Silikonové formy na beránka

414
8.4.12 08:51

Silikonový formy

Potřebovala bych poradit, koupila sem si silikonovou formu beránka, musí se forma vymazat? A vyklápí se až vystydne nebo ještě teplej? Máte s tím nějaké zkušenosti? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4157
8.4.12 08:57

já si před týdnem koupila silikonovou formu na muffiny, první várka vyklopit nešla, ale pak jsem přišla na způsob vyndávání a šlo to samo bez vymazání a ještě horké, ale trošku jsem je vystydnout nechala abych to udržela v rukouch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
8.4.12 08:58

Beránka sice nemám, ale jinak jiné formy nepoužívám. Nevymazávám, ale pokud je to složitější tvarování - menší záhyby atd - tak bych radši trošku vymazala. A vyklápět schladlé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
8.4.12 09:04

U silikonovych forem pisou, ze pred prvnim pouzitim vymazat a pak uz ne. Totez mi poradila kamaradka, ktera nepouziva jine formy nez silikonove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.4.12 09:16

Ja se vetru do tematu, ja mam formy dve - jednu na mufiny a jednu na kulatej kolac, nadsena z nich teda nejsem, tak je skoro nepouzivam. Me hrozne stve, jak je ta kolacova forma mekka, jsem zvykla to davat rovnou na tu mrizku v troube, ale jak je to mekky a testo tekuty, tak to jde ztuha…

mate na to nejakej figl? to si to mam pripravovat na plechu a ten tam pak dat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
8.4.12 09:41

Silikonove formy vymazavani - pred prvnim pouzitim a po kazdem umyti v mycce. Tak to pisou v navodu a jinak jsem to nezkousela, tj. nemuzu posoudit, jestli napr. po umyti v mycce by se nevymazane daly vyklopit. :-)

• Citovat
  • Upravit
21610
8.4.12 09:51

silikonovou formu je potřeba vymazávat poprvé. pak ještě vymazávám, když jí vydrhnu jarem nebo v myčce. ale většinou ji myju jen horkou vodou, takže ne.

suik, formu si dám na pekáč, naleju těsto a pak dávám i s pekáčem do trouby. jinak to nejde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.12 09:58

díky holky, beránka mám v troubě, tak ho snad i dobře vyklopím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.4.12 10:01

hlavně ho nech v té formě vystydnout a až pak ho vyndej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
8.4.12 13:56

POVEDL SE DÍKY ZA RADU :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
8.4.12 14:50
@ynax píše:

Tak podle mojí zkušenosti je to úplně jedno, vyklopím i horký i vychladlý :lol: Pár minut nechat v klidu na škodu není, těsto (jako v každé formě) trochu odskočí od okrajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.4.12 20:57
@ynax píše:

je fakt, ze me se to kroutilo, jak to bylo teple a mekke …no ale stejne, to je dalsi nadobi navic, i kdyz se nemusi myt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí