Mléko z automatu - úprava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
492
27.5.13 14:25

mléko z automatu úprava

Holky, chci se zeptat na úpravu mléka z automatu. Četla jsem, že se musí převařit, dnes ho máme poprvé, tak jsem ten litr převařila celej a myslela jsem, že až vychladne, dám ho do lednice a můžem ho rovnou konzumovat, ale když budu malému dělat večer krupici, tak ho budu vařit znovu, to ale asi neva ne? Jak ho skladujete vy, převařujete hned nebo až před použitím? A za jak dlouho ho musíme vypít? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1291
27.5.13 14:29

Jestli se nepletu, tak uz temer dva roky jemnou pasterizaci - zahrati na 75 stupnu cca prochazi a pak neni nutne prevarovat. Ja kazdopadne od te doby neprevaruju a jine mleko kupuju uz nekolik let obcas. Mlekoklidne muze prejit varem vicekrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
27.5.13 14:30

Ahoj tak já ho převařím a hned naliju do sklenice a dám do lednice až trochu vychládne. Jak dlouho vydrží moc nevím já mám 1 L max na 3 dny. A když dělám krupicovou kaši tak zase uvařím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
27.5.13 14:31

Převařuju jen dítěti, vydrží tak ty dva dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
27.5.13 14:33

Převařené mléko vydrží ve skle klidně i 5 dní. Na puding nepřevařuji, vařím rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
27.5.13 14:38

Jo a jeste uplne prevarit - prejit varem - neni pro pasterizaci (zniceni nezadoucich mikroorganismu) nutne, staci opravdu zahrat na 75-80 stupnu - je to zhruba ve chvili, kdy zacnou v mleku stoupat ty malinke (cca 1-2 mm) bublinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
27.5.13 15:02

Děkuji všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.5.17 13:32
@jakkoli píše:
Jo a jeste uplne prevarit - prejit varem - neni pro pasterizaci (zniceni nezadoucich mikroorganismu) nutne, staci opravdu zahrat na 75-80 stupnu - je to zhruba ve chvili, kdy zacnou v mleku stoupat ty malinke (cca 1-2 mm) bublinky

Ahoj, prosím o info ty, které používají mléko z automatu, kupovaly jste mlékovar nebo prostě přihřejete v hrnci (popř. vodní lázni)? Máme indukci, tak přemýšlím, zda se investice do mlékovaru vyplatí a zda se nám tu jen nepřibude kus nádobí na ozdobu, děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.5.17 13:38
@Elishka1 píše:
Ahoj, prosím o info ty, které používají mléko z automatu, kupovaly jste mlékovar nebo prostě přihřejete v hrnci (popř. vodní lázni)? Máme indukci, tak přemýšlím, zda se investice do mlékovaru vyplatí a zda se nám tu jen nepřibude kus nádobí na ozdobu, děkuji :-)

Já ti ho pošlu za poštovné ;) Koupila jsem ho aktivně v době, kdy jsem si chodila pro mlíko a dál nevyužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.5.17 13:41

@Aries6 takže ho máš na ozdobu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.5.17 13:42
@Elishka1 píše:
@Aries6 takže ho máš na ozdobu :-D

No aktivní kup. Nevím proč, třeba puding jsem v něm neudělala. Ani kaši. Sestřenka v tom ohřívala třeba příkrmy pro děti. Jakože místo vodní lázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
2.5.17 13:46

@Elishka1 Svého času jsme do automatu chodili často a mlékovar koupili, nemusí se aspoň hlídat čas a mléko nevykypí. Teď už tam téměř nechodíme, ale používáme ho na pudink a kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.5.17 13:46

@Aries6 :-D právě mám strach, abych nedopadla jako ty, musím to promyslet, abych doma nedostala, že zas o kus místa míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
2.5.17 13:49

Mléko z automatu kupuji pravidelně, a rovnou ho pijeme, nic dalšího s ním nedělám. U nás na automatu je napsáno, že prošlo lehkou pasterizací a převařovat se nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6022
2.5.17 13:55

My mlékovar používáme hlavně na rýži a nemůžeme si ho vynachválit. Tchýně v něm dělá krupičnou kaši, taky bez problému. Jinak v normálním hrnci bych se bála mléko převařovat, protože prostě těch 10 minut by se vařit mělo a za tu dobu ti uteče z hrnce, nebo se vespod připálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí