Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky!
Prosím o radu (tip), co upéct pro koledníky. Jsme na tom teď finančně celkem špatně, vajíček v lednici mám asi jen 5 a co se čokoládových laskominek týče, nemáme nic. Samozřejmě takový ty základní suroviny doma mám. Nemáte nějakej receptík na něco, co hlavně teda prckům upéct?
Díky moc.
Asi bych udělala cookies třeba ve tvaru vajíček nebo perníčky ![]()
Já myslím, že cokoli sladké, bude ok.Napadlo mě krom perníčků třeba i linecké a udělat vajíčka nebo zajíčky.
Linecký ..ve tvaru vajíčka, ovečky, kuřete atd - záleží co máš doma za vykrajovátka.
Perníčky jsem teda ještě nikdy nepekla. Není na ně už pozdě? To linecký je super nápad.
I ten nejrychlejší recept na perníčky co mám doma je na to aby se to minimálně týden rozleželo …na perníčky bych řekla, že je pozdě už ![]()
@Sisulík píše:
I ten nejrychlejší recept na perníčky co mám doma je na to aby se to minimálně týden rozleželo …na perníčky bych řekla, že je pozdě už
To si právě taky myslím. Sice jsem je nikdy nedělala, ale vím, že se musí rozležet.
4 vejce, 100 g medu, 50g rozpuštěného tuku, 250 g mouč.cukru., 1lžička sody, 650 g hladké mouky, 1 lžíce perníkového koření, kakao na barvu.
Vždy je dělám v neděli, v podnělí chodí koledníci, jsou opravdu dobré a měkké ![]()
@pampalin Já kupuji hotový sáček, mají ho mezi kořením.
dle složení na sáčku: skořice, muškátový oříšek,ckoriandr, fenykl, zázvor, hřebíček, nové koření, anýz, pepř, kardamom, badyán
v jakým poměru nevím ![]()
No, u nás už po něm koukala na Vánoce, ale hotový namixovaný perníkový koření neměli. Uvidím, co vymyslím. Zatím asi vedou linecká vajíčka a zajíčci, ale recept od Lussye si schovám na Vánoce.