Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevite, je nekde v Praze nebo Strednich Cechach (smer Uvaly a Cesky Brod) automat na mleko? Nasla jsem na mape, ze snad ve Skvorci, ale buh vi, jak aktualni to info je. U nas jezdi pojizdny obchod s cerstvym mlekem, ale ten vetsinou prosvihnu, vetsinou jsme nekde pryc. Diky
Jestli je ten pojízdný obchod takový ten, co svolává lidi bučením a jmenuje se, tuším, Mléko z farmy, tak firma pana Němce je dodavatelem Selského čerstvého mléka do Tesca.
@anivbl
automat na mléko je určitě v Dejvicích u Zemědělské univerzity…Dodávka jezdí snad skoro po celé Praze…Na většině trhu už jsem taky mléko viděla
@Premek_Orac píše:
Jestli je ten pojízdný obchod takový ten, co svolává lidi bučením a jmenuje se, tuším, Mléko z farmy, tak firma pana Němce je dodavatelem Selského čerstvého mléka do Tesca.
Jj, je to ten bucici vuz. Diky za tip, aspon neco ![]()
@anivbl Ještě bych si zjistila, jestli v okolí není nějaká farma, kam byste si mohli dle potřeby dojet. Většinou prodávají navečer mléko, je jich po republice fůra.
@morinka7 píše:
@anivbl
automat na mléko je určitě v Dejvicích u Zemědělské univerzity…Dodávka jezdí snad skoro po celé Praze…Na většině trhu už jsem taky mléko viděla
Dejvice jsou od nas strasne daleko a na nasich trzich mleko neprodavaji. Ale diky ![]()
Jinak přimlouvám se za sehnání nějakého farmáře. Vždy jendou za rok jezdím zrelaxovat na jednu farmu, kde dělají domácí máslo, čerstvé sýry, smetanu a samozřejmě každý den je k dispozici čerstvé, neodstředěné mléko. A přestože nejsem žádný mlékopijec, tak tam mi prostě nevadí klidně ke snídani i k večeři si dát jen to mléko s chlebem, protože je to lahoda.
V mlékomatech předpokládám bude už mléko odstředěné, tudíž vlastně srovnatelné s lepším čerstvým mlékem z obchodu…
@Premek_Orac I Mléko z farmy už je odstředěné. Ale z klasického mléka přímo od někoho, kdo krávy chutná, lze odebírat smetanu, dělat tvaroh a prostě je to o něčem jiném. Jen těsto na palačinky musím trošku ředit, protože jinak se mi strašně pichytává, jak je tučné ![]()
@Amys Jj, já vím, že Mléko z farmy prodává odstředěné. Ae mléko z farmy (malé f) se dá sehnat neodstředěné a to je prostě o něčem úplně jiném a je to fakt lahoda.
@Premek_Orac jo, primo z farmy je nejlepsi. Moje rodina zije v Beskydech, primo u nich ve vesnici prodavaji mleko rovnou od kravy. Stoji 13 kc a chutove je neprekonatelny. I muj muz, ktery jinak mleko moc nemusi, tohle pije rad
@anivbl No, tak to to mám stejně jako tvůj muž.
V Beskydech je nádherně. Byl jsem tam letos několikrát pracovně a vždycky jsem si říkal, že si to tam někdy musím alespoň natáhnout o víkend…
@Premek_Orac píše:
@Amys Jj, já vím, že Mléko z farmy prodává odstředěné. Ae mléko z farmy (malé f) se dá sehnat neodstředěné a to je prostě o něčem úplně jiném a je to fakt lahoda.
Já jen chtěla potvrdit, co píšeš
My právě máme místní kravín, kam se střídáme v ježdění pro mléko
Vždycky jede jeden a bere mléko pro celé širé okolí ![]()
Obnovuji diskusi.
Nevíte prosím aktuálně o nějakém mlékomatu v Praze? Byl jeden na Flóře a tuším na Suchdole, ale o obou jsem slyšela, že už jsou zrušené… Zbyl ještě někde v Praze nějaký?
Díky! ![]()
@klamonožka byval na Zlicine u IKEi, na Karlove náměstí, ale google poradi…
@xjuklickova píše:
@klamonožka byval na Zlicine u IKEi, na Karlove náměstí, ale google poradi…http://www.lidicky.cz/mlekomaty
Ono jich bývala právě spousta, googlila jsem, ale skoro všechny už jsou zrušené, tak potřebuju zjistit, jestli ještě nějaký zbyl, jestli někdo o nějakém neví, že tam určitě ještě je.
Ty pražské v tom odkaze už taky nefungují (Suchdol, Flóra, Karlák a možná ještě další). ![]()