Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Potřebovala bych poradit, koupila sem si silikonovou formu beránka, musí se forma vymazat? A vyklápí se až vystydne nebo ještě teplej? Máte s tím nějaké zkušenosti? ![]()
já si před týdnem koupila silikonovou formu na muffiny, první várka vyklopit nešla, ale pak jsem přišla na způsob vyndávání a šlo to samo bez vymazání a ještě horké, ale trošku jsem je vystydnout nechala abych to udržela v rukouch
Beránka sice nemám, ale jinak jiné formy nepoužívám. Nevymazávám, ale pokud je to složitější tvarování - menší záhyby atd - tak bych radši trošku vymazala. A vyklápět schladlé. ![]()
U silikonovych forem pisou, ze pred prvnim pouzitim vymazat a pak uz ne. Totez mi poradila kamaradka, ktera nepouziva jine formy nez silikonove.
Ja se vetru do tematu, ja mam formy dve - jednu na mufiny a jednu na kulatej kolac, nadsena z nich teda nejsem, tak je skoro nepouzivam. Me hrozne stve, jak je ta kolacova forma mekka, jsem zvykla to davat rovnou na tu mrizku v troube, ale jak je to mekky a testo tekuty, tak to jde ztuha…
mate na to nejakej figl? to si to mam pripravovat na plechu a ten tam pak dat?
Silikonove formy vymazavani - pred prvnim pouzitim a po kazdem umyti v mycce. Tak to pisou v navodu a jinak jsem to nezkousela, tj. nemuzu posoudit, jestli napr. po umyti v mycce by se nevymazane daly vyklopit. ![]()
silikonovou formu je potřeba vymazávat poprvé. pak ještě vymazávám, když jí vydrhnu jarem nebo v myčce. ale většinou ji myju jen horkou vodou, takže ne.
suik, formu si dám na pekáč, naleju těsto a pak dávám i s pekáčem do trouby. jinak to nejde ![]()
díky holky, beránka mám v troubě, tak ho snad i dobře vyklopím ![]()
@ynax píše:
hlavně ho nech v té formě vystydnout a až pak ho vyndej
Tak podle mojí zkušenosti je to úplně jedno, vyklopím i horký i vychladlý
Pár minut nechat v klidu na škodu není, těsto (jako v každé formě) trochu odskočí od okrajů.
@ynax píše:
hlavně ho nech v té formě vystydnout a až pak ho vyndej
je fakt, ze me se to kroutilo, jak to bylo teple a mekke …no ale stejne, to je dalsi nadobi navic, i kdyz se nemusi myt.