Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jo mě to letos moc nešlo, mý velikonoční medvědi, jsou spíš velikonoční strašidýlka
Už 3 rokem scháním zajíce, a nikde nic ![]()
Vajíčka každoročně vyškrabávám i zdobím voskem, ale dnes jsem to odflákla samolepkami.
To bude tím, že už jsem taková nepohyblivá co se porod blíží ![]()
@Paoloska píše:
Já pekla perníčky včera a dnes zdobila. Mám šikovný recept, jsou hned měkké. Jo a toho kapra a Hallo Kitty jsem pekla na přání synovce a neteře.
krásné perníčky!!!!Jsi šikulka jak se umíš nazdobit
.
Nedala by jsi tady recept na tvůj šikovný recept!díky ![]()
@eliskaanezka
Ahoj, kleknul nám o Velikonocích počítač, tak čtu až dnes v práci. Recept ráda napíšu, ale zase až zítra z práce. Těsto je fakt suprový, krásně se s ním pracuje a perníčky jsou jak dech. ![]()
@pampalin píše:
Tak jsem nakonec udělala linecká vajíčka, kačenky a zajíčky, neslepovala jsem je, jen jsem horní stranu namazala čokoládou a posypala barevným cukrářským zdobením.
Jestli se koledníci na to nebudou tvářit, tak ať si trhnou a jdou o dům dál,ne?
Já hádám, že Ti nic nezbylo, viď? Dobrý nápad s tím zdobením ![]()
@Paoloska píše:
@eliskaanezka
Ahoj, kleknul nám o Velikonocích počítač, tak čtu až dnes v práci. Recept ráda napíšu, ale zase až zítra z práce. Těsto je fakt suprový, krásně se s ním pracuje a perníčky jsou jak dech.
a máš je hned měkké ty perníčky mamina mi na vánoce posílala recept, zaručeně budou měkké, hmm za 14 dní už se daly kousat, takže jestli máš nějaký super recept, aby neztvrdly, tak si ráda taky napíšu recept ![]()
Jsem sleróza multiplex. Včera jsem zapomněla a dnes taky
. Omlouvám se, no už mi dávno není dvacet a paměť jde do kopru
. Tak zítra ![]()
Perníky ze Slovenska (hned a stále měkké)
50 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, rozehřát 12,5 dkg Hery s 12,5 dkg medu, 2 vejce, 1 vrchovatá lžička skořice, 2 vrchovaté lžičky perníkového koření, 1 rovná lžička jedlé sody.
Přísady spojíme, vytvoříme krásné, hladké, lesklé těsto, dáme asi na hodinu do lednice a pak vyválíme a vykrájíme. Já dělám perníčky silnější. Po upečení hned potřeme rozšlehaným vajíčkem.
@Paoloska píše:
Perníky ze Slovenska (hned a stále měkké)
50 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, rozehřát 12,5 dkg Hery s 12,5 dkg medu, 2 vejce, 1 vrchovatá lžička skořice, 2 vrchovaté lžičky perníkového koření, 1 rovná lžička jedlé sody.
Přísady spojíme, vytvoříme krásné, hladké, lesklé těsto, dáme asi na hodinu do lednice a pak vyválíme a vykrájíme. Já dělám perníčky silnější. Po upečení hned potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Děkuji
,mám ho zapsaný a brzy vyzkoušíme.Děti to moc baví vykrajovat a tak si i během roku napečeme perníčky,když máme náladu.
Vidím žádný kypřící prášek??To asi ta soda,co???Nemám žádný recept s jedlou sodou a tak se ptám
,děkuji
@eliskaanezka Ne, žádný kypřící prášek v těstě není a té sody dej klidně o chlup víc. Těsto se Ti možná po vypracování bude zdát moc měkké, nevadí, v lednici ztuhne, vyválej tak na 4-5mm, fakt silnější, je to lepší jak vzhledově tak chuťově. My je taky děláme i během roku, pokud je to formičkou, je to rychlé. Ty na fotce jsou vykrajované podle šablon, to je nimračka. Držím palce, ať se povedou. ![]()