Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
taky delam pernicky a pernikovy koreni si vždy utluču - hrebicek+ badyan, pridam mletou skorici a citronovu kuru
@pindruzka píše:
taky delam pernicky a pernikovy koreni si vždy utluču - hrebicek+ badyan, pridam mletou skorici a citronovu kuru
Bych nejradši utloukla některý koledníky! ![]()
Ale tak zas máme malýho klučinu, takže určitě přijdou na oplátku i ti, kteří mají taky chlapečky. A že jich tu teď ve vsi máme celkem dost.
Udělej bavorské koblížky, mám rychlý recept, kdyby si chtěla, osmažíš, pocukruješ, dáš na to marmeládu a můžeš nabízet.
@IvkaH píše:
Udělej bavorské koblížky, mám rychlý recept, kdyby si chtěla, osmažíš, pocukruješ, dáš na to marmeládu a můžeš nabízet.
No, a kde to vázne? Sem s ním. Sice už mám v lednici linecký, ale koblížky zas může přítel třeba k snídani, že?
@pampalin píše:
Perníčky jsem teda ještě nikdy nepekla. Není na ně už pozdě? To linecký je super nápad.
Já pekla perníčky včera a dnes zdobila. Mám šikovný recept, jsou hned měkké. Jo a toho kapra a Hallo Kitty jsem pekla na přání synovce a neteře
.
@pampalin píše:
No, a kde to vázne? Sem s ním. Sice už mám v lednici linecký, ale koblížky zas může přítel třeba k snídani, že?
Bavorské vdolky:
pol.mouka 500g,
droždí 20g
máslo do těsta 20g
cukr 100g žloutek 1ks (dávám celé vajíčko, je mi líto bílku
)
mléko 0,25l
sůl 1 lžička
Uděláš si kvásek, do misky si dáš mouku lžičku soli a rozkvedlané vajíčko, pak přileješ kvásek, zpracuješ těsto tuhé, aby se dobře válelo. Těsto rozválím a vykrajuju malým vykrajovátkem na linecké kolečka, protože máme rádi ty koblížky, takové jednohubky maličké, akorát strčit do pusy. Do vykrojených koleček udělám uprostřed vařečkou důlek a tím důlkem dolů dám smažit, pak otočím, osuším na pap. utěrce, posypu cukrem, natřu kyselou marmeládou a máme oběd nebo večeři hotovou
.
@IvkaH píše:
Bavorské vdolky:
pol.mouka 500g,
droždí 20g
máslo do těsta 20g
cukr 100g žloutek 1ks (dávám celé vajíčko, je mi líto bílku)
mléko 0,25l
sůl 1 lžičkaUděláš si kvásek, do misky si dáš mouku lžičku soli a rozkvedlané vajíčko, pak přileješ kvásek, zpracuješ těsto tuhé, aby se dobře válelo. Těsto rozválím a vykrajuju malým vykrajovátkem na linecké kolečka, protože máme rádi ty koblížky, takové jednohubky maličké, akorát strčit do pusy. Do vykrojených koleček udělám uprostřed vařečkou důlek a tím důlkem dolů dám smažit, pak otočím, osuším na pap. utěrce, posypu cukrem, natřu kyselou marmeládou a máme oběd nebo večeři hotovou.
Moc děkuju za recept.
Až udělám, dám Ti vědět, jak nám chutnali.
@Paoloska píše:
Já pekla perníčky včera a dnes zdobila. Mám šikovný recept, jsou hned měkké. Jo a toho kapra a Hallo Kitty jsem pekla na přání synovce a neteře.
Téda, Ty jsi ale šikulka, tak do takový nádhery mám hodně daleko! ![]()
Není zač
u nás teď frčí na oběd, že to mi jí i to 3leté výmyslo co nic nejí a nemá ráda, tak mini koblížky ty jsou mňám, ty ji chutnají, pusu zaflákanou celou, mlaská, ale je spokojená
![]()
Tak jsem nakonec udělala linecká vajíčka, kačenky a zajíčky, neslepovala jsem je, jen jsem horní stranu namazala čokoládou a posypala barevným cukrářským zdobením.
Jestli se koledníci na to nebudou tvářit, tak ať si trhnou a jdou o dům dál,ne?
@pampalin píše:
Tak jsem nakonec udělala linecká vajíčka, kačenky a zajíčky, neslepovala jsem je, jen jsem horní stranu namazala čokoládou a posypala barevným cukrářským zdobením.
Jestli se koledníci na to nebudou tvářit, tak ať si trhnou a jdou o dům dál,ne?