Mlékovar - zkušenosti

25179
10.4.12 10:30

Mlékovar - zkušenosti

Ahoj holky,
začala jsem kupovat domácí kravské mléko a protože je potřeba ho svařit, tak mi mamka koupila mlékovar. Že je dobrý i na puding, kaše a tak … ale nechala jsem třeba puding fakt dlouho a nezhoustl, jak by měl, protože to prostě neprošlo varem. Dělám něco špatně nebo to tak má být? Na co a jak mlékovar používáte?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
10.4.12 10:42

Když už bych měla to štěstí a měla kde kupovat čerstvé domácí kravské mléko, rozhodně bych ho nepřevařovala (na Slovensku taky pijeme nepřevařené a nepřevařuju ani to z mlékomatu), pudink bych uvařila normálně. S mlékovarem tedy neporadím, promiň. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.4.12 10:56

No jo, ale my ho spotřebováváme i týden a to tak vydrží. Nevím, jestli by nepřevařené tak dloho vydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
10.4.12 11:03

ahoj, to by sis pokecala s nasim tatou :) on vystudoval mlekarinu…onehda jsme taky privezli domaci kravske mleko a mlekovar jeste predtim koupili (mame od tescomy) je na 5l, vetsi snad ani neni k sehnani pro bezneho zajemce…mleko se neprevaruje, ale pasterizuje na teplotu cca 75-80 stupnu,pote se naleje do sklenenych lahvi a necha uplne vychladit a pak by melo zhruba ten tyden v lednici vydrzet… :palec: no a jinak nevim k cemu by se dal mlekovar jeste vyuzit-zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.4.12 11:33

To by pak odpovídalo, podle návodu takové teploty to mléko dosáhne … ale jinak jsem teda zklamaná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
10.4.12 12:17

no, nam to tady taky lezi bez vyuziti…jen jednou sme takhle to mleko meli…tata si to chysta prej ze do duchodu, ze pak bude delat porad jogurty a tak, takze pak asi on vyuzije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
10.4.12 12:59

Myslíš mlékovarem ten dvojitý hrnec, jak se do něj lije voda a má píšťalku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
10.4.12 13:02

Ahoj, mám taky mlékovar od Tescomy, malej, jen na 2l, ale popužívám ho stále. Nemáme mikrovlnku (nechtěla jsem další „krám“ na lince + nejsem si jistá zdravotní nezávadností), tak v mlékovaru pořád ohřívám příkrmy pro malou (jeden den navařím víc, pak ohřívám), je to super rychle, nic se nespálí a šetří to energii. Výborný je na přípravu instantní polenty, bešamelu. Taky hodně peču, tak mlékovar používám na čokoládovou polevu. prostě všechno, co chce vodní lázeň. Taky bereme mléko ze statku, pasterujeme ho na 70 stupňů a pak necháme v hrnci na plotně vychladit, ale na to máme daleko větší hrnec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
10.4.12 14:10

jo to je pravda s tou cokoladovou polevou!a na ty prikrmy to taky neni spatny napad, taky neohrivam v mikrovlnce, ale na sporaku… :palec: :palec: :palec: a byla sem na ten hrnec jeste jednou kouknout a ono je to taky na ty dva litry, sem se lehce sekla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.4.12 15:54
@Livlin píše:
Myslíš mlékovarem ten dvojitý hrnec, jak se do něj lije voda a má píšťalku?

Přesně ten :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.4.12 15:56
@robínek píše:
Ahoj, mám taky mlékovar od Tescomy, malej, jen na 2l, ale popužívám ho stále. Nemáme mikrovlnku (nechtěla jsem další „krám“ na lince + nejsem si jistá zdravotní nezávadností), tak v mlékovaru pořád ohřívám příkrmy pro malou (jeden den navařím víc, pak ohřívám), je to super rychle, nic se nespálí a šetří to energii. Výborný je na přípravu instantní polenty, bešamelu. Taky hodně peču, tak mlékovar používám na čokoládovou polevu. prostě všechno, co chce vodní lázeň. Taky bereme mléko ze statku, pasterujeme ho na 70 stupňů a pak necháme v hrnci na plotně vychladit, ale na to máme daleko větší hrnec.

Aha, takže puding v tom prostě nejde :) Tak děkuji za rady. Využit určitě bude :) Mám 2litrový. Zatím beru jen 2 litry mléka, tak zatím stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
10.4.12 16:48
@avm3 píše:
Přesně ten :)

Já ho právě taky mám, doma jsme ho mívali na pudink a ztuhnul v pohodě. Mně to teď taky dvakrát moc netuhne v tom novém, nerezovém, ale my ho jíme většinou ještě teplý, pokud ho dávám do buchty, tak ztuhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BáraJ
30.12.12 09:15

Puding z mléka z mlékomatu

Zdravím, puding vařím jen ze 4 dcl mléka, mám pocit, že nehouste proto, že je v mléku tolik smetany.
Co se týká mlékovaru, koupila jsem super hrnec na etescoma (nejde o oficiální web tescomy), oproti výrobkům tescomy prodávaným jinde mají slevu 10%, vánoční byla 15 a mají i osobní odběr. Takže pokud budete v tescomě cokoli kupovat, mrkněte i k nim. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii