vy, tak i vaše miminka
Mám produkt i pro kojící maminky, který PODPORUJE TVORBU MATEŘSKÉHO MLÉKA, díky výtažku z anýzu, který působí na trávení, tak uleví miminku od BOLENÍ BŘÍŠKA, NADÝMÁNÍ a nepříjemných KOLIK. Kdyby jste potřebovali poradit nebo se budete chtít něco zeptat, tak Vám ráda odpovím ![]()